Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Dnes idem na kontrolu . Som zvedava co mi povie lekarka 🙂
@edimamija Aj ja som vysadila a tiež sa mi to vrátilo. Čakala som, či sa z toho nevyhrabem sama, no nezvládla som to, ale to som bola zároveň tehotná. Takže mi boli opäť nasadené lieky. Ale to neznamená, že to bez liekov nezvladnes. Sú tu baby, ktoré to bez nich zvládajú, ja by som to asi nedala. Aj keď mi je teraz zle skoro každý deň, ale to aspoň vyjdem von s deťmi, predtým som iba doma ležala.
Je mi veľmi ľúto, že si prišla o otca 😟
Ahojte kedze mavam zavrate pocas dna tak mi psiatricka povedala ze mam uzivat AD vecer .vyskam to od zajtra no som zas zvedava co to bude : pocitujem vnutorny nepokoj
@mirks32 a aké berieš?
Brintelix 10mg
@mirks32 a máš pocit, že zaberajú?
@sandra2308 medzitým som skočila už k Dr.a predpísal mi Apaurin. Večer začínam...
Ďakujem za súcit. Aké lieky berieš vlastne?
@sandra2308 ano . Lepsi sa to .ja som uz nevladala ani chodit
Baby a mavate bolesti chrbtice? Mna strasne boli chrbtica v driekovej oblasti a toci sa mi hlava. Teraz neviem ci je to zase len jeden z priznakov PP, alebo oblicky, alebo co. Mam aj zvysenu teplotu 37. Mne uz bolo celkom fajn, ale posledny mesiac je to na hovby. Dik za odpovede.
@bulica to točenie môže byť psychika, aj bolesť chrbta, ale teplota..... neviem, ja som to ešte nepočula.
@sandra2308 no ani ja nie, dodnes, prave som citala na ceskom nete super clanok o uzkosti a depresii kde pisu, ze uzkost a panicke ataky zvysuju krvny tlak, nastava busenie srdca a tuhnu svaly a tym moze dojst aj k zvyseniu teploty. No je neuveritelne co vsetko moze psychika sposobit. Katastrofa. Len keby to uz preslo, lebo aj ja spanikarim pri kazdom priznaku a pripisujem to nejakej vaznej chorobe. Ach jaj.
@bulica ani mi nevrav, ja som mala tuším už všetko.....tak ešte tu teplotu nie😀 A ako dlho berieš lieky?
@sandra2308 Ahoj , mozem sa spytat, ake lieky si brala pocas tehotenstva? A bolo vsetko v poriadku?
@sandra2308 ja lieky zatiaľ neberiem, ale trápim sa uz dva roky, mam super obdobia i zhorsenia, ja sa nejak liekov bojim, uzivam iba lexaurin podla potreby, ked uz fakt neviem co so sebou, ako napr. dnes. Uz treti den ma boli chrbat, ale tak zvlastne. Nie je to, ze silna bolest ale taka tupa, akoby mi trpla chrbtica a mam zavrate, no a jasne, ze uz nastupuje panika a strach z chorob.
@bulica mne bolo celé leto super, no odkedy začala jeseň, stále mi čosi je, nadúvanie, bolesti chrbta, tlaky do hlavy, potenie, ťažké dýchanie.....už som z toho nervózna, znechutená a samozrejme mám každý týždeň inú diagnózu 🙄 Ach jaj
@sandra2308 no tak sme na tom podobne😉 ja som mala pred dvomi tyzdnami 4 dni bolest hlavy - jasne ze diagnozy uz boli kadejake, potom som mala dva dni tlaky na hrudi, teraz zase ten chrbat a zavrate, proste furt nieco. Jedno odide druhe pride. A pritom som bola nedavno na preventivke - krvny obraz ukazkovy, moc takisto, srdce zdrave. Ale ani toto ma nejak neukludnilo. Fakt som blba.😴
@sandra2308 mne vravel psychiater ze aj teploty motu byt symptomy pp
pksperky.sk
Dievčatá, môže byť súvis medzi krčnou chrbticou a zvýšením tlaku? Stále som mala nižší, no v poslednej dobe mám vyšší ako obvykle, aj pulz vysoký, no a cítim tú krčnú
Zas zmena pocasia ..som ako mechom prastena
@sandra2308 a coze ta boli krcna chrbtica?

@najkusko1111 áno 0,5.Asi také dva týždne som brala už len jednu večer a potom už som prestala úplne.Nemala som žiadne nepríjemné stavy.