icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mirks32
3. okt 2017

@domi1313 blato z ktoreho sa tvoria zlcnikove kamene . Zajtra idem k obvodnej . Dnes aj ja lezim syn mi vari obed ..pozeram film strazcovia galaxie .rozpravky atd. Nenechaj si to len tak ak ta boli chrbat .mozes to mat prechladnute alebo z prace

mirks32
3. okt 2017

domi1313 my sa striedame s varenim ja priatel syn .. iba moj otec nevie varit 🙂 aj sestra je dnes u nas takze tak fajn den

domi1313
3. okt 2017

@mirks32 juj tak to ti je hej😊my sme sli s neterkou doku pod branu na palacinku a sup smer postel spet😊no ten chrbat kryze to je neprijemne rano to tazko rozhybavam a neviem mam ist k doktorke kolitomu?

janefonda
3. okt 2017

Jaj baby ja už neviem čo sa to deje. Už mi bolo celkom fajm a posledné dva-tri týždne mam výkyvy poriadne. Vnútorná nervozita, nepokojné nohy, a potom blbé myšlienky. Neviem ci som zasa pretazena a telo si to kompenzuje takto. Tak veľmi túžim byť zasa úplne zdravá a fit. Bojujem ako viem, no niekedy je to veľmi ťažké. Stále premýšľam ci toto bude u mňa už nastálo. Pritom som úplne zmierena s tým ze beriem lieky, to je ok. Ale chcela by som, aby som sa cítila tak ako kedysi. Nič ma nezlomilo, makala som za troch, energiu som mohla rozdávať. A teraz? ľahko sa vycerpam, nevládzem... Samozrejme som si vedomá toho, že nemladnem no na druhej strane som ešte relatívne mladá. Toľko môj vylev... Aspoň že som nezačala lieky vysádzať aj ked mi uz bolo dobre. Inak by som bola zasa na dne. Teraz to ustojim, len ma tento večný boj dosť unavuje. 😔

ivka185
3. okt 2017

@janefonda ked ti to aspon trosku pomoze nie si sama komu sa pohorsilo ja tiez vcera, dnes som taka jak mechom buchnuta vyhovaram sa sama pred sebou ze je to mozno z pocasia , hlavu mam jak na kolotoci, nalada na prd, kladiem si otazku ci to tiez bude tak stale, alebo nedajboze este horsie. Snad sa z toho este vyhrabeme ale tak ako ked sme boli zdrave uplne to asi uz nebude. Tiez by som strasne chcela aby to bolo ako pred chorobou radost zit a teraz nezijem ale prezivam.

janefonda
3. okt 2017

@ivka185 ja neviem co sa to deje. Je to pre mňa znicujuce. Ved to, zmierit sa s tým že to uz nebude ako predtým je ťažké. Nechcem sa ľutovať, to mi nepomôže...musíme len bojovať. No občas už niet na boj dostatok sil. Sem tam ma chyti takáto melancholia... verím v lepší zajtrajšok. To jedine mi zostáva. Obvinujem sa, že prečo ja ked mam všetko co si môžem priať. Detičky, super manzela, rodinu co vzdy pri mne stoji... Proste neviem nájsť pravy dovod depresie.

mirks32
3. okt 2017

@domi1313 hej hej radsej chod

mirks32
3. okt 2017

@janefonda aj ked sa prepracujes v tedy to moze byt horsie

janefonda
3. okt 2017

@mirks32 ano viem, to mam uz u seba odsledovane. No stále som nenašla mieru čo je ešte ok a co uz nie. Uz aj tak som tempo rapidne znížila... Aspon som sa kus ukludnila uz, vyrevala som sa a je lepšie. Jedno co môžem byt stastna, ze uz tri roky som nemala panicky atak. Teraz už,, len" depresia je môj nepriateľ.

domi1313
3. okt 2017

@mirks32 dakujem za radu pojdem 😊

ivka185
3. okt 2017

@janefonda no ja tiez nemam dovod na uzkost , stastne manzelstvo, zdrave deti obe studujuce na vysokych skolach, milujucich rodicov penazi ani vela -ani malo proste len to zdravie chyba ku stastiu.A tu otazku preco prave ja trpim tou sprostou chorobou si kladiem denne milion krat.A tych sil s tym bojovat je cim dalej tym menej.

janefonda
3. okt 2017

@ivka185 ved to, tie vecne vycitky sama voci sebe su znicujuce. Som na tom podobne ako ty, rodina super, penazi akurat, nic nam nechyba a dve deti zdrave a sikovne. Mam veľa hobby, pracu co ma bavi. Naozaj som veľmi spokojna az na tento moj zdravotny stav.

ivka185
3. okt 2017

@janefonda obe nemame dovod na tie choroby a predsa ich mame, no asi vies bol by to velmi idealny zivot keby nam vsetko vychadzalo, tak asi vsetko sa pre nieco deje aby sme nemali to uplne lahke. Ale ja verim ze aj pre nas vyjde este slniecko a bude dobre a ked nie tak aspon lepsie. Verim v to.

mirks32
3. okt 2017

@janefonda no hold mame to tazsie .ale neako to zmakneme

mirks32
3. okt 2017

@domi1313 radsej chod a dufam ze to nebude nieco vazne

janefonda
3. okt 2017

@ivka185 pravdu mas, nemoze byt všetko ideálne. Slniečko bude určite, zasluzime si ho ☀
@mirks32 ideme ďalej, chce to silu. Zajtra odnesiem deti do skolky a skoly a pojdem sa prejsť do lesa. Príroda je veľmi silná energia 😉

mirks32
3. okt 2017

@janefonda 🙂 no na huby chcem ist aj ja ..🙂 priroda ma svoje caro

domi1313
3. okt 2017

@mirks32 praveze neviem co by to mohlo byt,nepoznam ochorenia s bolestami kryzov.nic tazke nedviham a aj sa normalne obliekam teplo.

simka1454
3. okt 2017

ahojte ja sa mám od včera zle mám velké úzkosti,v podstate sa trápim už vyše roka a niekedy mi je fajn a potom úplne zle už sa mi zdá že to nikdy neskončí

mirks32
3. okt 2017

@domi1313 nebus mat ....svoje dni ? ..

mirks32
3. okt 2017

Nikdy to neskonci ? Tie to nase stavy ..hm veru vzdy sa to vrati asi sme dost citlive na vsetko .bezcitny clivek by to asi tazko dostal ktory nehladi na nic a nikoho nemyslite?

domi1313
3. okt 2017

@mirks32 nie nie,mam po nich.ono to ke taka ina bolest,nie na menzes.taka bodavá

domi1313
3. okt 2017

@mirks32 veru ako pises..ako citam,poznam ludi co maju psychicke problemy su to citlive osoby.vtahujeme do seba vsetky bolesti aj tych druhych a ani si neuvedomujeme ako si nicime psychiku.tí zlí a bezcitní nemaju take problemy

eliska13
3. okt 2017

@bulica prečo sa tak tyras?🙂nechodis na terapie?Skúste si kúpiť požičiat knižku od Praska ako žiť s neurozou
Je tam pekne opísana táto úzkosť s hypochondriou...ako píšete ta úzkosť vždy niekde vyskočí raz ako panika raz fóbia raz strach o blízkych potom do depresie nespavosti je to večný boj:(
Ale toto čo ty píšeš sa dá pekne zvládnuť s psychologom, lebo strach plodí strach.budes sa báť, že si chorá hneď sa Ti stiahne žalúdok začne busiť srdce a je to tu!telo v permanentnom strese, až si koledujes o znizenu imunitu a choroby
Ja som ako na hojdačke pred rokom sme si písali tento rok som lieky viac nebrala ako brala a jasne, že sa mi teraz v septembri pohoršilo.Zacinam zase s pravidelným branim Seroxatu a dávam si vlastný sľub, že hoc ako mi môže byť dobre už lieky nevysadim.Uz mi vynadala aj psychologička aj psychiatrická, že som ako masochista načo to vždy spravím.Beriem zatiaľ 2 týždeň 10 mg a je mi omnoho lepšie.Ale tušila som to zase som sa presilovka malo spala veď klasika u mna

eliska13
3. okt 2017

@janefonda ahoj teba si pamatam🙂
Som na tom podobne je to asi klasická jeseň zmena povinnosti deti do školy úlohy....mňa hrozí to, že jeden deň som ešte v pohode a druhý dostanem strašný strach a úzkosti či vôbec dokážem dieťaťu spraviť desiatu.Som zase 3 kroky vzad sebavedomie na bode mrazu, ale aspoň sa cítim trocha lepšie a v noci sa nebudim.Tiez nemám extra vážny problém iba ja si ich vždy vyrábam🙂ako sa Ti darí s kozmetikou?

mirks32
4. okt 2017

@domi1313 tak pojdes k lekarovi?

janefonda
4. okt 2017

@eliska13 jej ahoj, dakujem za opýtanie... darí sa mi dobre, som na začiatku, budujem klientelu. Chce to ešte veľa času, ale ide to postupne.
Dnes som sa dobre vyspala, takže sa mam fajn. Uz som navarila, deti do školy a škôlky odniesla... A cakam kym sa manzo po nočnej zobudi a pojdeme do lesa na prechadzku. Dnes je krásne.
A ako pises, je toho veľa, deti rano vychystat, ranajky, desiata, odniest, praca, navarit, ist po deti, ulohy, medzitým domácnosť... Asi som to zasa kus prepiskla.
Tieto nase stavy hrozne, a pritom sme šikovné a usilovne😉

bulica
4. okt 2017

@eliska13 Ahoj, na terapie som chodila, ale nemôžem povedať, že by mi nejak extra pomohli. Psychologička ma naučila dýchať, trocha sme niečo porozoberali, ale žiadny extra zázrak som v tom ja nenašla. Lieky neberiem z toho dôvodu, že ako tak čítam žienky, ktoré berú AD, tak majú takisto ako ja obdobia kľudu a trápení, tak nevidím v tom veľký význam. Zatiaľ. Nehovorím však, že nakoniec na liekoch neskončím. Uvidím ako to pôjde ďalej. Lexaurin užívam podľa potreby, ale zatiaľ to nebolo častejšie ako 3-4 krát do mesiaca. Pijem bylinkové čaje, rôzne vitamíny, autogénny tréning, veľa čítam, oddychujem. Ja v podstate fungujem normálne, chodím do práce, starám sa o domácnosť, stretávam sa s priateľmi, každý víkend máme nejakú stretávku - akciu, takže po liekoch zatiaľ nechcem siahnuť. Zdravotne som dúfam ok, bola som na preventívke, kde som všetky výsledky mala ukážkové, takže ak ma aj niečo pochytí je to určite zo psychiky. Ja som si veľa o tejto našej chorobe preštudovala a už tie "stavy" zvládam lepšie, aj keď je pravda, že ma stále vyplašia. Presne ako sa všade píše, strach zo strachu. Toto sa musím nejak naučiť zvládať a prekonať a snáď bude dobre. Táto jeseň a celkovo prechod nám všetkým citlivkám asi nerobí celkom dobre. Už musíme len vydržať. 😉

mirks32
4. okt 2017

Vydrzat byt silne ... do kola zmena uzivania lieku AD z rana no vecer a ide ma vykotit

mirks32
4. okt 2017

Som u obvodnej 6 ludi predomnou. Tma je tu asi setria elektrikou 🙂 ach boze pozorovanie ludi je uzas , neviem.kto je viac chory ci ja alebo ony .sedia ako na pohrebe