Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@femme1308 mám k tomu ešte Frontin. Ale neviem...chvíľu som fajn potom depka hrozná a tieto fyzické stavy ma ešte viac ničia... skúsim 1/3 tabletky a uvidím. Pôvodne som už dnes mala mať celú ale neviem si to predstaviť... snáď to prejde no... tento liek mám aj kvoli strate libida antidepredíva vo všeobecnosti vraj tlmia chuť na sex a tieto by mali pôsobiť opačne...ale neviem veru... neznesiteľné to je miestami. Fuj.
@kamajka sucho v ústach je bežné na začiatku, aj tvoje stavy, je to ešte strašne krátka doba,aby si niečo cítila ako zlepšenie práveže týždeň dva môže byť ešte horšie.Este väčšia úzkosť nespavosť zle od žalúdka, preháňania kým nezačnes brat väčšiu dávku ešte to môže byť všelijaké
Tie zlé myšlienky odídu postupne
odporúčam pozriet 🙂
Že hanba je zmeskat svoj zivot s tym absolútne súhlasím
@femme1308 neviem ako by som s tým fungovala 3x denne ..už takto som dosť odpálená, ťažko mi je na žalúdok aj celkovo...no uvidíme snáď sa to napraví. Už som hore od 5:01 a v noci som o jednej zas vyžierala špajzu... neviem no, ja už asi spať nebudem nikdy normalne, musim sa asi zmieriť s tým.
@kamajka tak tažko mi je ti radiť keď sama neviem co so sebou. Ja teraz bud v noci sa budím každú chvíľku alebo spím celu noc a aj počas dňa co mi tiez nepríde normálne. Ale uzkost vyčerpáva. Aké mas fyzické symptómy? Mna napríklad strašne bolia ci pália lýtka, krcna chrbtica, brnia mi pery toto iba občas, a neviem to opísať ale koža na hlave akoby bola stiahnutá to asi z tej úzkosti. Inak hnačka a bolesti žalúdka ma ani tak netrápia.
A tie myšlienky v hlave to ja neviem prekusit a neviem zmeniť na pozitívne.
Ten kto je zdravý povie mysli pozitívne.
Podarilo sa tu niekomu v uzkostiach a depke zmeniť myslenie na pozitívne aj pri tých fyzických symptomoch? Mne žiaľ nie
@femme1308 v lýtku som aj ja postrehla niečo nezvyčajné, ale prešlo to po dvoch dňoch. Ja mám hlavne sucho v ústach a celkovo sa cítim zle, grgám, je mi na zvracanie, ako po opici. Doobedu sa dá ale poobede už katastrofa. To len polihujem a tak...zaspať cez deň neviem aj keď sa mi žiada ... ľahnem si že si pospím a nepríjemné stavy pominú, ale za chvíľu som na nohách a vymýšľam čo robiť aby som tie neziadúce účinky nejak zahnala. Čudné stavy no.
@kamajka áno išla by som do vyššej dávky takáto a pár dní nemá žiadny ucinok ja viem,že je to peklo, ale skús sa nebáť čo to spraví, skús sa nebáť zajtrajska.frontin ani nemá mať iný efekt ako Ta ukľudniť🙂AD spravia to, že odídu myšlienky nebudeš mať strach budeš dobre spat
U teba sa ako prejavovala choroba ako si zistila,že niečo nie je v poriadku?
@femme1308 pozitivne myslieť neviem ani ja. Dnes ma navyše zastavila dcérina fyzikárka ráno a dala mi riadne kapky... hanbila som sa ako pes...dcéra je osmačka a matika fyzika hrozné známky, najhoršie je že nemá ani snahu sa to nejak naučiť, už som jej vybavila doučovanie u suseda, tak snáď chytí aspoň dvojku z toho, veľmi ma to trápi...ja všetko beriem ako katastrofu potom tlačím na deti, ale tak zas prepadnúť ich nemôžem nechať moje nervy...
@eliska13 ahoj,
Ja ani neviem, cítila som sa už strašne vyčerpaná, bez záujmu, všetko ma obťažovalo, všetko bolo z donútenia. Ja som hypersenzitívna podľa môjho psychiatra, všetko je pre mňa veľká dráma a krivda, aj najmenšia maličkosť u mňa vyvoláva neprimerané pocity strachu, mám obavy o deti, o školu, pochybujem či robím veci správne, sexuálny život nič... proste som už cítila potrebu s tým niečo robiť, lebo takto sa žiť nedá. Začala som strašne zabúdať, je toho veľa...
@kamajka mas toho dost deti a este tvoje stavy prv sa musíš dat do poriadku ty sama až tak môžeš riešiť veci okolo deti skus poprosiť manžela nech trosku on ma na starosti deti ak je to možné.
Prvé 2-3txzdne su všetky možné nežiadúce účinky pri AD až potom pomaličky začínajú účinkovať ale su to zo začiatku úplne mini mini krocky. Ja som tiez na začiatku užívania do všetkého sa iba nútim nič nerobím spontánne alebo preto ze chcem. No musím to nejak pretrpieť. Účinok sa objaví zrejme až tak o 2-3mes. To grganie som mala aj ja len ja vobec som nejedla polovicu rožka ráno a polovicu vecer schudla som viac ako 7kg. Teraz uz jem troska viac bojím sa aby som neskončila v nemocnici.
Zdravím Vás, u mňa sa tiež vrátila depresia a tetania zároveň po 7 rokoch, je to strašné tieto stavy, jeden deň sa cítim dobre a druhý deň som neschopná, najviac to pociťujem poobede, keď malú vyzdvihnem zo škôlky, nemám síl sa jej venovať a do toho mi vošla panika z chorôb. Svokor nedávno zomrel na rakovinu, mne už na túto chorobu aj otec, kamarátka a kolegyňa. A najhoršie je že keď na mňa príde tetanicky záchvat (problém s dýchaním, pocit na zvracanie, grgsnie, hnačky, bolesť hlavy a pocit na odpadnutie ) hneď hľadám súvis aj s touto pliagou. Ako sa zbaviť tých myšlienok? Nič nezaberá stále to mám v hlave a neviem sa toho striasť. Bola som aj u obvodnej, tá mi dala frontin. Ale myšlienky asi AD neovplyvmim. Baby poraďte.
@kamajka viem ta pochopiť ako sa cítiš lebo to iste prežívam aj ja a tak isto sa cítim. Unavená si aj z tých úzkosti oni neskutočne vycerpavaju aspon mna teda. Skúšala si psychoterapie? Možno skus v pondelok zavolať dr ze ci su to prechodne nežiadúce účinky ak ano musíš ich len pretrpieť. Pracuješ? Tak ten frontin si skus davat keď ideš spať aby si sa lepsie vyspala magnezium skus pravidelne.
Len toto co ja mam tak len to ti možem odporučiť. Užívala si niekedy AD? Ci teraz po prvý krat?

@femme1308 vraj mám zmiešanú úzkostno depresívnu poruchu. Ja som si dala už dnes radšej len 1/3 tej tabletky a zatiaľ to nejdem zvyšovať 4 dni som užívala 2/3 ale strašné stavy mám celé 4 dni. A spať aj tak nespím resp.spánok o ničom a skoré ranné vstávanie tak na čo je to dobré....