Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte dievčatá. Idem si sem poradu. Som mesiac pred pôrodom a posledné 2 týždne som si prešla strašnými záchvatmi panikmi a obsesívnymi myšlienkami. Včera som bola prvý krát v živote za psychiatričkou a predpísala mi Sertralin 3 krát denne po štvrťke a magnéziové injekcie. Po injekcii som sa cítila lepšie, lieky som začala užívať, chcem sa ale spýtať kedy cca začnú účinkovať, pretože sa cítim strašne citovo otupená. Akokeby som zrazu doma nikoho nemilovala a nechcem aby tým trpel môj syn ☹. Máte niektorá prosím skúsenosť???
@ssslnieckooo ahoj,čo presne myslíš pod obcesývnymi myšlienkami. Ja som na to tiež zle.
@ssslnieckooo ahoj 2-3 týždne a bude lepšie
@ssslnieckooo No mne zaberali AD ASI MESIAC, ALE U KAZDEHO JE TO INA ,LEN TREBA VYDRZAT A BUDE DOBRE. dRZIM PRSTY NECH JE DOBRE CIM SKOR.
Ahojte kočky..no vo štvrtok mám sedenie u psychológa a po obede som si našla takú skupinku kde sa cvičí pri bolestiach hlavy,motanie,..atď..tak mi dnes volala pani a asi 3 sedenia budem mať iba s ňou a potom pôjdem do skupinky .vravela som jej aké mám problémy,tak bola veľmi milá a tak to pôjdem skúsiť.Plati sa za to,no keď mi to pomôže tak budem rada,aj keď viem že budem vystresovaná .. zvládnem to..dúfam .
@slavkasobanska výborne Slávka, určite to zvládneš a bude to fajn... Teším sa s tebou🙂
@matasaska ďakujem..bude to ťažké ,ale urobím všetko aby som to zvládla.
Tak u mňa zmena plánu, Trittico oddychuje na polici a včera som zacala večer pred spaním liečbu, prvou tabletkou Valdoxanu, čo je účinná latka Agomelatin....noc bola dobrá, a verím že mi toto sadne....
@janasim ahoj ja ho tiež beriem večer,dobrý liek,je to AD ale aj tak trochu navodzuje spsnok,ja ho beriem už strašne dlho,ale mala som ak 2 na večer a mala som iba trošku zvýšené pečeňové testy,..tak beriem iba jednu a je to oki .ale to bolo po 2 rokoch tuším,tak sa neboj .mne veľmi dobre sadol .super
@slavkasobanska áno, citala som si o ňom ,vraj take slabšie AD,tak verím že sadne
Ahojte baby 😍 chcem sa vás spýtať aj by mávate teraz také výkyvy že raz je ok potom horšie?Ja beriem seroxat a neurol podľa potreby a dnes som si dala magnezko.Inak ktoré magnezium je najlepšie?
@elissa88 ahoj ja to mám tiez také raz oki,potom zle,ale ešte do tej 15 hod fungujem a potom už nič nevládzem .ja beriem teraz magnézium čo je iba na predpis ,obsahuje najviac magnézia,volá sa to Magnosolv je to taký prášok.30 ks v balení,a v troške vody dám dám rozpustiť ,no znižuje to aj tlak ,tak ho beriem podľa potreby .ale preháňa má po ňom ..no vraj to veľa ľudí ..ale zase sa mi upraví tlak..ale predpísala mi to psychiatricka..na upokojenie ..
@slavkasobanska Ďakujem za odpoveď😘 ale to sa asi nemôže s neurolom či?A cítiš že ti pomáha?
@slavkasobanska dekuju
@elissa88 ahoj,večer mi nešlo odpisat ti,..ano je velmi dobry,mne na tlak pomaha ,na nervy ani nie,ale to ja som zvyknuta už na lieky,ale je dobry,akurat že ma porehana od neho..,no aspon schudnem,hahha papapapa

Ako dievčatá? Ja som pred menzesom, takže všelijak. Som v práci na poobednej, ani neviem, čo ma bolí hlava, brucho, kríže, už nech sa to spustí. Ešte k tomu od piatka hrdlo a ide mi to na priedušky pomoooooccccc. Ale hlavu hore, také krásne počasie, užívajme si života :D Pekný deň