icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sylvia30
23. dec 2018

@coco2018 nesmúť, to je tým menzesom, zajtra bude kúštik lepšie, neboj, segra moja má rozdiel medzi dievčatami 12 rokov a baby sa navzájom zbožňujú,teraz rieš prítomnosť, nezožieraj sa budúcnosťou, ak bude treba lieky, budeš brať lieky a tie ti pomôžu, dnes vidíš všetko veľmi čierne ❤

coco2018
23. dec 2018

@sylvia30 to uz dlhšie ma to trápi. Ty sa mas lepsie? Lieky uz zabrali? Tiez este krátko uzivas

ivka185
23. dec 2018

@coco2018 Ahoj nemysli na to ze chces dieta, nechaj tomu volny priebh a miluj sa len tak pre radost skor sa ti to podari, lebo ked velmi tlacis na pilu vtedy sa najviac nedari. Mna tiez dnes velmi boli hlava ani tabletka od bolesti nepomohla.A ze nie si potrebna to viac nechcem od teba pocut ,si mama, manzelka si myslis ze ta nepotrebuju, ked by som bola blizko pri tebe aj na zadok by si dostala🙂Neboj vsetko bude dobre aj dietatko sa podari a ten vekovy rozdiel sa strati, budes mat velkeho syna a viac sa budes moct venovat babetku,Vsetko bude tak ako ma byt.

slavkasobanska
23. dec 2018

@ivka185 áno pekne si to napísala,vekovy rozdiel to je to najmenej,začni normálne žiť,ak potrebuješ lieky tak ich ber,všetko čo má prísť príde...a teš sa že mas syna,toľko žien nemá vôbec deti .ber to tak ako to ide..a bude dobré ..

sylvia30
23. dec 2018

@coco2018 u mňa striedavo oblačno, včera horšie, dnes lepšie, v noci som spala cca 5-6 hodín, ale prikázala som si to neriešiť, idem vyslovene zo dňa na deň, dnes som bola s deťmi na spoveď,, tak som si potom trochu podebatila s Bohom, keďže sviatočné omše nestíham, nepasujú mi do vychádzok ☹

coco2018
23. dec 2018

@ivka185 ahoj dakujem za podporu, chcela by som taku chápavu mamu. Len ja som v úzkych a neviem ci sa vrátiť k liekom alebo este mesiac pretrpieť a ak sa nepodarí tak potom lieky pauza aj tie výsledky. Neviem sa rozhodnúť a ktoré rozhodnutie bude lepsie.
Baby ktoré boli tehu porodili a až tak prisli úzkosti ci depresie nemusia riešiť tehotenstvo.

coco2018
23. dec 2018

@sylvia30 som rada ze ti je lepsie. Myslíš ze ta prúde pocas sviatkov niekto kontrolovať? Ja nemyslím.

sylvia30
23. dec 2018

@coco2018 to je pravda, že je to jednoduchšie, keďže ja už dieťa neplánujem, čo keby si to prebrala po sviatkoch so psychologičkou (aj tú liekovú dilemu - či ano alebo nie), ale zase, ak ti nie je dobre, lieky by ti pomohli..........

sylvia30
23. dec 2018

@coco2018 ja sa tých kontrol bojím, ja som strachoprd, vieš, celé moje nastavenie je o pravidlách normách a tak, ja nebudem pokúšať......

coco2018
23. dec 2018

@sylvia30 veľká dilema je to keď vieš ze este chceš dieťa len odsuvam pre lieky uz keď som chcela vysadila prišla operácia pred rokom a nove zamestnanie a teraz sa zas nedarí a do toho úzkosti a myšlienky

coco2018
23. dec 2018

@sylvia30 s dr som komunikovala v novembri on povedal ze ak chcem dieťa ze uz by neisiel do nasadenia AD preto som užívala aj oxazepam ten som po pár týždňoch vysadila lebo som nechcela užívať keď by som bola tehotná.
Čítala som vela diskusie fóra články nikde sa bezpečná účinnosť AD v tehu nepreukázala aj keď veľmi vela báb ich pocas tehu užívalo a užíva.
Niekde radia žena žene, ze takéto ženy by nikdy nemali mat deti až som sa rozplakala z toho a to bola psychologicka úplne ma to vykoľajilo.

sylvia30
23. dec 2018

@coco2018 moje zlaté, velká dilema je to❤
vieš, no tie rady "odborníkov", kto nemá v sebe kúska empatie a nevie sa vžiť do kože druhého, ťažko poradí niečo vhodné, tie rady potom tak aj vyzerajú😒
..teraz je z hladiska nálad asi najhoršie obdobie v roku, dni sú krátke, furt tma, slnko nesvieti, depky majú aj zdraví, nie len ludia s depresiami, skús s nejakými zásadnými rozhodnutiami vydržať do jari, budeš sa vtedy cítiť určite ovela-ovela lepšie, teraz je všetko na figu...

slavkasobanska
23. dec 2018

Dievčatá dobrá správa ešte raz sa vyspime a príde Ježiško....joj ani nezaspím .

sticker
ivett311
23. dec 2018

Baby.. Citim pocit neistoty a zavraty cca tyzden. Od oktobra neberiem lieky lebo som tehotná. Myslite ze sa mi vrati uzkost alebo to je normalne v tehotenstve? Dakujem. Pekne sviatky.

coco2018
23. dec 2018

@ivett311 može to súvisieť aj s tehotenstvom aj s úzkosťou. Skus sa aj keď to je tažko nato nezameriavať. Mne raz psychologicka povedala ze tie závrate su klamlivé ze sa nemám obávať isto neodpadnem a aj keby ano tak ma niekto nájde. A fakt som nedopadla. A pocit neistoty to bude tehotenstvom.

ivett311
23. dec 2018

@coco2018 na mna pride vacsinou vecer, cez den som v pohode. Velmi sa bojim ci sa mi nevrati pp.

coco2018
23. dec 2018

@ivett311 skús sa nato nefixovat možno to je len bežná uzkost ktorá pominie. Tes sa na bábätko a vo pride budeš riešiť potom. Uz mas prvé 3mes za sebou tak ak by si aj potrebovala lieky tak môžeš. Kedy si vysadila lieky? Bola si uz tehu?

kajkag
23. dec 2018

Zienky beriete popri AD aj nejaké vitamíny?

daniela123321
23. dec 2018

Žienky...Šťastné a Veselé prajem😚😚 ja už mám darček pod stromček v podobe // čiarok na tehotenskom teste tak dúfam že tehotenstvo opäť zvládnem🙄🍀❤️

ivett311
23. dec 2018

@coco2018 snazim sa ale obcas je to tazke. Od oktobra nemam lieky vysadila som v 7tt.

ivett311
23. dec 2018

@daniela123321 ahoj. Gratulujem ☺️ v ktorom tyzdni si? Beries lieky?

daniela123321
23. dec 2018

@ivett311 Ahoj.Iba končim 5tt😉Nie,brala som štvrť paretinu ale ako som zistila že som tehu tak som ho vysadila.A ďakujem 😚

matasaska
23. dec 2018

Baby chcem vám zapriať pekné a hlavne pokojné sviatky. Každá z nás by sme si mali uvedomiť, že všetky máme vo svojom živote niekoho, niečo, kvôli čomu sa môžeme tešiť.. Dovoľtme si tú radosť prežiť a ja vám garantujem, že úzkosť zoslabne. Ak aj ste samé, alebo cítite samotu, nezabúdajte že máte máme seba samu... Seba musíte milovať, aby nám bolo ľahšie. Tak veľa sebalasky prajem a držím nám všetkým prsty... Všímajte si maličkosti, v nich je ukrytá podstata spokojnosti... A tešte sa z nového dňa a prítomnosti v ňom.... :-* som rada, že vás tu mám... 🙂

sylvia30
24. dec 2018

@matasaska nádherne napísané, už treba len dodať amen.....

sylvia30
24. dec 2018

dievčatá, aj ja Vám chcem popriať pokojné sviatky,aby sme si ich vychutnali a užili čo najviac, aby sme sa všetky mali počas týchto dní zdravotne čo najlepšie a som naozaj rada, že ste...ďakujem Vám za to, ako ste mi pomáhali počas najťažších dní mojej choroby....❤

maki43
24. dec 2018

Dievčatá, spolubojovníčky prajem Vám šťastné a veselé sviatky, hlavne veľa zdravia, šťastia a spokojnosti na duši. ❤😘😍🙂

pandravachrusta
24. dec 2018

Aj ja prajem nadherne sviatky, hlavne slnko v dusi.❤😍

slavkasobanska
24. dec 2018

Prajem vám krásne prežitie vianočných sviatkov, hlavne zdravie,to je to najcennejšie čo máme.

sticker
coco2018
24. dec 2018

Pekný sviatočný den Vam všetkým dievčatá, ja nam nebudem nič ine priať iba zdravie, zdravie, zdravie každej jednej z nás, myslim ze ak bude zdravie tak budeme mat vsetko.

sticker
esselte
24. dec 2018

Ahoj,vysadzovali ste niekto rivotril?beriem paretin 30 mg paretin a rano avecer 0,25 m rivitril,kedze ho ptestavaju vyrabat,chcem hovysadit,dalasom to na strvrtinu,ale pocitujem bolest a tlak v hlave,he pravda ,ze,terazuzivam.antibitika,asi som si nevybrala vhodny cas navysadenie,mate niekto skusenosti?