icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

janka_banka
5. jan 2019

@sylvia30 áno platím si každé sedenie ...

slavkasobanska
5. jan 2019

@janka_banka prečo si platíte??veď máte nárok cez poisťovňu na 15 sedení.zdarma..ostatne si už môžete platiť...

janka_banka
5. jan 2019

@slavkasobanska lebo takto casto to poistovna nepreplácali ... a je to pán na penzii; robil primara v Pezinku v Pinelovej nemocnici ... a tých 15 sedení som vybrala u mojej doktorky, ona je zároveň aj terapeut. Tým že som bola z nefunkčnej rodiny, potrebovala som mužský aj žensky vzor, vzor mamy a otca ... a tá moja doktorka s doktorom terapeutom vzájomne komunikovali ako mi pomôcť, aké postupy zvoliť 😉

coco2018
5. jan 2019

ženy užva niekto lieky na tlak už dlhodobejsie mám tlak 95-105/130 vrchny ok ale spodny sa mi nezdá s čím suvisí? niekedy mam zavrate bolí ma hlava som ospala malatná môže to mať súvis s tým ja to všetko pripisujem uzkosti a depresii. Ale keď si meram tlak či sa citim dobre alebo zle stale je v tomto rozmedzí pod 90 ten spodný malokedy ide.

coco2018
5. jan 2019

@janka_banka janka máš môj obdiv si bojovníčka ktorá stále a za akýchkoľvek okolnosti bojuje zubami nechtami a tak to ma byť.

sylvia30
5. jan 2019

@coco2018 ja mám tak zafixované, že ešte do 100 by to mohlo byť OK, ak nemáš iné ťažkosti, myslím, že to súvisí hlavne s úzkosťou...

sylvia30
5. jan 2019

@janka_banka
@coco2018 baby poraďte mi, moja psycholgička je moja dlhoročná kamoška, robíme v jednej budove, dáva mi však termíny 1x za mesiac, čo sa mi hlavne v začiatkoch zdá velmi málo, chcem sa jej teraz spýtať, akou metódou bude vlastne so mnou pracovať - u vás používajú aké prístupy vaši terapeuti - ja som čítala, že kognitívno-behaviorálny je najvhodnejší k úzkosti- a dohodla by som sa s ňou, že ma bude brať súkromne a chodila by som raz do týždňa a budem si to platiť - čo si o tom myslíte, že sme kamošky? ona má inak bohaté skúsenosti, robila v psychiatrickej liečebni niekolko rokov

coco2018
5. jan 2019

@sylvia30 musí mat urobenú tu kbt a minimálne raz týždenne by ste mali mat

sylvia30
5. jan 2019

@coco2018 ok, budem to teda v utorok riešiť, sama som zvedavá...

slavkasobanska
5. jan 2019

@coco2018 ja beriem lieky na tlak aj tep ..tep už dlhodobo mám vyšší,beriem lieky na to a tlak sa mi začal dvíhať po nasadení silnejších AD...to mi povedali aj v nemocnici že to je z toho Alventa ,dvíha tlak..tak beriem takú najslabšiu na tlak ..možno keď sa mi zníži Alventa nebudem musieť brat lieky ..

pandravachrusta
5. jan 2019

@coco2018 ja mam vysoky tlak odjakziva..lieky neberiem...s uzkostou to pochybujem ze suvisi, kedze ja depkou trpim len posl.2 roky a tlak som mala vysoky stale..a to mi bolo uplne v pohode..ja to mam pravdepodobne geneticke..znizit tlak mi pomaha jedine cvicenie, inak nic..ked som mala tu najhorsiu fazu depresie, vobec nebol nejak vyssi ako pred tym..

coco2018
5. jan 2019

@slavkasobanska a aky mávaš tlak

coco2018
5. jan 2019

@pandravachrusta a aky mávaš tlak? Je ten môj uz kriticky? Ja som spodný nikdy nemala takýto

slavkasobanska
5. jan 2019

@coco2018 no taký zvýšený je už od 150_100_100....pri takom si už dávam magnézium...taký v norme je okolo 120-80-70...

slavkasobanska
5. jan 2019

@slavkasobanska tak bežne mám o liekoch 135-88_85....+ -

pandravachrusta
5. jan 2019

ako kedy , niekedy mam celkom dobry a niekedy 160/110. ked cvicievam tak sa mi drzi tych 140/90

pandravachrusta
5. jan 2019

pritom vahu mam dobru.som stihla a vzdy som bola..

slavkasobanska
5. jan 2019

@pandravachrusta no ja tiež cvičím ale mám nadváhu ..dnes mi skáče tlak .nedýcha sa vám niekomu ťažšie,či to si namyslam už ..

pandravachrusta
5. jan 2019

@slavkasobanska ja som uz zvyknuta, aj extrasystoly mam vela ale neriesim to..netreba si to velmi vsimat..ak sa clovek aspon trochu o seba stara..neje blbosti, cvici,,nezmenim to..za cely zivot som to nezmenila tak sa tym netrapim..zevraj vysoky tlak sa neda vyliecit..iba brat lieky..-pokym pricina neni vysoka vaha a velmi nezdr.zivot.styl.

coco2018
5. jan 2019

@pandravachrusta a ako dlho uz mas ten tlak? A tebe iba vyskočí sem tam lebo mna štve ten spodný a ten je stále 90-100 v tomto rozmedzí sa pohybuje

mekicom
5. jan 2019

viliečil sa tu už niekto s depresie

mekicom
5. jan 2019
mekicom
5. jan 2019

ma niekto skusenost s AD Arketis ako funguje,kedy zabera a či pomaha pri ličbe depresie a uskosti

slavkasobanska
5. jan 2019

@pandravachrusta ja som práve stále bola chudšia,ale keď mi vybrali ženské orgány ,tak som pribrala,stravujem sa zdravo...sladké vôbec,čistá voda .no proste sem tam si niečo dám,ale to aj tie lieky beriem už skoro 10 rokov...no cvičím 2 x denne,.. no ale stále niečo...snažím sa vypustiť to z hlavy..je to ťažké,už niekedy nevládzem..

mekicom
5. jan 2019

@pandravachrusta nevadi dvoležite je že si OK, Ono sa to časom uprvy, Všetko chce čas,

lusia33
5. jan 2019

@mekicom ja sa držim už rok bez liekov..zvládam to či som 100% vyliečená to ťažko povedat, fungujem normálne , musím sa ale stránit všetkých článkov o chorobách a hlavne rakovine, ale je to ťažké v dnešnej dobe ale aj to zvládam... Dôležité je pochopiť samu seba, vedieť prijať tu chorobu a postupne sa učiť s tým žiť, ja som sa zaprela a začala fungovať aj koli manželovi, a to sa s nami život nemaznal : zistenie že vlastné deti mať nemôžeme, ťažká choroba u ocka, silny kolaps u mamky , kde len tak tak ušla hrobárovi spod lopaty, ale aj pri tomto všetkom som zistila že fungovať musím a fungujem...všetkým držím prsty 🙏🙏

coco2018
5. jan 2019

@lusia33 máš môj obdiv toto prežiť... len keď čítam cítim sa zle nieto este prežiť. 🙏 veľmi ti držím palce aby to zistenie s dieťaťom ak je to možné nebolo pravdivé veľmi ti to prajem 🙏

lusia33
5. jan 2019

@coco2018 zial je to pravdivé 😔...je to tazke keď vám to oznámia ako 29 ročnej, čerstvo vydatej žene.. uz som vyronila milión sĺz a k tomu úzkosti a depresie ale musíme ísť ďalej..ja som za posledné obdobie urobila veľa krokov koncom novembra som bola na wellnes pobyte s kolegyňami ( predtým nepredstaviteľné ) a na Vianoce som si kúpila darček - kurz jogy...( predtým nepredstaviteľné ) veeelmi som na seba hrdá

pandravachrusta
5. jan 2019

@coco2018 od puberty,,to uz sa ale nezmeni, to viem..nejlepsi je vzdy po jedle a najhorsi ked som hladna ,,aspon toto som odsledovala..

mekicom
5. jan 2019

@lusia33 ten pobyt a joga neboli možne kvoli uskostiam a depresia alebo ine dvovody,dalo sa to vydržat preč s dommu a a ko to bolo daleko.Mam problem isť ak je to dalej ako 50km.