Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@slavkasobanska slavka, a súvisí to s pohybom, či nie, ak s pohybom, môže to súvisieť s cvičením, ale mohla si aj nachladnúť a má znovu snežiť, takže možností je vela
@mekicom mozno ze sa malo ludi z toho vylieci ale nauci sa s tym zit a zije v pohode..napr.mne je dobre.nemozem sa stazovat.liecim sa uz vyse dvoch rokov a ok..rano mam nekedy taky stiahnutejsi zaludok ale nie je to casto. a spim perfektne..hlavne treba mat nejake hobby, pracovat rukami-co velmi pomaha, byt kreativna, v hocicom, stretavat sa s ludmi, pomahat, sportovat..nezablokovat sa zivotu..ak sa niecoho bojim, idem do toho, lebo viem, ak nepojdem, iba sa to zhorsi..atd atd
@sylvia30 asi s cvičením ..pred tým som vôbec necvicila a teraz tak poctivo cvičím ..uvidíme či bude aj výsledok .mám plnú chladničky zeleniny,strukoviny,ryžu .ryby .no tak držte palce ..
@pandravachrusta super rada ale ja niesom taka odvažna a berieš aj AD
@pandravachrusta radosť čítať, ak by som sa v budúcnosti cítila ako ty, tak mi nebude vadiť ani to, že budem brať lieky, len nech sa mi stabilizuje stav
@pandravachrusta správne ... a keď si to tak zoberieme,však sú také choroby dnes,vážne,...buďme radi že sa na to neumiera ..
@pandravachrusta tvoj príspevok padol vhod lebo myslim ze pozdvihnes náladu ti viacerým vrátane mna. možem sa opýtať načo sa liecis?
@slavkasobanska držíme👍, ja som ešte v novembri 3 x do týždňa behávala 7 km alebo som cvičila doma a už mi to aj začína chýbať
@slavkasobanska toto si stále hovorím, že veď nezomieram na rakovinu...
@mekicom Vy ste este na zaciatku, nemozete chciet zazraky,,dlho nam trvalo kym sme si to sposobili a dlho trva kym sa to da do poriadku..ja som prveho pol roka zapasila dost..lieky mi zabrali rychlo ale zvyknut si a zmierit sa bola dlha doba..teraz viem ze si to nesmiem vsimat, nevenujem energiu myslienkam, uzkostiam..idem upratovat, varit, zabehat si ked sa citim horsie..ja som uz rada ze ma to postihlo lebo pred tym by som nebola schopna svoj zivot zmenit, ked mi to zacalo, tak som si uvedomila , ze ked uz som takto hrozne dopadla, tak musim zacat robit nieco so sebou..cely cas beriem jedny AD.
@sylvia30
@coco2018 depresia
@pandravachrusta tebe zabrali prve AD? Ja skušam tretie a zatial nič,
@pandravachrusta máš svätú pravdu vo všetkom, ja som si na tento stav šporila celý môj život, tak je jasné, že to neprejde za mesiac - len človek je taký "vykakaný" zo všetkého, tie stavy sú niekedy príšerné...
a este si treba uvedomit , ze sem chodi velmi malinke percento ludi z tych co trpia depresiou..vela ludi s touto diagnozu je v pohode, zije si svoj zivot, nechodi na fora a je im fajn..ale popri liekoch samozrejme treba makat na sebe ako aj pri kazdej inej chorobe..

@mekicom Ja som vychod okres svidnik.
.