Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@slavkasobanska Slávka na tieto problémy (so sebavedomím) Ti pomôže jedine terapeut,psychológ ... To, čo prežívaš je videnie sveta čierna-biela ... lebo človek sa môže považovať za nemožného (aj keď každý človek má aj slabé stránky),mať horšie dni ... ale nestiahne ho to depresie ... lebo svet je farebný, Ty máš iste aj pozitívne stránky Tvojej osoby ❤ ... A práve toto uvažovanie Ťa hádže do depky, potom prídu úzkosti, nespokojnosť sama so sebou ...
Necháš sa "pohltiť" jednou negatívnou myšlienkou, ktorá Ti berie silu a pridávaš a pridávaš do ohňa ...
Píšem to preto, lebo sama to poznám, a stáva sa mi to ... ale psychoterapiou som sa to naučila ovládať, nejde to zo dňa na deň ... treba si všímať svoje pocity, myšlienky, zapisovať ich, a potom si to riešiť priamo na terapii ...
Život je farebný a preto aj Ty si farebná, vieš ako to myslím 🙂 ... veď kto je dokonalý po všetkých stránkach??? Nikto... ❤
@ivka185 aj ja ,robím všetko pre to ,teraz mám dosť dlhú pauzu zo psychológom..to mi dosť pomáha,neviem či tie lieky na tlak čo mi dvihol v pondelok nemajú tiež príčinu,lebo tak mi nebolo ..možno pre to že ich beriem krátko ..uvidím,k psychiatricke idem až 31...možno mi niečo poradí .mám už ťažký stupeň depresií,vieš rodina mi nie je oporou ..lebo to berú že som lenivá..tak je toho veľa...
@janka_banka ďakujem ..viem to ..
@mekicom Ano normalne fungujem, chodim do prace ani raz za tie roky co sa liecim som nebola s tym PN.Mam rodinu , muza ,deti tak ze varim , upratujem a vsetko , vsak vies co vsetko treba. Deti su uz dospele ale studuju na vs.Chvalabohu nebola som chora ked boli deti male ,doslo to az neskor ked uz boli skolaci ,inak neviem ako by som to dala ,zaciatok bol velmi tazky uz by som to nechcela zazivat.Ale uz je to za mnou a verim ze uz sa nevrati a teraz fungujem ako kazdy s mensimi vykyvmi.
@slavkasobanska ked pojdes k lekarovi spytaj sa ci tie lieky sa navzajom nebiju, no a kto to nezazil ten ta ani nepodpori ,taky clovek to nevie pochopit, je to prenho nepochopitelne oni neveria ze takto sa moze clovek citit.Pocula som ludi ked sa rozpravali.A preto s mojej rodiny okrem deti a manzela to nevie nikto.A verim ze pride aj tvoj cas a budes ok aspon v ramci moznosti.🙂
@slavkasobanska zdravy ludia to nepochopia večšina si mysli že človek simuluje alebo chce ID, ale ja chcem byť radšej zdrava ako predtým a normalne žiť plnihodnotný život,pracovať, mať koničky isť na dovolenku atd.
@mekicom Raz som sa pokusala vysadit asi 3 mesiace som bola bez ale postupne sa to vracalo ,tak som zacala znovu a odvtedy to neskusam. Beriem celkom nizku davku a radsej jednu tabletku ako to zazivat znovu ,to by som uz nechcela.A este k tomu kazdy rok v lete chodime k moru na dovolenku a zatial som to stale zvladla.
@ivka185 ale si silná osobnosť ..teším sa že si na tom ako si..veď vieš aké to je..
@slavkasobanska Viem slavka a dakujem bohu ,ze je to aspon tak ,aj ked uplne ako pred chorobou to uz asi nebude nikdy a toto ma trapi ,ale co uz vzdy moze byt aj horsie tak budme vdaci aj za to co mame.
@slavkasobanska či sa lieky nebiju da sa zistiť aj na internete ale dr, na to maju program a hned vidí ako to je aj mne to dr,hned skontroloval nakolko berie aj ja lieky na tlak.
@slavkasobanska mne pozerala magistra v lekárni, tiež majú ten program...
@sylvia30 áno viem to,aj ja stále hovorím čo beriem no náš organizmus to nemusí dobre znášať...
@slavkasobanska veď práve a 15 liekov je naozaj dosť

@ivka185 prosim ta chcem sa ta opytat pisala si ze ai sa pokusala vysadit a potom si sla naspat. Ake si mala prejavy? Ja som mala 75 mg Alventy, znizila som na 37,5 mg a postupne sa mi to yiez vracalo. Kolko ti trvalo sa naspat dat do poriadku? Ja mam nespavost, busenie srdca, vnutorny tras, tlaky do hlavy ☹
Ahojte baby dnes som zlý deň
prosim Vas vie mi niekto poradit.ked vam lekar zvyši davku za ako dlho sa prejavy učinnok lieku,je to ako na začiatku že sa príznaky choroby opeť zhoršia.
dnes mi to zvisil na celu a od pondelka t omam dat na 1 rano a 1/2 obed nemyslite že je to rychlo ma niekto s tym skusenosti.

@mekicom Ja ani neviem presne aku mam diagnozu ,na zaciatku lekar spominal nieco s uzkostou.Beriem rano jednu tabletku alventy.