Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
1andrea111
@1andrea111 ja som brala citalec,len som v noci nespala tak mi dr.vymemila za Trittico . Včera večer som zobrala štvrťku,spala som ako bábätko,ale ráno som bola ako opitá,motalo ma a tep som mala 98.Teraz ma ťahá strašne spať.Ma s tým niekto skúsenosť.Dufam,že mi to pomôže aj proti úzkosti
@andalova to prejde, aj ja som mala také začiatky, za pár dní si telo na lieky zvykne a upraví sa to. Teraz ani neviem že ich beriem.
Máte pravdu v tom, že človek pred ľuďmi radcej prizná rakovinu ako depresiu. Psychicke poruchy sú stále pre ľudí tabu. Najviac sa ma dotklo, keď v jednej téme na koníku písala mamička že nechápe prečo chcú psychicky choré ženy deti a nechápe mužov ktorí urobia psychicky chorým ženám na antidepresívach deti. Ja som ochorela až po pôrodoch. Dovtedy som tieto choroby tiež nechápala ale nikdy ma nenapadlo smiať sa z takto chorých ľudí. Naozaj to môže stretnúť hocikoho. Aj inteligentnych, vzdelaných ľudí. Ja som veľmi šťastná, že fungujem dobre a zvládam domácnosť, rodinku a prácu.
@mekicom Ahoj nerobi mi problem cestovat chodime kazdy rok z prace na zajazd do zahranicia a zatial som nemala problem , minuly rok sme boli v Benatkach , Pariz,Rim ,Rakusko atd... TA VYSSIA DAVKA MI ZATIAL ROBI DOBRE SOM celkom dobre na tom , ale vies ja na to ani nemyslim, fungujem a robim vsetko uplne v pohode, nemam cas na to mysliet.
@matag Ja som brala alventu 75mg mozno 12-13rokov ,ale asi pred dvoma rokmi sa mi akosi stav zhorsil a navysil mi na 150mg a tak beriem rano jednu 150.Ale teraz som bola na kontrolu a chce mi naspet znizit, ale zatial som odmietla, bojim sa zhorsenia a teraz mi je dobre tak naco to menit, ale on si mysli ze by som mohla skusit vysadit uplne, ale postupne znizovat tak uvidime.
@1andrea111 mne kázala dr. 3dni štvrťky,7dni polku a potom celú neviem si predstaviť čo mi bude po celej tabletky keď po štvrťke mi je tak zle.Ale je pravda,že telo si musí zvyknúť nato

@mekicom učím sa zmeniť svoje myslenie ..a ja viem že to pôjde..určite.
..