Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@slavkasobanska svätá pravda..
Ahojte. Ako sa máte dnes? Ja mám veľmi zlý deň závraty nervozita 😌😌😌
@ivett311 čo to????ja som.leniva dnes hrozne ...horko ťažko som cvičila z posledného...mám navarené aj na zajtra,treba mi stromček zrušiť ..a nechce sa mi,skús si masírovať končeky prstov na rukách a nohách,malo by ti to trošku pomôcť...
@sylvia30 ja mam taky cudny pocit na hrudi. Ako keby som mala knedlik v krku. Ale vzdy na vecer. Mala si to aj ty? Alebo niekto iny? Ad berem od stredy. Bojim sa ze to je nieco zle..
kočky, hlavne tie, ktoré ste už dlhšie v skupine, čítali ste knihu "Mních, ktorý predal svoje ferrari"? Požičala mi ju kolegyňa, je to z kategórie dajme tomu motivačných kníh, o tom ako pracovať s myšlienkami, ako myslieť pozitívne, ako sa naučiť sústrediť v myšlienkach...celkom ma to zaujalo, tak ma zaujíma, či náhodou nemáte skúsenosť....
@karolinabese ano, úzkosť sa aj mne k večeru zhoršovala, dokonca aj teraz, keď mi je už lepšie, sa k večeru "snaží pretlačiť na povrch, ale už jej to nechcem dovoliť" - neviem to nijako inak napísať...ja som nemala knedlík v krku, ale mne doslova lomcovala celým telom, až som mala triašku...
@karolinabese to je typický príznak pre panickú poruchu ,že máš pocit ako by si mala hrču v krku.Prejde to len musia zabrať lieky cca 2 týždne.Citalec som brala aj ja
@sylvia30 ja nie..ale pozerám také video Tajemstvi CZ...a to je o myšlienkach ako to zmeniť,tým že si stále hovoríme že sme choré tak si to priťahujeme... zaujímave...
Ja beriem teraz neurol a tricitto a mám teraz sem tam také preskakovanie srdca,mali ste to niekto?
@slavkasobanska toto je niečo podobné, potláčať negatívne myslenie, myslieť pozitívne a tvoj život bude pozitívny - opiera sa to o skúsenosti mníchov - Sivanských mudrcov - ktorí ovládali svoje myšlienky, sústredenosť, mysleli pozitívne a dožívali sa veľa rokov, netrpeli chorobami, nestárli....
čo ty hovoríš na to video? ja som na začiatku tejto knižky, ale sú tu návody na to ako zlepšiť sústredenie...chcela by som to skúsiť, len to ešte v utorok preberiem so svojou psychologičkou...
@sylvia30 tak pozerám to ,je to dobré,len si to do tej hlavy natlačiť ,úplne zmeniť myslenie je ťažké,no vraj to treba častejšie,no uvidím ale je na tom niečo pravda....
@slavkasobanska presne ako v tej knihe, chcem ju precitat a potom skusit tie cvicenia z nej...dnes som bola doma len s dcerou, muz so synom boli na zabijacke...dopoludnia som zacala pocitovat nepokoj, ale som si povedala, ze " tak si sa tesila na vikend, ze si oddychnes a teraz si to pokazis?" dala som si 2 magnezka a isla som upratovat a postupne ten nepokoj ustupil a bol z toho celkom pohodovy den...takze si naozaj myslim, ze je dobre trenovat svoju mysel a pohyb myslienok...
@sylvia30 ja to video mám len týždeň,ale kamarát prekonal 2 mozgové príhody a toto mu zmenilo celý život ...tak mi to poslal,ale že pol roka bolo peklo kým zmenil celé myslenie,teraz žije plnohodnotny život ..ja tomu verím,tak budem v tomto pokračovať..
Dakujem baby. Doteraz som to nemala. Uz som sa bala ze zle reagujem na lieky a infarkt alebo proste nieco.. ta moja sprosta panika no.. takze je to uzkost ktora sa chce dostat von. Preto ten knedlik a tazoba na hrudniku....
@slavkasobanska
@lusia33 super baby, ste ma potesili, lebo niektore veci v tej knihe posobia az neuveritelne. Ale teraz ste mi potvrdili, ze je to pravda a treba cvicit svoje myslenie a hlavne sa ho naucit ovladat.
@slavkasobanska prosim ta, nepodelis sa s tym videom, som celkom zvedava, ze co to je.
@slavkasobanska ahoj ,je to dlhe,ale ja som si to dala na 2 x...no uvidiš,som zvedava čo povieš
Ahojte je mi zle každý deň.ud druhý deň mám menzes je mi hrozne..ja us chcem žiť normálne . nebaví ma to .
@nanka1412 ahoj ..vydrzt to,po menzese ti bude už lepšie,neboj, odychuj keď môžeš...daj si čaj,čítaj,..bude to dobre...
Má niekto skúsenosti s preskakovanim srdca?
@slavkasobanska keď mňa všetko bolí nohy ruky chrbát a boli ma aj tam kde som mala žlčník .aj teba tak bolelo
@nanka1412 tam kde som mala žlčník ani nie,to si oslabená keď ťa všetko bolí ..odychuj,a najedz sa...ja som včera cítila že som slabá,tak trošku znením tu diétu,lebo to môžem preháňať..ja mám pre zmenu dnes vysoký tep 102 .....a neviem prečo..

@sylvia30 lepšie tučná a kľudná ,ako chudá a nervózna...