icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

1andrea111
29. dec 2020

@olsan ak ich nevyberies z lekárne tak to bude vidieť,

luna53
29. dec 2020

@roboma45 To ta obdivujem ,že si išiel na tie šoky ,to ja ich odmietam.Bojim sa že ,zabudnem na minulost a že sa mi niečo poškodi,.Musiš vydržat kým ti bude ordinovat doktorka,aby ste prebrali tvoj stav,Dnes je krasne mal by si sa ist prejst,viem ,že je to tažke sa na to odhodlat,ale už ked budeš vonku bude to fajn,.

luna53
29. dec 2020

@olsan to musiš vybrat ,lebo to zisti ,normalne jej zavolaj ked chceš ukončit nieky,ale sa ti to može vratit ,potom ta možno nebude chciet liečit.

roboma45
29. dec 2020

@luna53 Nemal som čo stratiť, keď som išiel na šoky. Stáva sa občas pri nich, že človeka deň-dva pobolieva hlava alebo že stratí krátkodobú pamäť, ale to je len na pár dní a potom sa mu znonu vráti. Určite po nich nezabudne na svoju minulosť. Mala by si to skúsiť. Nemáš čo stratiť. Ak Ti aj náhodou nepomôže, tak určite Ti to neublíži. Áno, musím počkať, kým začne ordinovať moja lekárka. Bol som vonku popoludní, prejsť sa so psom.

yollanda
29. dec 2020

@roboma45 ahoj. Raz tak raz onak. 19.1. Mám termin s dr. Budeme to riešiť. Lebo úzkosti rok a pol sú už fakt dlhé

roboma45
30. dec 2020

@yollanda Ahoj, z Tvojho písania som pochopil, že každý deň úzkosti nemáš. Aspoň že tak. Áno, mať úzkosť rok a pol je fakt dlhá doba. Ak sa Ťa môžem opýtať, aké berieš teraz lieky? Ja mám od konca februára každý deň celodennú úzkosť, len nie je po celý deň rovnako silná. Moja lekárka sa mi snaží pomôcť, len sa jej to doteraz nepodarilo. Lieky, ktoré mám teraz mi úzkosť čiastočne potlačili, no nálada sa mi nezlepšila. Ja beriem teraz Alventu ráno 150mh na obed 75 mg, potom Atarax 3x denne, Tiapridal 2X denne a na noc Amitriptylin. Želám Ti všetko dobré a aby sa Ti už konečne uľavilo.

yollanda
30. dec 2020

@roboma45 ale mám ju každý deň, len je slabšia. Mám alventu 375 a Elontril 300, kvetiax 900
Mega dávky. Možno by ti pomohlo keby si mal 375 - max davku

luna53
30. dec 2020

@yollanda ta alventa su mega davky, nebolo by lepšie vymenit za ine antidepresivum,

luna53
30. dec 2020

@yollanda Ja uživam na tažku depresiu esciti20mg ,alventu150mg fronti05mg,frontin1mg,tisercin. a ako tak žijem niekedy je to lepšie niekedy horšie ,ked mi je zle ta apaurin 5mg inj ,gerodorm na spanie
Myslim že mam velmi vela liekov a neviem bez nich žit ,darmo by som ich chcela vysadit

roboma45
30. dec 2020

@yollanda Moja lekárka má do 7.januára dovolenku, dovtedy nejak musím vydržať. Ja mám termín 12. 1. Uvidím, ako sa budem vtedy cítiť a podľa toho sa s ňou porozprávam aj o liekoch.

yollanda
30. dec 2020

@roboma45 so mnou escitil ani nehol

luna53
31. dec 2020

@yollanda
escitil je rozny 10mg,15mg a 20mg. ,Podla toho aj zabera ,mne až 20mg zabral aj s alventou 150mg.Každý z nas je iný a zabera na nas niečo ine ,musi sa skušat.

roboma45
31. dec 2020

@luna53 Mne Escitil 20mg začiatkom februára perfektne zabral na úzkosť a depresiu. Necítil som ich vôbec. Potom mi však zmenili lieky, úzkosť sa vrátila. Keď mi po mesiaci znovu lekárka nasadila Escitil, už nezabral. Nechápem prečo. Odvtedy mám stále úzkosť aj depku.

yollanda
31. dec 2020

@roboma45 prečo ti to menila keď ti bolo dobre?

yollanda
31. dec 2020

@luna53 ja som mala 20 mg

luna53
31. dec 2020

@yollanda ja mam tiež 20mg a ktomu elventu150mg,to mam rano ,Nehovorim ,že mu je dobre ,ale si aspon doma porobim,do prace nevladzem chodit

luna53
31. dec 2020

@roboma45 to sa stava ,že po vysadeni už to znovu nezaberie,Neboj niečo ti najdu, Dnes je Silvester a ja som dobeda varila a piekla , Potom som prespala cele poobedie,je mi tak plocho,sedim sama v izbe pozeram telku,muž je v druhej izbe pozera telku ,Pre mna je Silvester smutný nie veselý ,lebo sa neviem tešit.Bojim sa aj covidu ,a velmi.

roboma45
31. dec 2020

@yollanda Obvodná psychiatrička mi nastavila dobre lieky. Nemal som úzkosť ani depresiu. Ale cítil som sa taký prázdny, nedokázal som prežívať emócie, hlavne tie kladné-pozitivne. Tak som išiel do nemocnice. Tam mi primárka nasadila liek Brintelix a povedala, že sa po ňom budem mať dobre a budem sa tešiť zo života. Escitil mi vysadila. Lenže mne Brintelix vyvolal silnú úzkosť. Mesiac som ho bral a keď mi stále bolo zle, tak som sa dohodol s primárkou, že mi vráti naspäť Escitil, no ten mi už potom nezabral.No a od konca februára mi žiadny liek na úzkosť a depresiu nezabral.

roboma45
31. dec 2020

@luna53 Mali by ste s mužom spolu tráviť Sivestra. Napíš alebo zavolaj synom. Covidu sa neboj.

yollanda
1. jan 2021

@roboma45 radšej prázdnota jak úzkosti. Mne keď opätovne po 10 rokoch dali alventu, tiež zlyhala

roboma45
2. jan 2021

@yollanda Nechápem, čím to je, lebo viem, že niektorým ľuďom keď nasadili ten istý liek viac krát, tak vždy zabral. Dnes už ľutujem, že som vtedy šiel do tej nemocnice a dal si vysadiť Escitil.

roboma45
2. jan 2021

@luna53 Ako sa máš, písala alebo volala si si so synmi na nový rok?

luna53
2. jan 2021

@roboma45 Ano volala a velmi som sa z nich tešila,Ale aj tak ma kmari depresia nechut niečo robyt .Včera aj dnes som vstala poobede o 14,00h,nechcelo sa mi ist hore rozmýšlat a utapat sa v smutku,aj ten covid ma desi ,ma ho už aj kamaradka a jej jej velmi zle,Unas v dedine zomrel manželský par na covid za 9dni a zomreli s 20 minutovým rozdielom,ich cera je tiež na umelej plucnej ventilacii, je to strašne.Potom že bud v pohode.Ty sa ako maš?

yollanda
2. jan 2021

@roboma45 ja tiež banujem že som to vysadila. Rok a pol ubehlo od recidivy a nie a ne sa dostať tam kde som bola

tuzobnik
3. jan 2021

@luna53 Nevypisuj tu hlúposti a nestraš ľudí s corona vírusom! Žiadny neexistuje a ľudia zomierajú na iné choroby! ...

luna53
3. jan 2021

@tuzobnik Tak sa prihlas do nemocnice na covid oddelenie potrebuju tam ludi,Ked si hrdina ,dokaž to .Ver tomu že tu korona je v plnej sile,

roboma45
3. jan 2021

@luna53 Aspoň že si so synmi volala a potešila sa. Aj to je niečo. Ja keď som v posteli a náhodou nespím, tak rozmýšľam. Len spánok ma dokáže oslobodiť od myšlienok. Niektorí ľudia znášajú Covid bez väčších problémov, iní veľmi trpia. Mňa od včera bolí hlava. Dal som si aj tabletky proti bolesti, ale nezabrali.

roboma45
3. jan 2021

@yollanda Rok a pol Ti nevedia nastaviť lieky, aby zabrali?

tuzobnik
3. jan 2021

@luna53 Prestaň tu vypisovať hlúposti! Žiadna corona tu nie je! Mám známych lekárov!

luna53
3. jan 2021

@tuzobnik Ja nepotrebujem lekarov znamich ,ale vydim ,že kolko corony mame v rodine a kolko umrti v dedine.Si akýsi dezorientovaný. Ked ved sa pozeraj okolo seba čo sa deje.