icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

esselte
10. mar 2021

Ahoj, tak idem znova na marodku, zas mi je zle, išla som včera prvykrat do prace medzi deti, ale neda sa, dnes ráno ma kolegyna doviezla domov hned ráno, bolo mi zle. Pisem preto, či sa vam nezdá, ze beriem vela liekov, rano beriem alventu, neuril 0,5 mg, betsmaks 50 mg, depakine, kvetiapin 50 mg. Na obed diazepam 10 mg, kvetiapin 50 mg, betamaks, neurol 0,5.Vecer kvetapin 300 mg, betamax 100 mg, depakine, neurol 0,5 mg, Mne sa zdá, že je to velmi veľa, som ako nadrogovana

patricia_b
10. mar 2021

@esselte no podľa mňa máš toho veľa a riadne

esselte
10. mar 2021

@mm103 aj ja mam taky pocit, že celé zle, nemam sa vobec dobre a to betiem hrbu tabletiek, nikdy som tolko nebrala

esselte
10. mar 2021

@patricia_b ved aj ja si myslim, len ako to povedať lekarke

ivcam2
10. mar 2021

@esselte ty si bola na pred par rokmi nastavena dobre, kolko si mala dva tri lieky ? Toto je dost vela co beries. Myslim ze ta drzal helex sr.

esselte
10. mar 2021

@ivcam2 ano, dobre si pamätáš, brala som paretin a helex a potom rivotril

ivcam2
10. mar 2021

@esselte a preco ti to zmenili to si nepamatam.

esselte
10. mar 2021

@ivcam2 lebo sa mi viac ukazovala panika

rehabe
11. mar 2021

ahojte pripajam sa medzi Vas, vlastne už dávno som sem mala patrit ☹. Mám uzkostnu poruchu, depresie atd. Taktiez trpim na vysoký tlak. Chcem sa opýtat, ci aj Vy trpíte alebo ste trpeli na zaciatku liečby vysokým tlakom a kedy Vám zabrali lieky na tlak, ak ste ich vôbec potrebovali? A či Vám tiež bezne vyletí aj napriek liečbe? Dakujem vopred za odpovede.

roboma45
11. mar 2021

@vlcik1 Ahoj, nikto z nás nevie, čo ho v budúcnosti čaká. Trpím depresiou a úzkosťami. Mne prírodné doplnky nepomáhajú, horšie je, že ani lieky. Priateľka prekonala rakovinu a zároveň sa vtedy starala o 4 malé deti. Keby nemala takú povahu, ako má, nezvládla by to asi. Pravdou je, že by mi pomohlo, keby bola trochu iná.

1andrea111
11. mar 2021

@roboma45 ahoj a ako s priateľkou? Ste spolu?

roboma45
11. mar 2021

@1andrea111 Ahoj, sme spolu, ale je to všelijaké. No snažím sa, aj keď neviem, či niekedy dokážem normálne žiť. Neľutujem sa však.

1andrea111
11. mar 2021

@roboma45 to je dobre že ste spolu, je to ľahšie s niekým

matulik12345
14. mar 2021

Ahojte, idem sa poradiť alebo skôr ukľudniť 🙂 beriem seroxat už asi 10 rokov 20 mg, keď už som bola ok skúšala som znížiť na polku ale stavy sa počasie vrátili a zas som bola na 20 mg. Teraz vlastne posledné 3 roky stále a v januári mi zas prišiel ten stupídny nápad že idem skúsiť znížiť, tak som prešla na trištvrte tablety a že časom hádam vysadím úplne. No a teraz piaty deň zažívam peklo akože hnačky, tŕpnutie, pocit na zvracanie, úzkosti, panika či sa nezbláznim no všetky tie hnusné stavy ... strašne toho ľutujem že som znížila 😥. Tak som opäť od včera nabehla na celu dávku, popritom frontin a modlim sa nech sa zas stabilizujem 😥 držiteľmi palce kočky a obdivujem všetky nás s touto pliagou, podľa mna najhoršia choroba na svete 😥😥😥

tuzobnik
14. mar 2021

@matulik12345 Už nikdy viac nevysádzaj ani neznižuj dávku! Po toľkých rokoch vysadiť Seroxat je nemožné! ...

matulik12345
15. mar 2021

@tuzobnik ono človek si hovorí že načo brať lieky keď už mi je fakt super a možno to zvládnem aj bez, a keby bolo zle, začnem zas brat, teraz viem že to bola hlúposť 😥

tuzobnik
15. mar 2021

@matulik12345 Nepoznám takého človeka ktorému by sa podarilo po toľkých rokoch vysadiť také silné antidepresívum ako je Seroxat! Ja som ho bral 15 rokov a tiež som ho vysadil. Do pol roka som mal také stavy že som myslel že sa zbláznim. Znova som nasadil ale 20mg mi už nezabralo. Musel som navýšiť na 30mg. Aj to dlhšie trvalo pokiaľ mi zabral. Teraz som stabilizovaný. Ale už by som nikdy v živote nevysádzal !!!...

esselte
15. mar 2021

@tuzobnik ja som presla na alventu, ale nebolo mi dobre, mam naspäť po pol roku paretin, to je vlastne seroxat, zatial len polku, takze 10 mg, k tomu mám este neurol, depakine, kvetiapin SR, betamaks, predtým som uzivala len paretin a rivotril, ale rivotril bol benzak, som zvedavá, kedy mi zacne pôsobiť, ale asi to bude na dlhsie

esselte
15. mar 2021

@matulik12345 presne aj ja nás obdivujem, ja som bola na paretine, to je vlastne seroxat, ale lekarka mi dala alventu, presla som k inej lekarke, hned mi dala aj ine lieky, lebo samotný paretin ma neudrzal, brala som k nemu rivotril, ten prestali vyrábať, teda dovazat k nam, zmenila mi vsetky lieky, som na uplnom začiatku a to sa liecim 9 rokov, 5 som brala paretin

esselte
16. mar 2021

Ahojte, ako vám bolo pri nasadzovaní paretinu? Ďakujem

tuzobnik
16. mar 2021

@esselte Mne bolo dobre. Teraz beriem Seroxat 30mg.

esselte
16. mar 2021

@tuzobnik ja zatiaľ iba 10 mg

nemcurik
16. mar 2021

@esselte mne bolo hrozne zle

esselte
17. mar 2021

@nemcurik a uz ti nie je? Čo berieš este k paretinu, seroxatu, to je to iste

esselte
17. mar 2021

@nemcurik ja beriem este aj ine lieky

nemcurik
17. mar 2021

@esselte uz je to lepšie ale ešte nie ako by to malo byt..keď som začínala brat paretin a amitryptilin tak som mala myšlienky na sebe vraždu a silne úzkosti a to bol masaker za 11 rokov liečenia som nemala take stavy ako pri tejto zmene liekov...

esselte
18. mar 2021

@nemcurik ja som uz raz paretin brala, potom mi lekarka vymenila za alventu, ale nebolo dobre, tak sme sa vrátili k paretinu, ale okrem neho beriem este ine lieky

tuzobnik
18. mar 2021

@nemcurik A teraz berieš stále paretin a amitriptilin?

nemcurik
18. mar 2021

@tuzobnik ano v decembri sme menili lieky

anita1234
19. mar 2021

Dobrý večer chcem sa opýtať komu zabrala alventa 75 mg cca po koľkých tyzdnoch?