icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
tuzobnik
15. apr 2021

@edimamija Píšeš ako by si bola vážne chorá. Keď niečo príde na teba raz za päť rokov tak ti nič nieje. Tak to naozaj nepotrebuješ nič užívať. Asi si len niekedy viac precitlivená.

ivka185
15. apr 2021

@mimiqa ahoj citam ze sa mas vyborne a co dcerka ako je na tom, verim ze ok a chrustik maly uz je asi velky fesacisko ze?

mimiqa
15. apr 2021

@ivka185 ahoj... Dcerka konecne fajn 🙏🍀a. Maly panecku nezmar 😅😂a ty????

ivka185
15. apr 2021

@mimiqa ja ok moze byt, pracujem, vydala som dceru medzi tym a inac vsetko po starom.Som rada ze dcera v poriadku je mladucka zivot ma este len pred sebou tak nech sa jej dari. A sidielko nech ti rastie pre radost a hlavne budte zdravucky.

mimiqa
15. apr 2021

@ivka185 ďakujem... Tak teda taketo udalosti mas za sebou 🙏🍀... Potrebuje byt fit dcerka ved 16 a 2je ad bolo to hrozne ti poviem... A ta bezmocnost jej pomoct... Ach.... Maly jujjj sa tesim. Kazdy den z neho i ked dakedy na nervy 😂😅ale ☝️radsej taky ako utiahnuty a tichy 🙊

slavkasobanska
15. apr 2021

@mimiqa ano uz sa tesim

ivka185
15. apr 2021

@mimiqa to ti verim s dcerkou ze to muselo byt hrozneobdivovala som ta ako to zvladas, klobuk dole si super mama vieme to pochopit kedze sami sme tym presli, a je to vela na nas a nie to este na mladu slecnu ale dali ste a to je super. A mas pravdu aj s malym radsej nech bude zivsi ako utiahnuty, viem o com hovorim, dcera bola vzdy prebojnejsia papulnatejsia ako syn, a teraz je to vidietsyn neotvori usta,nevie sa branit, sebavedomie nulove a to uz bude mat tohto roku 30.Neviem mam dojem ze asi bude pri mojej sukni stale no ale co bude jak ma byt.Su aj horsie veci.😀 No maj sa pekne aj s detickami a drzte sa
😍

mimiqa
15. apr 2021

@ivka185 tak dcerka ona celkovo je bojovníčka... Uprimne teraz je moja terapeutka.. Stoji pri mne.. Velmi mi pomohla ona v poslednej dobe 🙏🍀... Ja nedam na nu dopustit.... Aj ja som radsej ze je drobec vesely zivel len dakedy fakt som vypnuta 😂😅...a syn neboj najde si frajerku ta mu urcite obcas zdvihne tlak 😂😅

mimiqa
15. apr 2021

@slavkasobanska to ti verim 😘

ivka185
16. apr 2021

@mimiqa 😍

esselte
18. apr 2021

Ahojte, musim sa posťažovat uz som 4 mesiac doma, co marodujem, uzivam rrano paretin 40 mg, neurol, depakine na naladu a sulpirid, na obed depakinee a neurol, vecer depakine, neurol a kvetiapin, je to taká kombinacia ad a inych liekov, cez den je to ok, najhoršie je rano, palenie na tele a hrozne sa mi nechce vstávať, citim sa menejcenna, ze nechodim do práce, veľmi si to vycitam, ja totiz ucim, momentálne stvrtakov a musia mat cely cas zastupovanie, ucila som ich cele 3 roky, nic mi nebolo, lenze v lete sa to zacalo kazit, tak som isla k inej lekarke, ta mi dala alventu, ale vôbec mi nesadla, tak som naspäť pri paretine a s nim beriem aj ine lieky, cez den je to uz ok, velmi sa doma nudim a mam výčitky, ze nie som s deťmi v skole, neviem sa rozhodnúť, ci uz mam ísť, ked mi je len rano divne, alebo esrenie, v sttedu mam kontrolu

1andrea111
19. apr 2021

@esselte myslím na Teba a držím Ti palce. Bude dobre, treba vydržať 😍 poraď sa z lekárkou možno by si mohla skúsiť návrat do školy, mne pracovné prostredie pomáha. Určite bude zase dobre♥️

esselte
20. apr 2021

@1andrea111 normalne som dnes taka slaba, neviem, či to je z kávy, ale bola som v obchode a som cela spotena, akoby som neviem čo robila, veľmi sa bojím

nemcurik
21. apr 2021

@vlcik1 netreba sa báť ja sa liečim už 11 rokov ..tritiko som nikdy nemala ..mne teraz tak zapasovali lieky ze sa citim ako by som bola zdrava ... držím prsteky nech zaberu aj tebe

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
esselte
21. apr 2021

@nemcurik ahoj, ake lieky berieš?

nemcurik
21. apr 2021

@vlcik1 dulseviu a na noc olanzapin activis

nemcurik
21. apr 2021

@esselte dulseviu a na noc olanzapin activis

slavkasobanska
22. apr 2021

Ahojte moze ma stale boliet hlava zo psychiky?? Uz som bola vsade na vysetreni a vsetko oki...ale ze kazdy den ,a vecer mi nic nie je

nemcurik
23. apr 2021

@slavkasobanska ano mna bolievala strasne hlava tiez vysetrenia vseliake musis povedat psychiatrovi ze ta hlava bolieva nech trochu upravi lieky ak beries nejake

slavkasobanska
23. apr 2021

@nemcurik ahoj ano beriem lieky poviem na kontrole uz som asi vsade bola a vsetko dobre mam

nemcurik
24. apr 2021

@slavkasobanska ja som z tej bolesti mala az panicke ataky časom , lebo samozrejme hľadela na net a najhoršie choroby 🙄

slavkasobanska
24. apr 2021

@nemcurik to poznam ....alr celkovo sa tak divne citim,unava,zaludok,pocit na odpadnutie,budem volat v pondelok doktorke

nemcurik
26. apr 2021

@slavkasobanska tiellz generalizovana porucha?

slavkasobanska
27. apr 2021

@nemcurik tazke depresie,uzkostno panicka porucha,fobicka porucha

nemcurik
27. apr 2021

@slavkasobanska mame to ťažké ,mne sa pridali aj obsesivne myslienky časom ale chvala bohu lieky ich zastavili. Aj panicke ataky.no z kazdeho rozku trosku. celý život boj.. ale pri dulsevii mi je fakt super uz ich mam druhy krat predpisane a zabrali ako prvy krat velmi dobre

katka2808
29. apr 2021

ahoj dievčatá, možno je tu nejaká, ktorá má skusenosť ... je možné dať si počas tehotenstva diazepam (Lexaurin, alebo podobne)? Vynimocne, 1 tabletku.
Napriklad pri porode, ked to už príde, bojim sa, že ma chytí riadna panika. Predtym som sa liecila na uzkostnu poruchu, ale momentalne antidepresíva nepotrebujem. Moj doktor sa nedavno prestahoval a neviem sa tam ani objednať... preto skusam tadialto, ci niekto nevie / nemá skusenosť.
Dakujem.

slavkasobanska
3. máj 2021

Ahojte ako sa citite? Ja stale padam.,zle mi je

monucha
3. máj 2021

Ahojte prosím zajtra prechádzam zo seroxatu na alventu trochu mám strach naposledy keď som menila AD mala som dva týždne závraty 😒 nakoľko chodím do prace tak mám zo zajtrajška strach neviem čo čakať.Máte niekto skúsenosti s takým prechodom? Ďakujem