Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@apolka77 k psycholicke idem v pondelok velmi dlhe cakacky aj za to som vdacna a 22.2 idem neurologicke ci mi vobec potvrdi tetaniu uvidim. Myslim ze to mam z nervov byvam aj dost apaticka , vztahovacna , vsetko mi vadi nikto mi nemoze nic povedat nap: manzel ze 😊prosim ta napis kamosovej zene aku avivaz pouziva lebo mu pekne vonia oblecenie... mna hned zacne triat mozno smiesne, ale normalne vybuch ako by som bola neschopna a pritom blbost. A potom vecer v noci atak. Som velmi nestasna ale neviem s tym pracovat. Hadam mi psych. pomoze.
Dobry den.Idem si k vam po radu.Stretla ste sa niektora s tym,ze sa psychika prejavila na traveni?myslim nafukovanie,skvrkanie criev,bolest zaludka.Budem rada za kazdy nazor.Dakujem
@mima1108 k psychologicke som chodila jeden rok a dosť mi pomohla si uvedomiť a pozrieť sa na svoju situáciu z hora. Potom som si povedala že to skúsim sama...a celkom sa mi darí, aj keď jasne sú aj horšie dní ...tetaniu potvrdenú nemám keď som sa pýtala svojej psychiatrický tak povedala že sa to lieči rovnako. S AD....ale myslím že ju mám preto aspoň to magnezko si dávam ...tak držím palce nech si skoro fit. Mne pomohlo že ako veľmi veľa ľudí trpí strachom a úzkosťami a že nie som v tom sama....a zároveň vždy keď mám zlé myšlienky tak sa snažím s tým hneď skončiť a nezivit strach...lebo čo v sebe živíme to rastie. Takže sme viac menej sami sebe pánmi....
@mmama trvalo to dlho,cca dva roky...teraz je už neporovnateľne lepšie,vďaka paretinu a tomu,že som sa celkovo ukludnila a snažím sa fungovať normálne.Snažila som sa to zvládnuť sama,odmietala som lieky,chodila som ku psychológovi,ale nepomohlo,strata času pre mna.Bola som na tom veľmi zle.Mám tetániu s panickými atakmi.Teraz je už oveľa lepšie,neriešim to,nemyslím na zlé,ale žijem...konečne.
Ahojte, ja sa chcem opýtať, či ste tu nejaké žienky s AD, ktoré dojcite?
Ahojte všetky spolubojovníčky.Chcem sa Vám pođakovať za Vaše rady,veĺmi ste mi pomohli keď som bola v depresii.To bol tretí relaps.Vždy keď som vysadila escitalopram sa to po čase vrátilo takže u mňa by to bez liekov nešlo.Lieky sú prvá pomoc a potom duševná hygiena , zdravá strava a pohyb.Kedže liečim aj prechodenú boreliózu a panickú poruchu , čo sú u mňa spúšťače depresie.Tuto strašnú chorobu by som nazvala MOZGOVÁ SMRŠŤ ako to opísal Styron Wiliam v knihe VIDITELNÁ TEMNOTA. Prajem Vám aby ste to nevzdávali a bojovali ďalej. Je to boj na dlhé trate. Andrea
@andrea754690432 mne tiez pomaha pohyb a zdravsia strava. Pokial sa da, kazdy den vybehnem von, alebo cvicim doma.
Ahojte, spomenula som si na tuto temu po dlhsej dobe, ale vidim, ze to tu "nezije" co znamena, ze vam je dobre a to je super 🙂
Chcela som sa s vami poradit, mozno to ma tiez niekto podobne. Menila som ad cca 3 mesiac beriem Brintellix a teda je mi strasne zle. Ja uz neviem normalne ci "neumieram" ale citim sa priserne vycerpane, cez den potreba si aspon 2 x lahnut a mam pocit, ze nemozem ani poriadne rozpravat, aby som sa neunavila a neprislo mi zle. Zhorsenie nastalo po covide, zatial mam za sebou kardiologiu, neurologiu, cakam na MRI hlavy, ale ta je v nedohladne. Ci mal niekto take nieco o covide, ci to vobec spada do depresie, este doplnim, ze ma vsetko trapi a necitim absolutnu radost, na jar sa mi vzdy pohorsi, dakujem
@andrea754690432 ahoj, ja som mala tiez relaps asi cca 4 mesiace po vysadeni Escitalopramu, vratila si sak nemu, alebo si skusila iny liek? Dik
@zobaka vrátila som sa k escitalopramu a na noc som brala mirzaten asi mesiac.
Brintellix mi nepomohol až kombinácia Cipralex a na noc Mirzaten.
@andrea754690432 ani mne nepomaha, trapim sa s nim, sice cez den zistujem, ze som nejaka kludnejsia, ale skor mi je vsetko jedno, som ako mechom udreta, ziadny pocit radosti, skor zmierenie s beznadejou, escitalopram (cipralex) uz nechcem, bol dobry, ale mall neziaduce ucinky, ktore uz nechcem tolerovat
Ja mam tiez uz druhy den take tlaky v hlave je to velmi neprijemne,vcera sa mi tocila hlava miestami som mala pocit ze odpadnem katastrofa,cele zle.
Ahojte, chcela som sa poradit, vyse tyzdna mam nasadeny Elontril (Wellbutrin) 150 mg denne, dnes poobede som sa zacala citit divne psychicky, ale ze poriadne divne, ako keby som to nebola ja so svojimi obvyklymi pocitmi, do toho mi strasne z tych liekov trieskalo srdce a prislo mi strasne zle, citila som, ze uz uz omdliem, kricala som na muza nech mi donesie vodu, mam chut hodit vsetky lieky do kosa. Mali ste niekto takyto prejav na zaciatku brania liekov? Teraz zase sa budem bat niekam ist, taky zachvat som uz roky nemala, teraz som menila antidepresiva
@zobaka prvý mesiac je vždy najhorší, casto aj dlhšie.
@zobaka
Mne bolo rovnako,ba ešte horšie.myslela som ze sa zblaznim ale vydržala som.na 8-9den som začala pociťovať prvé male zmeny k lepšiemu...po 2tyzdnoch to bolo o polovicu lepšie a o mesiac super...vždy sa nájde deň aj po dlhšej dobe užívania,kedy sa trochu pohorši,ale to k tomu patri,žiaľ...ale s liekmi to je neporovnateľne iný život ako bez.

@mima1108 ako dlho to u teba trvá a bola si u psychiatra?
Ja som to bez dr.nedala a postupne ten Arketis má vrátil do života ak keď to dlho trvalo...