icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

katrinat
14. okt 2019

Ahojte všetci 🙂 Mám panickú poruchu, už 4 mesiace beriem ráno citalec (20 mg) a večer 1/3 trittico. Musím povedať, že je to lepšie ale určite to ešte nie je ono. Ataky sú už slabšie oveľa, ale občas sú a súvisia najmä so zdravím. Keď som v strese mám aj fyzické príznaky ako brnenie na hrudi, točenie hlavy občas atď. Navštevujem aj psychológa. Neviem kedy Vám zabrali lieky úplne, ďakujem za všetky rady 🙂

eliska13
14. okt 2019

@katrinat Aj vieš prečo sa tostalo?mala si stres, nejaké problémy?bude to už len lepšie a lepšie.Ja som mala atak len asi 5,6 x tak to u mňa voľakedy začalo po nočných zmenách, keď som malo spala

mimiqa
14. okt 2019

@nanka1412 vitamínii aspoň zelenina ovocie nepomôže???

mimiqa
14. okt 2019

@eliska13 nádherne je veru dojdi pôjdeme k Dunaju

katrinat
14. okt 2019

@eliska13 Ďakujem pekne za odpoveď, áno minulý rok mi zomrel otec, priateľ bol v nemocnici i mamina, ja som skolabovala a potom som sa začala moc pozorovať.... merať si tlak a na každé pichnutie reagovať. Spím už veľmi dobre, v práci fungujem... ale trápia ma aj tie myšlienky spomeniem sa na nejakú úzkostnú a už sa to točí dookola.Ale áno je to vždy reakcia na zvýšený stres...

elima
14. okt 2019

Zienky, ake mate skusenosti s frontinom, velmi utlmuje resp. uspava?

nanka1412
14. okt 2019

@elima ja som brala frontin uspaval ma ...

nanka1412
14. okt 2019

@mimiqa mne us asi nic nepomôže .ale beriem c aj magnezium...stale som taka slaba unavena. Nemam ziadnu energiu

katrinat
14. okt 2019

@elima ja som vysadila Frontin pred 3 týždňami. Od júna som ho striedavo brala s citalecom 20 mg, zo začiatku som bola spokojná ale neskôr mi už 0,25 nestačila a vtedy som zbystrila pozornosť... A ani nejak lepšie mi nebolo. Lekár mi zmenil Frontin z večera na Trittico 1/3 zo 150 na večer. Ráno stále beriem Citalec 20 mg. Na okamžitú úzkosť Frontin zaberie, len to treba zvážiť čo, ako a koľko.

elima
14. okt 2019

@katrinat Ja ho mam zacat brat, len ze ci z neho nebudem v praci utlmena. Rano mam brat polku z 0,25 a vecer jednu.

kamajka
14. okt 2019

@katrinat ahoj aj ja beriem trittico ale celu 150ku, mám úzkostno depresívnu poruchu

kamajka
14. okt 2019

@elima ja ho beriem rok jednu večer 0,5mg, už mi to ani nič nerobí, ale bez neho nezaspím

kamajka
14. okt 2019

@nanka1412 a bola si u psychológa , psychiatra? Ak máš depresiu alebo vyhorenie alebo čokolvek, štopanie magnéziom a céčkom nepomôže

mimiqa
14. okt 2019

@nanka1412 relax jóga nepomôže???

katrinat
14. okt 2019

@elimat pri 0,25 som vôbec nebola utlmená, viac som ani nebrala....mne na spanie nepomáhal, preto som to zmenila. Na toto Ti však najlepšie odpovie lekár. Bola si?

nanka1412
14. okt 2019

@kamajka no bola u psychiatricky chodim.mala som paretin 6 mesiace a potom zmenila .a teraz mam mirzaten a neurol

kamajka
14. okt 2019

@nanka1412 mirzaten je dobrý liek.. ja som ho brala niekedy, ako dlho ho berieš?

nanka1412
14. okt 2019

@kamajka 3 mesiac us ale ziadna zmena nic stale sa tocim v jednom kruhu. Ja us nechcem veriť ze to je psychicka toto všetko

sylvia30
14. okt 2019

Baby, skúšali ste niektorá autogenny tréning? Ale taký poctivý, s terapeutom, nie doma pri PC.

slavkasobanska
14. okt 2019

@sylvia30 ahoj ja som na to chodila keď som bola hospitalizovaná každý deň s terapeutom , takze mam toho už dosť natrénované , teraz aj doma to počúvam

eliska13
14. okt 2019

@sylvia30 Ja som to robila so psychologičkou potom ma to naučila a robila som doma.Len ja nemám problémy s nervozitou, búšenie srdca či zaspanim občas si ho hovorím, ale ja hneď zaspím
Ja mám skôr obavy, ľútosť

eliska13
14. okt 2019

@elima 0,25 je úplne nič ani nepocitis

katrinat
14. okt 2019

@kamajka a berieš teda iba trittico, nič iné... a ako dlho ho berieš a pomáha Ti?

sylvia30
14. okt 2019

@slavkasobanska
@eliska13 a ako to na vás pôsobilo? Zmiernilo sa napätie, dokázali ste sa uvoľniť a zbaviť stresu? Hľadám niekoho, kto má reálnu skúsenosť, či má význam do toho ísť. Ľudia na nete píšu, že sa dokážu tak uvoľniť, že si až navodia spánok. Ja potrebujem hlavne zmierniť tie moje večerné úzkosti.

29467
14. okt 2019

@katrinat ja beriem nie cele 2 mesiace Elintrol a tiež nepociťujem nejake zmeni tak tiež neviem či sadli mne ich predpisala neurologička a veľmi ma začali boliet aj nohy tak som jej pisala tak napisala že by som ich vysadila no zatial som ich nevisadila či netreba ešte dlkšie i keď si myslim že by to už asi aj malo ak máte niekto skúsenosti buďem vdačna za každú radu pekný večer prájem

elima
14. okt 2019

@katrinat Bola som, vraj by to malo byt v pohode, len ma zaujimali skusenosti.

vierkaaa85
14. okt 2019

@katrinat ja mam uzkostno depresivnu,od maja beriem Cipralex 10 mg a k AD som sa vratila po takmer 4 rokoch.

eliska13
14. okt 2019

@katrinat Mám to podobné, ale už vôbec nie v takej miere.Tiez sa mi to spustilo po pohreboch, problémoch
Vraj človek má úzkosti, keď sa cíti v ohrození zlý partner, strach zo smrti, že nebude mať financie, prácu a tak...preto aj toľko ľudí sa cíti zle chyba nám istota

katrinat
14. okt 2019

@eliska13 ake prosím Ťa aké lieky berieš a ako dlho, ďakujem.

kamajka
14. okt 2019

@katrinat brala som ho aj minulý rok neviem asi 4 mesiace, potom sa to rapídne zhoršilo, vymenila som za mirzaten ale nepomohlo.. do toho som mala zdravotné problémy s cyklom, zbláznili sa mi hormóny, tak som všetko vysadila... za tri mesiace sa to vrátilo 5krát silnejšie... teraz ho beriem znovu týždeň a eliceu ráno 10mg a Frontin 0,5mg večer.. ja myslím že takáto kombinácia mi pomáha..ale Trittico samo o sebe keď som brala tak mi nepomohlo