Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@slavkasobanska mne sa chcelo z paretinu a amitryptilinu
@slavkasobanska ja si už pripadám divná...na mňa každý deň príde strašný útlm a musím spať.Spim pravidelne na obed už asi 4roky...z liekov to nemám lebo mám len udržiavaciu dávku,ako keby si telo každý deň žiadalo spať,ty to máš ako?
@slavkasobanska Slavka vsetkych co pocuvam sa im chce spat, zima nas vyštavila, mame jarnu unavu, neboj prejde.
@timea179 ahoj ja mam lueky vzdy tie iste,..a po obede mysim ist lahnut
@slavkasobanska máme to asi rovnako ako tak pozerám
@slavkasobanska ahoj! Ja som začala chodiť na 10 km prechádzky so psom. Mala som únavu, ale teraz keď “športujem”, mám oveľa viac energie
@slavkasobanska ahoj ja,ale nezaspím,ako kedy...a teraz je to lepšie vyradila som na energiu a zobrala xanax s magnesolom.
@tuzobnik brala som naspäť 1 a pol tabletky, az od zajtra začínam 2, čiže 40 mg, dnes mi bolo hrozne už od rána, ešte ráno na posteli som msla úzkosť, potom trocha prešlo, zaspala som a spala asi hodinu odd 11:00 do 12.00,nemôžem jest, nie je mi vôbec dobre a uz sa liecim teraz treti mesiac, som z toho hotova, velmi sa bojjim
Ahojte. Piaty deň ma boli hlava mám aj zavraty a stále by som spala som unavená mám úzkosť..Tak som sa tešila na jar a slniečko a je mi zle ☹️
@ivett311 ahoj mozno z tej zmeny pocasia ,,prejde to neboj
Ahojte je tu prosim niekto, kto užíval paretín? Užívala som ho niekoľko rokov, mala som diagnózu obsedantno-kompulzívna porucha, po rokoch som ho vymenila za anafranil, ktorý je na túto diagnózu výborný, aj to cítim, že v tomto smere problémy nemám, ale po vysadení paretínu už rok trpím depresiou, ktorú som predtým ako takú nemala. Neviem, čo ďalej robiť. Nieje to najhoršie, ale ani dobré.Ja ani vlastne neviem s istotou, či mám depresiu, normálne fungujem, jem, spím, ale neviem sa tak tešiť, stále rozmýšľam o zmysle života, o smrti, sebavedomie mi úplne kleslo, toto všetko sa mi deje po vysadení toho paretínu, pritom obsesie mám úplne dobré, myslela som, že keď sa zbavím obsesií, bude to radosť žiť, ale nieje.....ďakujem za každú odpoveď a skúsenosť
@tuzobnik No mala som ho celých 12 rokov v davke od 20 do 60 mg, ocd bolo lepsie,ale stale som ho mala dost silne,az po anafranile sa mi dost polepsilo.Depresie ako take bez ocd som nemavala, preto som myslela, ze staci vymenit nieco dobre pre ocd.Inak pamatam si jedno obdobie, ked som mala 40 mg paretinu a ocd som mala uplne silne, dokonca pribudali nove dalsie myslienky,akoby som ani lieky nemala...
@tuzobnik No aj to by mohla byt cesta,ale ja som sa tak veľmi chcela zbavit paretinu, mala som po nom neprijemne neziaduce ucinky,nerada by som sa k nemu vracala,ale uvidíme,ako to bude dalej,este som ziadne ine ad nemala, mozno by nejake zabralo,ale viem ze paretin je dobry na depresie a uzkosti.Ale je pravdou ze obsedantnych myslienok som sa ani pri davke 60 mg nikdy nezbavila.
Ahoj, bral niekto z vas sulpirid, kvetiapin, depakine chrono? Aké ste po nich mali účinky, nechcelo sa vam stále spat? Ešte k tomu beriem neurol
A prečo si predtým paretín vysadila?Vysadenie alebo zmenu si znášala dobre?Paretín určite zaberie, ja som tie najhoršie prvé týždne vždy prežila v nemocnici, doma si to neviem ani predstaviť, Verím, že je to tažké, dávaj si zatiaľ frontin, to Ti pomôže preklenúť obdobie. Čo ťa najviac trápi, depresiaÚzkosti? prepáč, že sa pýtam,nečítam tú diskusiu dozadu.

Ahojte je tu niekto komu sa chce po obede stale spat?? Ci z liekov to mam.neviem