icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

slavkasobanska
26. mar 2021

Ahojte je tu niekto komu sa chce po obede stale spat?? Ci z liekov to mam.neviem

nemcurik
26. mar 2021

@esselte ano mne sa vždy zhorsil pri zmene liekov stav ale verim tomu ze teraz to klapne

nemcurik
26. mar 2021

@slavkasobanska mne sa chcelo z paretinu a amitryptilinu

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
timea179
26. mar 2021

@slavkasobanska ja si už pripadám divná...na mňa každý deň príde strašný útlm a musím spať.Spim pravidelne na obed už asi 4roky...z liekov to nemám lebo mám len udržiavaciu dávku,ako keby si telo každý deň žiadalo spať,ty to máš ako?

ivcam2
26. mar 2021

@slavkasobanska Slavka vsetkych co pocuvam sa im chce spat, zima nas vyštavila, mame jarnu unavu, neboj prejde.

slavkasobanska
27. mar 2021

@timea179 ahoj ja mam lueky vzdy tie iste,..a po obede mysim ist lahnut

timea179
27. mar 2021

@slavkasobanska máme to asi rovnako ako tak pozerám

esselte
27. mar 2021

@nemcurik áno, zhorsilo sa mi to, este, ked som teraz dvihla o pol tabletky a este mam dvihnut o celú, este bude zle, najviac ma štve, ze som uz dlho na marodke, ale zdravie mam len jedno

yollanda
27. mar 2021

@slavkasobanska ahoj! Ja som začala chodiť na 10 km prechádzky so psom. Mala som únavu, ale teraz keď “športujem”, mám oveľa viac energie

tuzobnik
29. mar 2021

@esselte Teraz berieš 40mg. Ako ti je.

bubu62
29. mar 2021

@slavkasobanska ahoj ja,ale nezaspím,ako kedy...a teraz je to lepšie vyradila som na energiu a zobrala xanax s magnesolom.

esselte
30. mar 2021

@tuzobnik brala som naspäť 1 a pol tabletky, az od zajtra začínam 2, čiže 40 mg, dnes mi bolo hrozne už od rána, ešte ráno na posteli som msla úzkosť, potom trocha prešlo, zaspala som a spala asi hodinu odd 11:00 do 12.00,nemôžem jest, nie je mi vôbec dobre a uz sa liecim teraz treti mesiac, som z toho hotova, velmi sa bojjim

ivett311
30. mar 2021

Ahojte. Piaty deň ma boli hlava mám aj zavraty a stále by som spala som unavená mám úzkosť..Tak som sa tešila na jar a slniečko a je mi zle ☹️

slavkasobanska
31. mar 2021

@ivett311 ahoj mozno z tej zmeny pocasia ,,prejde to neboj

sida447
3. apr 2021

Ahojte je tu prosim niekto, kto užíval paretín? Užívala som ho niekoľko rokov, mala som diagnózu obsedantno-kompulzívna porucha, po rokoch som ho vymenila za anafranil, ktorý je na túto diagnózu výborný, aj to cítim, že v tomto smere problémy nemám, ale po vysadení paretínu už rok trpím depresiou, ktorú som predtým ako takú nemala. Neviem, čo ďalej robiť. Nieje to najhoršie, ale ani dobré.Ja ani vlastne neviem s istotou, či mám depresiu, normálne fungujem, jem, spím, ale neviem sa tak tešiť, stále rozmýšľam o zmysle života, o smrti, sebavedomie mi úplne kleslo, toto všetko sa mi deje po vysadení toho paretínu, pritom obsesie mám úplne dobré, myslela som, že keď sa zbavím obsesií, bude to radosť žiť, ale nieje.....ďakujem za každú odpoveď a skúsenosť

tuzobnik
4. apr 2021

@sida447 Najväčšia chyba bola keď si vysadila Paroxetin! ...

sida447
4. apr 2021

@tuzobnik No neviem, mala som diagnózu ocd na ktorú je anafranil výborný. Nevysadila som a že by som ostala bez ničoho, vymenila mi to za anafranil. Paretin som brala 12 rokov a mala som pocit, ze uz tak nezaberal ako na začiatku.Ty máš s tým nejaké skúsenosti?

tuzobnik
4. apr 2021

@sida447 Tak Anafranil je oproti Paretinu slabý. Paretin je jedno z najlepších antidepresív. A je aj na ocd.

sida447
5. apr 2021

@tuzobnik No mala som ho celých 12 rokov v davke od 20 do 60 mg, ocd bolo lepsie,ale stale som ho mala dost silne,az po anafranile sa mi dost polepsilo.Depresie ako take bez ocd som nemavala, preto som myslela, ze staci vymenit nieco dobre pre ocd.Inak pamatam si jedno obdobie, ked som mala 40 mg paretinu a ocd som mala uplne silne, dokonca pribudali nove dalsie myslienky,akoby som ani lieky nemala...

tuzobnik
5. apr 2021

@sida447 A keby si brala Paretin aj Anafranil. To by nebolo lepšie.

sida447
5. apr 2021

@tuzobnik No aj to by mohla byt cesta,ale ja som sa tak veľmi chcela zbavit paretinu, mala som po nom neprijemne neziaduce ucinky,nerada by som sa k nemu vracala,ale uvidíme,ako to bude dalej,este som ziadne ine ad nemala, mozno by nejake zabralo,ale viem ze paretin je dobry na depresie a uzkosti.Ale je pravdou ze obsedantnych myslienok som sa ani pri davke 60 mg nikdy nezbavila.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
esselte
6. apr 2021

Ahoj, bral niekto z vas sulpirid, kvetiapin, depakine chrono? Aké ste po nich mali účinky, nechcelo sa vam stále spat? Ešte k tomu beriem neurol

esselte
6. apr 2021

@sida447 ahoj, za aku dobu ti asi zabral paretin? Beriem ho 2 tabletky asi 2 týždne

sida447
6. apr 2021

@esselte Tak mne vzdy nasadzovali až 60 mg,ale depresie a ie najhoršie úzkosti prechádzali po tých 3 týždňoch, obsesie sa držali, ale celkovo som sa dokopy dávala tak pol roka,ale to som bola vo veľmi zlom stavebola som v nemocnici.

esselte
7. apr 2021

@sida447 aj mne bude este zvyšovať davky paretinu, ale az o mesiac, teraz beriem 40 mg

sida447
7. apr 2021

@esselte A už si niekedy brala paretin? Neboj sa, ten určite zaberie,je to dobrý liek.A na čo sa liečiš?60 mg je dosť vysoká dávka,zabrať by Ti malo aj tých 40mg,len to chce čas,drž sa, viem čo je to byť na pokraji síl :(

esselte
8. apr 2021

@sida447 uz som ho raz brala, potom alventu a teraz znova paretin, zatiaľ beriem 40 mg, viem, že to chce čas, uz som si tiez svoje užila, ďakujem za podporu, uz som na marodke 3 mesiac, je mi velmi dlho, neviem, čo stale robiť

sida447
8. apr 2021

A prečo si predtým paretín vysadila?Vysadenie alebo zmenu si znášala dobre?Paretín určite zaberie, ja som tie najhoršie prvé týždne vždy prežila v nemocnici, doma si to neviem ani predstaviť, Verím, že je to tažké, dávaj si zatiaľ frontin, to Ti pomôže preklenúť obdobie. Čo ťa najviac trápi, depresiaÚzkosti? prepáč, že sa pýtam,nečítam tú diskusiu dozadu.