Ako sa nenakaziť vo veľkom kolektíve ľudí?
Dá sa nejak zabrániť nákaze vo veľkom kolektíve, kde sa Ruska respirstory nenosia? Počula som o nejakých nosných sprejoch, funguje to?
@hazelgracegus zatiaľ....si nemala...
Do takého kolektívu by som nešla...ak by to bolo ozaj nutné tak s respirator.rusko tá neochráni.
V kolektíve 50 ľudí je štatisticky min.1 pozitivny
To je kde taky kolektiv. Daj si masku na tvár, ale aj na oči treba a rukavice na ruky. A samozrejme, ked sa citis ohrozená, vyhybaj sa takým miestam, ale ak musíš, tak si daj vysetrit poriadne protilatky na covid a ine respiracne ochorenia, mozno mas vela protilatok .
@sslobodnamama777 v práci, v jednej firme je náš tam 50-100 v hale a Rusko keby nosím som jediná divne, navyše máme výnimku že ho nosiť nemusíme nakoľko to je práca vo vysokých teplotách, ale neviem smchvela som vedieť skôr tie alternatívne ochrany
Alternatívne ochrany neexistujú. 🤷🏽♀️ Všetko závisí potom už len na šťastí a od tvojho organizmu.
My ked sme cestovali lietadlom, aj ked tam sa nosia rúška atď, ale premelie sa tam veľa ľudí, sme si kúpili tieto pastilky- zrejme to nie je žiadny zázrak, ale ani to nič nepokazí, akurát to má účinnosť pár hodín, neviem či by som to cmúľala každý deň celý deň v práci, ale pozri 🙂
https://www.benulekaren.sk/medistus-antivirus-1...
je taky sprej taffix do nosa https://unizdrav.sk/tovar/3347/taffix-nosovy-pr...
Proti covidu 19 sa dá už aj zaočkovať a sú až 4 rôzne schválené očkovacie látky.
https://vakcinacia.nczisk.sk/
@spilicek v mojom okoli - praca, kamosi co su zaockovani maju aktualne posledne dni CoVID.. cize vakcina nechrani ;)
@spilicek očkovať sa dať nemôžem
@spilicek a na margo nakazy Covid, netusim aky je manual nakazlivosti - kto je viac a kto menej nachylny, ale nam v praci (kolektiv 20 ludi) minuly tyzden vybuchol Covid. Nerozumiem tomu stale; ale takmer vsetci ockovani ho maju a neockovani vratane mna nie, sedela som s 3 pozitivnymi ockovanymi kolegynami v kancli bez ruska... uz preslo 8 dni a zatial klop klop priznaky nemam. Neockovane kolegyne z 2.kanclu takisto. PS: Nesirim konspiracie, len som sa podelila o skusenost.
Ja som sa nakazila od kolegyne, s ktorou som rozprávala 10 min. v kancelarii, boli sme od seba 2,5 m a ja som mala respirátor, ona nemala nič a bola bezpriznakova. Vtedy ešte nebola delta.
@sylvia_123 len otázka zo zvedavosti.... Bola si na teste?
@jankapepe ano boli sme vsetci z prace.
@sylvia_123 kedy to uz konecne ludia pochopia. Vakcina chrani pred horsim priebehom,aby ludia nekoncili na ventilacii a nie pred samotnym covidom
Robím v hoteli, denne sa tam premelu stovky hostí od vselikadial, z personálu nemal nikto koronu, mali sme 2 hostí nakazených o ktorých iem, nenarazil sa nikto iný, Ruska nenosime.
@marca12 aha chrani, tak preto je 25% ockovanych v nemocnici?
@bets
Najdôležitejšie informácie k inkubačnej dobe COVID-19
Inkubačný čas ochorenia COVID-19 je 2 až 14 dní, no ojedinele môže byť aj dlhší (bol dokázaný až 27 dní). Vo väčšine prípadov je inkubačný čas 5 až 6 dní.
Toto je informácia zo stránky uvzsr.
Mi chceš povedať ze takmer mesiac si sa nestretla s nikým len s kolegyňou?
Nehovorím ze si sa nenakazila od nej, ale pri bežnom rozhovore na 2,5 m mala respirátor, bola bez príznakov...je pravdepodobnosť nula celá skoro nič.

Ideálne je radšej sa takým kolektívom vyhnúť. Ak nie, tak potom ochrana v podobe rúška, okuliarov. Ale 100% garancia to nie je.