@mendy1980 nie je za co. neviem ci si,a le pod do skupiny Bezlepkovy zivot. v davnejsich prispevkoch vselico najdes. aj recepty najdes, pripadne sa opytas.
na zaciatku ej to tazke, kazdy z nas nejak zacinal. ja som sa akosi an to pripravovala skor, ako bolo treba. najskor vyskocili dcere protilatky u pediny, ale ona mi hovorila nieco o zmene noriem. som myslela, ez to nic nie je. na nete som citala, ze je to dedicne, tak som tuto dg hned zavrhla. o necele 2m sme boli na endokrinologii a dr, ze musime ist na gastro, ze dcera ma strasne vysoke protilatky na celiakiu. u ans ich vtedy vysetrovali v nejakom indexe. index do 1 bol v norme, nad bol pozit., dokazali odmerat max 5. a dcera mala napisane viac ako 5. cize prekrocila tuto hodnotu, no oni nevedeli viac odmerat,t ak to bolo len takto napisane. tak sme boli na gastro, dlho sme cakali na vysledky a rovnake protilatky mala uz tentokrat v normalnych, inych jednotkach 350. norma bola tusim do 18. ci tak nejak. a aj dalsie boli pozitivne., tak sme absolvovali biopsiu, tam jej sice envyslo silne poskodenie creva, ale toto sa da vysvetlit. mala napisane vo vysledku priamo pocinajuca celiakia.,
dietu sme zacinali postupne, skor ako nam ju odobrila gastro dr, lebo sme vsetko riesili cez telefona postua bol problem sa skontaktovat. a teda dcera mi dovtedy nechcela absolutne jedavat. mala fazy, ze za den zjedla 1,5 jogurtu a dost. hlavne medzi 1-2r to bolo taketo zle,a le zaujimave je, ez ked som ocistila na tanier zeleninu a ovocie, tak to zuzlala cely den. jedla toho na kila, co bolo super. medzi 2-3r uz jedla trosku viac, ale casto zjedla z porcie 1 lyzicu, z rozka ozuzlala len koncek a pod, slabota.
ked sme presli na dietu, zacali sme s chlebom Pain Campagnard a to su take klasicke velke krajce. zrazu mi dokaza dcera zjest 2 krajce naraz. som len cumela, ako jej chuti.
takze aj celiakia moze byt dovod nechutenstva a dieta jest zacne, my sme problem s bezl chlebom nemali. no niektori maju, no co som pocula, casom to prejde, najdu si chlieb, ktory im vyhovuje, pripadne si dieta zvykne.
@mendy1980 nie je za co. neviem ci si,a le pod do skupiny Bezlepkovy zivot. v davnejsich prispevkoch vselico najdes. aj recepty najdes, pripadne sa opytas.
na zaciatku ej to tazke, kazdy z nas nejak zacinal. ja som sa akosi an to pripravovala skor, ako bolo treba. najskor vyskocili dcere protilatky u pediny, ale ona mi hovorila nieco o zmene noriem. som myslela, ez to nic nie je. na nete som citala, ze je to dedicne, tak som tuto dg hned zavrhla.
o necele 2m sme boli na endokrinologii a dr, ze musime ist na gastro, ze dcera ma strasne vysoke protilatky na celiakiu. u ans ich vtedy vysetrovali v nejakom indexe.
index do 1 bol v norme, nad bol pozit., dokazali odmerat max 5. a dcera mala napisane viac ako 5. cize prekrocila tuto hodnotu, no oni nevedeli viac odmerat,t ak to bolo len takto napisane.
tak sme boli na gastro, dlho sme cakali na vysledky a rovnake protilatky mala uz tentokrat v normalnych, inych jednotkach 350. norma bola tusim do 18. ci tak nejak. a aj dalsie boli pozitivne., tak sme absolvovali biopsiu, tam jej sice envyslo silne poskodenie creva, ale toto sa da vysvetlit. mala napisane vo vysledku priamo pocinajuca celiakia.,
dietu sme zacinali postupne, skor ako nam ju odobrila gastro dr, lebo sme vsetko riesili cez telefona postua bol problem sa skontaktovat. a teda dcera mi dovtedy nechcela absolutne jedavat. mala fazy, ze za den zjedla 1,5 jogurtu a dost. hlavne medzi 1-2r to bolo taketo zle,a le zaujimave je, ez ked som ocistila na tanier zeleninu a ovocie, tak to zuzlala cely den. jedla toho na kila, co bolo super.
medzi 2-3r uz jedla trosku viac, ale casto zjedla z porcie 1 lyzicu, z rozka ozuzlala len koncek a pod, slabota.
ked sme presli na dietu, zacali sme s chlebom Pain Campagnard a to su take klasicke velke krajce. zrazu mi dokaza dcera zjest 2 krajce naraz. som len cumela, ako jej chuti.
takze aj celiakia moze byt dovod nechutenstva a dieta jest zacne, my sme problem s bezl chlebom nemali. no niektori maju, no co som pocula, casom to prejde, najdu si chlieb, ktory im vyhovuje, pripadne si dieta zvykne.