Ako sa vyrovnať s chorým dieťaťom doma?
Ahojte keď máte choré dieťa (školáka) chodíte k nemu mojkat alebo myslíte prakticky a nechcete sa nakaziť nakoľko musíte chodiť do roboty a ste v inej izbe?
@sszuzu8 u mna choré dieta spí so mnou v spálni aspon počas toho ako má teploty. Kup si imunoglukan acut, vitamín c 1000mq, vitamín D a sprej do nosa virostop. Virostop som vyskúsala počas covidu, ked som sa starala v tej prvej vlne o dvoch covidových, nevladali ist ani na wc. Otec mi doniesol virostop do hrdla a nosu. Dávala som sebe aj detom a my sme reálne nic nechytili. Od vtedy ho používam, hned ako jeden člen začne chrchlať, nasadzujem si.
@betulinka1 diky za tip na ten virostop, nabuduce vyskusam
@sszuzu8 a takýto prístup chceš aj pre svoje deti? Aby sa ti báli povedať ze ich boli hrdlo?? Nuž ako myslíš 🫣
@sszuzu8 nerob tu istu chybo ako tvoji rodicia. Mojkanie s detmi je dolezite. Aj pre teba ako mamu aj pre to dieta. A je jedno, ci ma dieta 3 alebo 13 rokov. Moje ked chcu, tak aj v 15tstich. Ked si taka nachylna, daj si rusko. Moje ked su chore, tak sme vsetci nasackovani v jednej posteli.
Tiez som samozivitelka … a mojkam a ked ma vysoku teplotu atd spi so mnou. Ak nieco chytim supnem si nieco … zatial ma polozil len Covid na 3 dni, ale ten som si sama asi doniesla z Tesca …
ja som s dcerou aj spavala, bolo mi to pohodlnejsie ako ju chodit kontrolovat. Ak je ale dcera samostantna, tak u nej nemusis byt cely den, treba jej vetrat, spratat, nosit caj, porozpravat sa a postiskat ju tiez mozes.. ak sa bojis ze budes chora, skus respirator, Urcite kocka pochopi, ze nemozes ochoriet kedze musis pre nich pracovat... a hygienu ruk, klucky/umyvadla/wc a pod som utierala castejsie... ale kontakt treba.
zas sa nestiham cudovat, take ste laskave k svojim detom ale autorku tu bez stipky empatie zahrabete pod ciernu zem, tak to je radost byt Vasim dietatom ked maju taky vzor.. 🤷🏼♀️ Autorka pise ze pre dobro deti - kedze je na nich sama potrebuje ostat zdrava, to je snad dost dolezita info .. a na druhu stranu, vzorec spravania jej mamy asi tiez nema blahy vplyv nato ako sa sprava k detom. Ona je vlastne tiez tym “malym dietatom” ktoremu sa nedostalo objatie, tak prestante sudit , lebo momentalne ste na urovni jej matky 😩
@sszuzu8 ked au deti chore fungujeme normalne. Niesu zavrete v izbe..len ked spia. Alebo lezia na gauci pri telke. Normalne chodia jest do kuchyne
Moja ma 18 a ked je chora, cez den lezi v nasej posteli, aby sme ju mali co najblizsie, svoju izbu ma totiz v podkrovi. Jeden z dovodov, preco sa nechce stretavat s otcom je aj ten, ze ked u neho bola chora, izolovali ju do samostatnej izby s tym, ze cez spolocne priestory nemohla pomaly ani prejst. Citila sa ako prasivy pes.
No co ja viem.. kedze mas taku situaciu, ze si nemozes dovolit ochoriet, tak podla mna na tom nie je nic hrozne, ak chore dieta odseparujes same do izby s tym, ze tam budes pravidelne chodit s ruskom (dieta si tiez da rusko) a otvori sa dokoran na tu chvilu, nech sa vymeni vzduch. Vtedy sa kludne pomojkajte, pohladkajte, postiskajte, ziadne pusinky.. ved aj tak to dieta musi lezat, spat, pripadne moze pozerat TV, listovat knizky.. dvere na izbe mozu byt pokojne aj otvorene a ked nieco potrebuje zakrici, mozete sa aj cez dvere rozpravat.. podla mna, ak to dieta ma viac ako 2 roky, tak to pochopi, ze maminka si nemoze dovolit ochoriet..
Ach ženy. Sme v dvojizbaku. Zas až tak odseparovana nie je a dvere ma otvorené
Ide len o to aby nelezala na gauči kde chodí aj návšteva alebo aby nebehala po byte inak liečba nemá zmysel. Donesiem jej aj papať aj nakŕmim ju ale nemáme nejaký fyzicky kontakt aj keď objimem ju občas. Vykryvam to dovolenkami keď som chorá ale už mam len 4 dní do konca roka tak som opatrná
Mojkám a väčšinou sa aj vždy nakazím. Chápem Ťa, keď si nemôžeš dovoliť očrkovať, no skôr by som posilňovala imunitu na Tvojom mieste.
@angelinja to nemá nič spoločné s dokonalosťou. Ak mám choré dieťa a ono do žiada pomojkat alebo trochu pozornosti tak ju dostane a nie že má byť zavretá vo vedľajšej izbe aby nechodila alebo nelezala na gauči lebo návšteva. Prepáč ale v Tom prípade je mi dieťa prednejsie ako návšteva.
Ja vedľa chorých detí spim, nakazim sa niekedy ale nie je to nič hrozné, žiadne teploty, maximálne sokle dostanem.

Ak sa citis tak ohrozena, daj si rusko, ked si s dietatom. Posilnuj sa vitaminmi, skus sa aj otuzovat trosku...
Ja som napriklad nikdy neochorela od dcery a to teda ona bola skoro kazde dva tyzdne chora. Aj som sa s nou hravala, aj mojkala, aj telku pritulena pozerala. Jedine raz ked mala zapal spojiviek, tak jej to neprechadzalo, dostala aj antibiotika, tak vtedy som to aj ja dostala. Ale respiracne chorby som nikdy nedostala. Moja dcera nechcela moc lezat, mozno kym mala horucky, ked sa jej dali lieky, prvy den trosku pospala, ale inak sa chcela vela hrat.
Moj muz naopak ochorel vzdy, ja som si az niekedy myslela, ze je to somatizacia - on vsetko strasne prezival. Ale on je naozaj aj vysoko citlivy - su taki ludia, co naozaj silnejsie vsetko vnimaju, podobne ako autisti - ze maju akoby silnejsie zmysly a nizsi prach bolesti... On sa velmi boji chorob, strasne preziva kazdy soplik, to ma podla mna trochu vychovane. Svokra hned choremu cloveku nasadzuje rusko, vylezat musi kazdu nadchu par dni v posteli, trochu uzkostne sleduje aj stravu, niekedy aj hoaxom uveri... ale podla mna ten prapovod je v tej vyssej citlivosti, v intenzivnejsom vnimani. Svokra to robila preto, ze on ako maly maval vysokanske horucky a nabeh na febrilne krce. Ja som nikdy v zivote nemala teploty vyssie ako 38 a on ked je chory lahko sa mu teplota splha k 40, zimnice mava...
Cize naozaj to asi kazdy clovek ma inak.