Ako sa zbaviť nafúknutého bruška?
Ahojte, čo je dôvodom takéhoto bruška - foto v komentári? Vyzerám ako tehotná žena v 5tom mesiaci.
Neviem sa ho zbaviť. Intolerancie nemám. Napriek tomu sa cítim ako nafúknutý balón. Trpím skôr zápchami. Užívam Hylak Forte. Ďakujem za pomoc.

Záleží veľa od stravovacích návykov. Vynechávať potraviny, ktoré nafukujú. Skúšala si Espumisan?
Záleží veľa od stravovacích návykov. Vynechávať potraviny, ktoré nafukujú. Skúšala si Espumisan?
@hytal ja mám takú silnejšiu vec ako je espumisan - je to meteospazmyl. Neviem sa zbaviť plynov v brušku. Teraz som si nasadila čierne uhlie, jednu denne.
@anonym_autor ty si infantilna? Máš brucho
@anonym_autor ty si infantilna? Máš brucho
@minenkaa, z jednej foto je ťažko súdiť ci ma len veľké brucho , alebo ho ma nafúknuté.
Ja mam podobný problém, ak som ok mam brucho ploche ako doska , trčia mi bedrové kosti, ale keď mam problém s nafúknutím a s plynmi , mam brucho ako melón, ako v 5 mesiaci.
Tvoj príspevok Minenkaa bol ozaj zbytočný
Niekedy je lepšie mlčať 😶
@minenkaa, z jednej foto je ťažko súdiť ci ma len veľké brucho , alebo ho ma nafúknuté.
Ja mam podobný problém, ak som ok mam brucho ploche ako doska , trčia mi bedrové kosti, ale keď mam problém s nafúknutím a s plynmi , mam brucho ako melón, ako v 5 mesiaci.
Tvoj príspevok Minenkaa bol ozaj zbytočný
Niekedy je lepšie mlčať 😶
@anonym_d3d856 nie nebol zbytočný,človek ma brucho a zvyšok neviem prečo bol adresovaný mne
A@minenkaa ano, mam brusko. Mam zadok, prsia, mohy. A toto ta rozculilo? Vazne? Liek si zobrala?
@anonym_autor Uz sa tym urcite zaoberas dlhsie, tak ti tu nebudem davat standardne rady. Ak sa spravne stravujes, tak problem moze byt v strese. Stres prirodzene spomaluje travenie, lebo telo je pripravene na nahananie tigrom a vtedy nebude travit. Zniz stres vo svojom zivote. A este jedna rada: privela vlakniny moze sposobovat to iste. Dokonca je vela studii kde jedenim bez vlakniny sa ich problemy vyriesili. Hold kazdy je trocha iny.
A@minenkaa ano, mam brusko. Mam zadok, prsia, mohy. A toto ta rozculilo? Vazne? Liek si zobrala?
@anonym_autor ano zobrala a preto nemám nafúknuté brucho
Tie intolerancie si riešila cez gastro, že nemáš? Ja som bola v minulosti na odbery krvi a nemala som, tento rok na gastrofibroskopiu a mi vyšli intolerancie a keď držím diétu, tak je to dobre….
Tie intolerancie si riešila cez gastro, že nemáš? Ja som bola v minulosti na odbery krvi a nemala som, tento rok na gastrofibroskopiu a mi vyšli intolerancie a keď držím diétu, tak je to dobre….
@oriesocek jasne, chodím na gastro, čiže endoskopia, aj kolonoskopia. Mimo ineho aj cestou imunoalergologa.
@anonym_autor Nemáš problémy so žlčníkom? I vtedy býva brucho nafúknuté.
@hytal nemám žlčník.
No keď nemáš žlčník, tak u mňa riešili, že to proste nose byt funkčná porucha - postcholecysticky syndróm, že proste to nefunguje v poriadku. Musíš odsledovať po čom- zapisuj si a rieš to diétou, keď nemáš intolerancie…
Ahoj, mala som podobný problém ako ty, stále som mala nafúknuté brucho, trpela som zápchami, prestala som jesť chlieb, pečivo z bielej múky, kupujem len proteínový chlebík (Lidl) žiadne koláčiky, kysnuté cesto, a odvtedy pravidelne chodím na veľkú 😁 aj som schudla lebo som chcela aspoň 5 kíl, tak aj sladkosti len občas, pijem len čistú vodu a neperlivu minerálku
@hytal ja mám takú silnejšiu vec ako je espumisan - je to meteospazmyl. Neviem sa zbaviť plynov v brušku. Teraz som si nasadila čierne uhlie, jednu denne.
@anonym_autor prerusovany post , dieta a vela vody, do par dni mas vysledok, probiotka s vlakninou k tomu
Cierne uhlie a pod ti zapchu budu zhorsovat a brucho budes mat vacsie kedze creva budes mat plne cierneho 💩 a privodis si k tomu aj hemoroidy 👍🏻