Ako vyliečiť ploché nohy?

12. dec 2022

Ortopedické vložky nosím už cca 7 rokov, no stále žiadne zlepšenie. Niekedy keď mám prejsť napríklad 12 minút niekde rýchlejším krokom tak mám už v polovici cesty problém a musím zastaviť. Prosím, poraďte čo vám pomohlo. (U ortopéda som bola no nič sa tým nevyriešilo). Ešte prípadne je možná operácia? Vďaka za všetky rady.

viestta
12. dec 2022

Treba si pytat vymenny listok na rehabilitacie, velakrat su ploche nohy dosledok zleho drzania tela a chrbtice. Treba cvicit, cielene cvicit. Ortopedicke vlozky len zmiernuju priznaky, problem neriesia

anjelicek26
12. dec 2022

Treba posilnit chrbat a brucho, inak to nepojde... plavanie na chrbat, doma posilovat brucho, alebo rovno to skombinovat na aqua aerobic...

vikusjk
12. dec 2022

Su na to cvicenia, vlozky su len pasivny prvok na zlepsenie (btw treba take na mieru, nie tie bezne dostupne) a aktivnym prvkom su cvicenia zamernae na podporu jednotlivych svalov v chodidle. Na doma si este okrem cvicenia mozes kupit aj taky reflexny kobercek, kde su rozne prvky stimulujuce chodidlo, cvicebneho jezka a tiez pomaha v lete prechadzka na boso po roznych povrchoch (samozrejme ak je to bezpecne a nie su tam sklinciny a pod.).

klarik707
12. dec 2022

tak potom by som skusila ineho ortopeda alebo mozno fyzioterapeuta alebo taketo nieco? ono tie problemy s nohami byvaju spojene s niecim inym. kamoska toto riesila s dcerou a dostali cviky na brusko aj na nozky.

sandra19901990
12. dec 2022

30 rokov som nosila ortopedické papuce. Skolióza, 2 hrby, bolesti chrbta od puberty, mala nadváha… prvé tehotenstvo bolo katastrofa. Potom sme kupili byt s kobercami. Začala som chodiť bosá… prvé mesiace ma velmi boleli chodidla (svalovka) ale uz je to v poriadku. Druhé tehotenstvo super a uz ma kríze nebolia.
Je to sval, ktorý tým, ze nosíme ortopedicku obuv, zlenivel. Čakať od nejakej umelej podpory, ze budem mat klenbu, je ako veriť, ze nosením podprsenky budem mat pevne prsia. Ha. Na pohľad vyzeraju super, ale ked si ju vecer vyzleciem, gravitácia sa nezaprie. Proste treba cvičiť… chytať ceruzku a rôzne predmety holou nohou a skúšať prenášať… chodiť bosá.. tu dlažba, tu koberec, … skúste si vytvoriť/kupit senzomotoricky koberček. Bude stimulovať vaše nôžky a budú cvičiť 🙂 všetky vlozky odložte a skúste toto aspon rok 💪💪💪

autor
12. dec 2022

@sandra19901990 ďakujem krásne ❤️

ivangeline
12. dec 2022

Sla som pisat presne to,co prvy komentar..provlem je v drzani tela a chrbate..Cvicit kazdy den. Poradit s fyzio. Aj moj manzel mal a uz nema..