icon

Ako zastaviť náhle a intenzívne zvracanie?

5. jún 2025

Ahojte , od rána ako som vstala mi je nevoľno a doslova sa to zomňa leje , sama žltá voda , už som úplne smädná no stačí že sa raz napijem a potom mám záchvaty zvracania , nejedla som nič neobvyklé neviete ako zvracanie zastaviť ? ( Dávala som si tabletku no keď som ju užila som ju aj vyvrátila

kikusenka1
5. jún 2025

Z vracania máš podráždený žalúdok. To znamená ze čokoľvek doňho dáš ide von... nejedz , nepi a hlavne žiadne tabletky. Po hodine si daj trochu čaju. Trochu znamená 2-3 hlty a uvidíš. Potom si môžeš dat aj viac

13uzivatelka11
5. jún 2025

Uvar si bylinkový alebo čierny čaj ak nemáš dáky hydratačný roztok, určite nepi čistú vodu, ale skús nepiť aspoň hodinu - dve po zvracani. Aj keď si smädná, výdrž..

larinka552
5. jún 2025

Okrem zvracania mas aj nejake ine priznaky? Migrenu, bolesti hlavy?
Ak je to prilis a stale zvracias, neprestava to, odporucam nejaky bylinkovy cajik pomalicky popijat a nieco male lahke postupne k tomu zjest. Zaludok sa upokoji.
Ja som raz presne takto grcala uz to bolo 15- 20x po sebe, uz som fakt nemala co grcat a neprestavalo to.
Dala som si caj z materinej dusky, pomalicky, taky teply a grahamovy rozok s nejakou pastekou. Pomohlo 👍😃

zltalienka
5. jún 2025

Treba vydrzat kym neprestanes zvracat. Minimalne hodinu po poslednom zvracani treba pockat a az potom skusit glg a znova pockat aspon polhodinu, ci to zaludok zvladne udrzat. Ak ano, si z najhorsieho von.
Inak moze to trvat celkom dlho. Moj syn zvracal v nedelu od 9:00 rano do 18:45 kedy bolo posledne zvracanie. Vivat virusy zo skoly.

vakatko
5. jún 2025

Na tieto stavy je dobrý zázvorový čaj, popíjaj po troške ako radí zlatalienka.

slniecko39
5. jún 2025

Mne pri miernom zvracaní pomáha zriediť pepsi s vodou 1:1 a po lyžičkách vypiť malý pohárik. Ale treba skúšať s odstupom tie lyžičky. Keď je väčšia pauza, tak aj slabý čierny čaj. Inak ale pozor na dehydratáciu, ak by to trvalo vyše 6-8 hod. tak zvážiť lekára, lebo je horúci deň a vracanie vyčerpáva a odvodňuje. Bolesti nemáte žiadne? Pokiaľ začnete tolerovať aspoň niečo, ideálny by bol rehydratačný roztok, napr. kulíšek. Keby sa objavili aj bolesti, krv vo zvratkoch alebo by ste ďalej nemohli prijať ani lyžičku vody, prípadne by ste mali horúčku alebo mdloby, určite treba vyhľadať lekára aby sa vylúčili vážnejšie stavy a zavodnili Vás infúzne, prípadne podali antiemetiká. Prajem skorú úľavu