Ako zlepšiť náladu po pôrode?
Zeny ako ste to mali vy? Som 3 den po porode a mam strasnu depku, som tu od stredy. Stale sme v porodnici. Celu noc som nespala.je tu hluk. Chcela by som aby sme boli uz doma. Plakala som vcera, dnes.. chyba mi manzel a dieta. Malickeho kojim. Teda aspon to tak posobi.dufam ze si nieco taha. Nemam nadsenie si ist dat ani sprchu. Samozrejme vcera som ju mala. Co na zlepsenie nalady? Neviem sa nakopnut.
Dakujem za rady, volala som domov.. bola som chvilu na balkone.. a tak.. no nic moc ale aspon ubehol cas. Uvidime co bude zajtra
Aj po prvom aj po druhom pôrode som cca týždeň plakala. Nič som s tým nevedela robiť, jednoducho ma každá vec rozplakala. Po týždni to vždy prešlo. Hormóny...
@mamamasama hej, ale potom, ked mu bilirubin vyleti, tak behat po doktoroch zase a naspat do nemocnice. No to je rada toto. A po sekcii, velkej brusnej operacii sa na druhy den trepat domov, uzas.
@autorka mala.som to pri vsetkych 4 porodoch, teda iba pri druhom nie, lebo dieta mi dobre pilo, nemalo silnu zltacku. Pri prvom som sla domov az po 11 dnoch, to bolo na maslu. Mala som streptokoka a maleho brali na JIS a bral ATB. A nevedel sa prisat. So srdieckom problem, cakali sme na vysetrenie na kardiologii. Takze sa nastav, ze ma len zltacku a bude to dobre, vydrz. Citaj si nieco pekne na nete, neviem, pozri si nejake video prijemne,...
Áno, prvé po pôrode bolo také. Asi prvé tri. Depka. Smútok. Také blues býva aj 2 týždne. Jasne, že doma je väčší komfort, bezpečie a pohodlie, tak sa to aj lepšie znáša. 🙂 Už toľko vydržiš. 🙂
Skús si zariadiť aspoň nadštandard. Nech sa lepšie vyspíš.
@lenkakravcova to uz mam. Uvidime ako to bude dnes.
Ja som bola v porodnici tyzden a babatko som dostala az na 4den. Revala som tam ako mala. Boli to najhorsie dni mojho zivota. Keby so mnou nemohol byt na nadstandstde partner aj cez noc asi by som sa zrutila. Ak mas dietatko pri sebe si stastna zena. Ja som myslela, ze realne skoncim na psychiatrii . Hlavu hore, o chvilu si doma ❤️
Moja sestra neznáša byt v nemocnici. S prvou bola už 2 alebo 3 týždne pred pôrodom a týždeň po lebo žltačka, pri druhej podpísala reverz po 5tich dňoch, tiež po sekcií, mala doma staršiu, a ju strasili ze jazva co a neviem čo všetko ale už ju chceli deň pred tým pustiť jej izbový ale primár povedal ze nie. Nič jej nebolo. Ale depky mala v nemocnici. Volala aj s detskou aj so svojou gynekologickou a obe ze kľudne domov keďže nebol dôvod aby ostala zbytočne ďalšiu noc. Ja som s malým bola týždeň ale on šiel aj na lampu so zltackou na 5ty deň. Mal celý čas hraničné hodnoty. To jediné bolo také ze som nevedela co a zrazu mi ho vzali na lampu len sestrička ze ved doktorka tu ešte nebola? To bol pre mňa najhorší moment.
Mamka v prvom rade gratulujem a prajem veľa zdravia 🙏 tes sa, že o pár dni pôjdete domov🙂 my sme so syncekom boli v nemocnici mesiac po porode. Synceka mi vďakabohu zachránili pri porode. Po porode som si povedala, že aj keby som mala byť mesiac v nemocnici hlavne nech synček v inkubatore bojuje a chce žiť. 💙 takze hlavu hore, vydrž
Držím palce, bola som na tom podobne. Zákaz návštev, malý silná žltačka, ja komplikácie a bolesti, do toho boli moje milované Vianoce, celé sviatky týždeň v nemocnici bez rodiny, jedla, atmosféry, manžel videl malého len cez telefón,... Je to náročné na psychiku. Tiež som si poplakala.
Ale zase pomohlo, keď som to brala som ako jediný čas, kedy som bola len ja a syn, nikto iný, náš čas, kedy nemusím riešiť nič iné a môžem sa sústrediť úplne na neho a na tvorenie nášho puta.
A keď spal, buď som spala s ním alebo pozerala nejaké trápne filmy, nech nemyslím na somariny 😂 a veľa videotelefonovala s mužom.

Neboj sa, to ubehne. Ked nemozes mat navstevy, tak skus uz spominany videohovor. Chod do nemocnicneho bufetu kupit si nieco dobre na jedlo a pitie, nejaky casopis a taaak 😉