Ako zmierniť bolesť žalúdka po jedle?
Prosím Vás, nemá niekto skúsenosť s bolesťou žalúdka po jedle v priebehu niekoľkých minút?
Bolesť je skôr taká tupá. Bez pocitu na vracanie alebo hnačky/ poväčšine mám zápchu. Až taká skôr ma ťahá do predklonu. Z toho ma samozrejme bolí neskutočne chrbát. A ťažko alebo skôr nijak si neviem odgrgnúť. Jesť mi chutí netrpím nechutenstvom. Len ma odrádza bolesť po tom jedle.
Keď si ľahnem žalúdok prestane bolieť ostáva iba bolesť chrbtice. Sú dni keď o žalúdku neviem celý deň (je ich málo ale sú aj také dni).
Inokedy sa mi bolesť ťahá aj po hrudnom koši vpredu a rozlieha sa na pravú aj ľavú stranu. Po ležaní mám pocit trasúcich nôh že sa na nich neudržím a točenie hlavy.
Neberiem zatiaľ žiadne tablety aj keď nakúpila som si no-spu, pancreolan, mastichu, helicid.
Na vyšetrenie sa určite chystám
@lavender94 neberiem ešte ani jeden z tých liekov. Keď som čítala Helicid popis na internete je tam že aj pri vredoch žalúdočných ale keď som otvorila krabičku s pribálovým letákom bolo tam úplne niečo iné. A práve sa neodporúčalo pri vrede. Tak preto som ho ešte si nikdy nedala
@pupava629 dáva sa aj pri vredoch. Neviem čo ma v pribalovom letáku ale v indikaciach vred určite má a všetky medzinárodné guideliny na liečbu vredov odporúčajú helicid alebo iné lieky s rovnakým mechanizmom.
Pri vredoch sa Helicid síce dáva len na odporučenie lekára, ale ty za prvé nevies či máš alebo nemáš vredy, za druhe toto odporučenie je tam len pre to aby sa ľudia nevykašľali na liečbu a nekupovali si voľnopredajný helicid bez toho aby sa vôbec ukázali u lekára, inak je to bezpečný liek
@pupava629 smer utz brucha. to nemusi byt len zaludok.
Tiez mam bolesti uz mesiac mozem jest hocico, sladke nejem a aj tak mam bolesti po jedle..ale ja mam aj HP mozno to on robi..uz som z toho zufaly
ludia sono brucha toto nie je sranda
Nakoniec som zašla na pohotovosť, predsa rýchlejšie sa dostať na sono.
Všetko čisté priehladné aj obličky, krv a moč (cievkovaný) okey.
Akurát ma odporučil ku gynekológovi lebo mala som baktérie v moči a našli mi cystu 4x3,..
na žiadne gastro ma neposlali alebo skôr neodporučili.
Myslíte že keď by boli vredy výjde to v krvi alebo aspoň náznak na sone?
@pupava629 ved ked mas sono v poriadku, jasne ze dalej neriesia. tak to ries s obvodnym

Nevidím do teba, určite nechcem aby to vyznelo ako nejaká absolútna diagnóza ale takto sa často prejavuje reflux alebo vred. Bolesť po jedle ktorá môže vystresovať až do hrudníka, chrbtice. Skús si dávať ten helicid, či sa to zlepší. Ak nie, tak skús pancreolan a tak ďalej. Ono každý ten liek pôsobí na inu časť tráviacej sústavy takže ak by jedno z toho pomohlo, budes skôr vedieť na čom si než keď budeš užívať všetko naraz. Ale začala by som tým helicidom, kľudne ráno a vecer pred spaním. Je to prvá vec ktorú ti predpíše praktik aby zaistil aspoň úľavu pred riadnym vyšetrenim.