Ako zvládať panickú poruchu a úzkosť?
Zdravím mám otázku.. v marci sa to celé začalo 😞
Išla som si ľahnúť a zrazu som sa nemohla poriadne nadýchnuť a dostala som neskutočný strach samozrejme pohotovosť rôzne vyšetrenia atd ti čo trpíte touto poruchou určite poznáte.. všetky výsledky ok ešte idem na štítnu ale ta bude tiež v poriadku podľa mna. No ďalej k veci po tých x vyšetreniach som si konečne priznala že to bude psychika a hneď som navštívila psychiatra.. dal mi sertralin 50mg a pri ataku frontin 0,25.. 16 júla to bude 3 mesiace čo sa liečim atak som nemala cca 2 mesiace (klop klo) ale poslednú dobu mna trápi asi úzkosť ? Sama neviem taká celková slabosť únava pálenie chrbtice a na hrudi zle myšlienky že sa toto nikdy neskončí atd. Psychicky sa to myslím dá ale fizicky nic moc podotýkam začala som chodiť aj na terapie takze netlačím do seba len lieky.. prosím má stym niekto skúsenosti ? Zmizne to? A skončí sa to niekedy bojím sa😞 ešte dodám že som bola aj na neurológii tam mi nevedeli povedať či tetaniu mám alebo nie keďže v tom čase som týždeň brala lieky iba mi pani dr povedala že tam niečo vidí ale nevie čo 🫣 tak mi do papierov napísala iba že: hraničný nález tlmený liečbou tak a teraz mám tetaniu alebo nie aj keď viem že tetania a PP má iste príznaky a celkovo je to asi to iste.. ďakujem za prečítanie a prepáčte musela som sa niekomu vyrozprávať 😄
@nikolrichterova nie nemala som
@lucia851 ja som mala strašne 😅
@davidgott1994 ja myslím že ak sú správne nasadené tak áno.. možno to bude dlhšie trvať len.. hej ja som tiež nechcela nikam chodiť autobus kaviareň obchod pre mna boli strašne teraz už zvládam aj byt v práci 17 hodín aj keď je to ťažké ale zvládam uvidis že časom to bude fajn chce to len čas a kľud.. a najlepšie je ten strach prekonávať ja aj keď som sa bála ísť tým busom tak som proste išla a vydržala 🫶🏼✊🏽
@nikolrichterova tak ja to mam uz aj vonku hocikde tie take neprijemne pocity a strach ... 🫣
@davidgott1994 ako dlho berieš AD?
@nikolrichterova každému sedí niečo iné. Vyciťovanie ti hovorí, že je lepšie byť s ľuďmi. Potom je to vporiadku.
@davidgott1994 to mi je ľúto, že si to mal také ťažké. Neboj sa veriť. Veriť sebe. Keď vyciťuješ vieś rozkíšiť čo ťa bolí a čo ti pomáha?
@nikolrichterova ano ano, pred ms je to katastrofa aj u mna, aj pocas ovulacie aj ked som uz preliecena a AD vysadene, vtedy sa kazdy mesiac bojim ze sa to vracia 🙈 ale chvalabohu to vzdy odznie. Drzim palce, aby to boli iba vedlajsie ucinky v zaciatkoch brania AD.
@nikolrichterova mne sa tiež stalo pálenie na hrudi, a je to o psychike lebo som vtedy skončila na pohotovosti a tam nic nezistili, príznaky sa menia, vždy niečo nové prekvapí
@lagunka0000 strašne 🫣
@hankab AD beriem 2 a pól mesiaca 🫣
@lagunka0000 som myslela že po skoro 3 mesiacoch to bude 100% 😀 ale aj počasie asi robí svoje to teplo a tak 🫣
@nikolrichterova vedlajsie ucinky trvaju dost dlho zial 😏 stale mozu odzniet..
@hankab ach ja by som zašla aj za dr nech mi skúsi navysit ale už sa bojím NU a že to stále nebude dobre 🤦🏽♀️😞
@slovakboy veľmi múdre a pekne slová 🍀 to by si mali prečítať naozaj viacerí co majú problém
@nikolrichterova pri liecbe treba mat bozsku trpezlivost a nepanikarit - pisem to v dobrom, nacakala som sa sakra dlho, kym mi AD naplno zabrali 🫣 vystriedala som 4 druhy, ziadne mi nesadli (Alventa, Sertralin a zvysne 2 si nepamatam). Nakoniec zabrali 5-te a stale nebolo uplne dobre, tak som musela navysit davku a pridat este aj iny druh. Rano 1., vecer 2. Cele to trvalo 3/4 roka. Az potom som po malych krockoch zacala vidiet konecne pozitivne zmeny, ale uplne zabrali az po vyse polroku od nasadenia tych spravnych 2 druhov.
Takze stastni ti, co ich zacnu brat a po 1-2 mesiacoch im odzneju vsetky priznaky a su uplne OK 😄
@hankab ja som sa tento mesiac cítila celkom fajn akurát počas ms mi bolo divne tak som to pripisovala tomu lenže ms skončili a môj stav je stále divný 😅 snáď sa to teda úpravi jedna Psychologicka mi povedala že keď je take teplo úzkosť narastá tak dúfam že to bude teplom 🫣
@luciferka93 ďakujem.
@nikolrichterova mne sa to zhoršilo po druhom prekonanom kovide začiatkom novembra, veľmi pomaly to ustupuje
@lagunka0000 ja už sa bojím čo bude ďalej 😞
@nikolrichterova neboj, snad už bude len dobre, a ak nie, popíšeme sem a polepší sa , mne pomáha keď sem píšem alebo čítam príspevky, vidim koľko ľudí tým trpí a nejako sa upokojim
@lagunka0000 mne je dnes zatiaľ celkom fajn tak len dúfam že to sú iba take menšie výkyvy a celé sa to časom úpravi 😊
@lagunka0000 ahoj už si ok? Mne sa to tiež po covide zhoršilo a dlho to trvá...preslo ta to?
@gabika2665 ahoj, medzičasom mi zistili boreliozu, pravdepodobne toto všetko sa mi robí z nej, teraz pre istotu mi trpnu nohy a ruky, strašnú slabosť v nich cítim aleže celé dni už cca dva týždne, ledva teraz niečo píšem, dnes som bola znovu na odbere krvi a v piatok mám ísť po výsledky a na neurologiu až na konci mája
@lagunka0000 ja mám po covide tiež problemy s nohami bolia ma kĺby a svaly trvá to už viac než 4mes a všetky výsledky ok. Je to strašne keď si človek nevie pomôcť a ledva sa premaha k nejakej činnosti. Ty aj pracuješ?
@gabika2665 áno, pracujem ale som úplne KO
@lagunka0000 ja som pn lebo mne chodí veľa tovaru a to by som nedala 12stky. Ty máš narocne zamestnanie?
@gabika2665 našťastie nie, sedím na zadku v kancelárii alebo v aute, to si neviem ani predstaviť že by som niečo fyzické robila, dobre že si pn

@nikolrichterova ved toto je najhoršie že som doma zavretý a pritom chcem byť niekde von idem na krátku prechádzku ale aj to bojujem tak by mi to mohli tie lieky aspoň trochu zmierniť nech viem ako tak fungovať aspoň...