Ako zvládnuť depresiu a úzkosť bez priateľky?
V nedeľu sa mi prejavila úplne depresia alebo uzskost tak ze nedokážem ovládať emócie a neviem si pomôcť neviem sa k nikomu dostať iba pri obvodnej som bol... je to v štádiu že to až boli nejem a proste tlak veľký..ale problém je v tom že jedine pri kom to zvládam je moja priateľka ked som pri nej je mi kus lepšie ale hneď ako sa dám pri nej do pohody automaticky ma neovladatelne ukladá spať...no najvecsi stres je že v štvrtok odchádza do Egypta a ja mam ostať sam idú tri ona jej mama a kamarátka ak ak by aj nešla lebo môj stav je taky aký je tak proste ostatny ma zničia úplne psychicky jej rodina a ak by nešla ona nejde ani jedna samozrejme peniaze nevrátia ale úprimne ja to v tomto období nezvládnem prišlo to namna z ničoho nič táto silna depresia uskost neviem a cítim ze potrebujem iba ju som strašne veľmi unavený ale ako náhle som sám a že si lahnem tie pocity neviem opýtať ale hrôza... prosím pomôžte čo mám robiť... najväčší problém je že ja a lietadlo proste nedá sa fóbia strach vsetko len zle ... žobrem o pomoc kde sa dá ale keď sa uzatvára je to len horšie
Tvoja priateľka si potrebuje aj oddýchnuť a načerpať sily.
Nemôže byť tým, kto ťa bude stále dvíhať.
Chodíš na terapie?
skús zavolať sem, ale skúsiť online stretnutie
https://dusevnezdravie.sk/projekt/klub-nezabudk...
Ty potrebuješ odbornú pomoc a nie dusiť priateľku, ona nie je zodpovedná za teba ani na to nemá vzdelanie.
ako prvú pomoc si daj predpísať neurol - predpíše aj obvodná...
ak by nie tak zájdi na pohotovosť - tam by mali predpísať. a ak ani tam nie tak šup na urgent - tam predpíšu určite.
s psych. stavmi nikto nechce riskovať... neurol ti pomôže - ale zas neber viac ako 2-3 týždne.
Povedz obvodnej nech ti niečo predpíše a hneď volaj na nejakú psychiatrickú ambulanciu tam ti dajú termín ale môže to trvať aj mesiac takže čo najskôr!
Tvoja priateľka si potrebuje aj oddýchnuť a načerpať sily.
Nemôže byť tým, kto ťa bude stále dvíhať.
Chodíš na terapie?
skús zavolať sem, ale skúsiť online stretnutie
https://dusevnezdravie.sk/projekt/klub-nezabudk...
@unicornlady proste není to tak celý príbeh je iný a nedvíhal ma stále boli sme si oporou vždy aj keď teraz mam pocit ze ju potrebujem ako nikdy veľa som si naložil a prehral som a aj s jej rodiny mi dali trosku zabrať preto ma to takto položilo roky niečoho...prosim nekop domna to mi teraz nepomôže ja potrebujem pomoc a podporu teraz nikdy som takto nežobral verte ..vždy som dvíhal iných pomáhal vodne v noci nepoznáte ma tak prosím nesudte a ano je to moja chyba že som robote a všetkému nepovedal nie a nechal som sa ubijat a nepovedal svoj názor ... lietania sa bojím najviac na svete ale teraz mam takú motiváciu že by som aj letel
ako prvú pomoc si daj predpísať neurol - predpíše aj obvodná...
ak by nie tak zájdi na pohotovosť - tam by mali predpísať. a ak ani tam nie tak šup na urgent - tam predpíšu určite.
s psych. stavmi nikto nechce riskovať... neurol ti pomôže - ale zas neber viac ako 2-3 týždne.
@deti95060810 ďakujem za pozitívnu reakciu vas názor viem že čas snou mi pomôže chceme to tak obaja len je tam tlak z druhej strany a toto už nemôžu zrušiť ale keď svoju tramu mam teraz odhodlanie prekonat a letieť za ňou potom lebo naraz sa už nedá je to dobrý nápad? Citim že to je moja cesta opora pomoc
Hospitalizácia na psychiatrii pokiaľ si v takom stave že sa nezvládneš sám o seba postarať. A úprimne, tvoja priateľka si nezaslúži aby si bol na nej takto závislý, je to neskutočné bremeno toto si so sebou nosiť, byť zodpovedný za dospelého človeka - partnera. Naozaj len odborná pomoc čím skôr tým lepšie
@beatrixx1525
Nie zle ste si to vysvetli bremeno som nezvládol ale nie ju tlak a strach s jej rodičov a niesom az tak veľmi žeby som to nezvládol sa postarať dúfam len pýtala sa ma ci chcem ísť ja že nie a či môže ísť ja že áno ale proste prepadlo ma toto a nemôžem za to viem že iba ona mi je taka opora ktorá ma podrží teraz
Zvládneš to daj si predpísať lieky a oddychuj.Zavolaj kamarátovi niečo rob.citaj, pozeraj serialy.Cas ubehne rýchlo a hlavne navstevuj psychológa nie je dobré byť takto citovo zavisly
Ja som do teba nijak nekopala.
to, že tvoja priateľka nemôže byť tvoja jediná opora je fakt, lebo ako vidíš, ak nie je nablízku, nie je tu nikto ďalší
Skús zavolať do tej Ligy, čo som ti dala link.
Nikam neleť, ostaň doma a skús sa dať dokopy.
Daju ti tu rady a ides sa len dalej opustat, sebalutovat a pisat blbosti. Ak mas depresiu, vyhladaj proste odbornu pomoc.
Mne to tak ale pride, z toho co pises, ze nemas depresiu ale na nej chorobne visis a len nechces byt bez nej. To si naozaj taky sebec, ze by si od nej ziadal, aby zrusila dovolenku, keby sa dalo?
Nie, nelet za nou, daj jej pokoj a vyries si problem sam ako dospely clovek.
Och, nie je nic horsie ako chlap, co dusi priatelku a vyhovara sa pritom este aj na zly zdravotny stav.
Ty si vedel, že pôjde preč a toho sa bojíš preto si sa zosypal a nie, že prišlo to z ničoho.Sam si si to vyvolal.Ale celkom určite to zvládneš veď si ver trocha chlape!
Ja som do teba nijak nekopala.
to, že tvoja priateľka nemôže byť tvoja jediná opora je fakt, lebo ako vidíš, ak nie je nablízku, nie je tu nikto ďalší
Skús zavolať do tej Ligy, čo som ti dala link.
@unicornlady ďakujem
Zvládneš to daj si predpísať lieky a oddychuj.Zavolaj kamarátovi niečo rob.citaj, pozeraj serialy.Cas ubehne rýchlo a hlavne navstevuj psychológa nie je dobré byť takto citovo zavisly
@luccija ale keď sa nemôžem nikam dostat včera som obvolal pol slovenska
Daju ti tu rady a ides sa len dalej opustat, sebalutovat a pisat blbosti. Ak mas depresiu, vyhladaj proste odbornu pomoc.
Mne to tak ale pride, z toho co pises, ze nemas depresiu ale na nej chorobne visis a len nechces byt bez nej. To si naozaj taky sebec, ze by si od nej ziadal, aby zrusila dovolenku, keby sa dalo?
Nie, nelet za nou, daj jej pokoj a vyries si problem sam ako dospely clovek.
Och, nie je nic horsie ako chlap, co dusi priatelku a vyhovara sa pritom este aj na zly zdravotny stav.
@diskuterka22 možno máte pravdu aj keď som ju nikdy netušil vždy mala voľnosť vo všetkom bola v Egypte aj minuli rok dva razy a v pohode raz na týždeň potom na dva ... ale neuvedomil som že situáciu proste len kazim ale ťažko s tým bojovať
Daj sa hospitalizovať na psychiatrii, stačí ak si zavoláš 112 a všetko im povieš, odvezú ťa a dajú ti lieky na upokojenie a vyspíš sa tam. Alebo na pohotovosť choď.
Ty si vedel, že pôjde preč a toho sa bojíš preto si sa zosypal a nie, že prišlo to z ničoho.Sam si si to vyvolal.Ale celkom určite to zvládneš veď si ver trocha chlape!
@luccija asi áno proste posledné obdobie bola len praca a z práce do prace celé dni plus telefonáty všetkých ze niečo treba a prepadlo ma naozaj to ze ide preč mate pravdu a to že som zanedpal vsetko a venoval som čas len práci..a teraz ma to mrzí
Daj sa hospitalizovať na psychiatrii, stačí ak si zavoláš 112 a všetko im povieš, odvezú ťa a dajú ti lieky na upokojenie a vyspíš sa tam. Alebo na pohotovosť choď.
@pasomnica ešte sa až tak necítim a ešte je doma nechcem jej robit také starosti mam neurol a už keď odletí viem že bude v poriadku ak to bude nutné tak si pôjdem oddýchnuť..ale neviete na aky čas alebo ako to funguje ?
Ale mam svoju rodinu a sestry ty ma drzia a podporujú ale ak by to náhodou nestačilo aj keď sa hanbím budem musieť hľadať pomoc aj keď včera som už volal a na psychiatriu sa proste len tak dostat neda kým nieste uplne k.o ale možno by pomohla terapia
Ak nejakú zohmam
Nikam neleť, ostaň doma a skús sa dať dokopy.
@januska12323 skúsim to nechcem sa ľutovať..hľadám len motiváciu a povzbudenie niekedy to samému dobre nejde aj keď tu som nemal písať asi počúvať ako ničím priateľku modre zneba by som jej dal urobil čokoľvek milujeme sa nadovšetko len proste prišla namna slabá chvíľa
Daj sa hospitalizovat
To na ako dlho by si zistil, až keby si tam bol a po konzultácii s doktormi. Ak by sa ti tam nepáčilo, môžeš kedykolvek podpísať reverz a odísť.
letieť na dovolenku v tomto stave nie je dobrý nápad. radšej ostaň doma a lieč sa. určite to prečkáš. keby dačo - napíšeš na mk - dáme rady. ale s neurolom si vystačíš - pomôže ti.
Kľud, oddýchneš si a o pár dní nám napíšeš.Neprehanaj to s pracou si unavený a potom stačí malý podnet.Lieky si určite dávaj.
Nehnevaj sa, ale toto nie je ani z daleka normalne.
@domkakvet čo myslíš proste dusil som v sebe veľa veci a myslel som že to zvládnem a asi nie no zabíjal som to robotov aby som na to nemyslel na všetko jej rodine pripisovali urobil čokoľvek čo chceli a potom si kopli alebo nasli problemtak bolo zle a potom znova do re a tak
@domkakvet čo navrhuješ prekonať strach a povedať ľuďom čo mám kus trápia čo si myslím ale bojím sa že čo urobia

Hospitalizácia na psychiatrii pokiaľ si v takom stave že sa nezvládneš sám o seba postarať. A úprimne, tvoja priateľka si nezaslúži aby si bol na nej takto závislý, je to neskutočné bremeno toto si so sebou nosiť, byť zodpovedný za dospelého človeka - partnera. Naozaj len odborná pomoc čím skôr tým lepšie