Ako zvládnuť gastroskopiu s odberom vzorky?
Ahojte,čaká ma 1x gastroskopia s odberom vzorky s injekčným oblbovákom.Čo mám prosím čakať?Dá sa to nejak zvládnuť?Mám z toho hrozný stres,že neprehltnem tu kameru s tou hadicou,že mi nezaberie tá injekcia(to budem asi pri vedomí ale nejaký stav opilosti?Že mi to bude jedno?)Mám hrozný dáviaci syndróm.Ako to prekonať?Vaše skúsenosti prosím?
@autorka bola som na gastro 1x ako 12 ročná a dala som to, aj lekári pozerali. Jedine neprijmne bolo, že ma napínalo. Sestricka ma však upokojovala, ze je to Ok, nech sa sústredím len na dýchanie. No a sliny mi samozrejme tiekli. Lezis na boku.
Mne vtedy dali cmulat nejakú tabletku (bolo to davno) a co sa mi nepáčilo bol ten náustok 🙈 zbytocne sa stresujes, fakt sa to da "prezit". Dáš to v pohode, keď si to tak nastavíš v hlave. Lekári vedia čo a ako, neboj. To taká kolonoskopia, to je iné "vzruso" už 👌
Oni davaju sprej alebo tabletky a to znecitlivi hrdlo celkom dost. Ako vies ze sa nieco deje, ale neni to take silne
Ja uz to mam za sebou 4x a navecerala som sa kludne aj o 20-tej, ked som isla napr.na 10:00...Do rana daleko. Ono oficialne nemas nic jest min.6hodin, pit 4h pred zakrokom,takze tymi casmi sa az tak netrap.
@iwesska takyto mi prisiel mail.Este mi pride casovy mail ci tam mam byt na 7h alebo na 8h. 1.4.je velkonocny pondelok tak som uvazovala aka je to lahka strava.Ale uvidim ako mi bude chutit(mozno ani vobec)
Nie, neboj, necítila. Síce najprv mysleli, že áno, ale ja že chcem najprv injekciu. A potom neviem, čo ako a kedy iba som sa zobudila v povznesenej nálade. Ja mám fóbiu aj zo zubára, napína má len keď otvorím ústa, aj doma pri umývaní zubov. Mne tie peniaze za to stáli. (Hovorím o oblbovaku za neviem koľko eur, nie narkoze)
@asocial tiez som si objednala injekciu-oblbovak stoji 20eur lebo akoze 300 eur za narkozu to uz mi prislo cez,hlavne ked mi sestricka povedala ze to trva 2-3min co sa mi moc nechce verit.Ked budú brat aj vzorku.
Prečo sa ti nechce veriť? Véd každý kto to zažil napíše, že to takto trva
to mas nejaky lacny oblbovak za 20 eur🙂 asi nie v BA🙂 Ale neboj, bude to ok🙂 Mne sa teraz hovori lahko, ale tiez som bola taka pokakana ako si ty
@asocial no je to v NR.Oblbovak 20eur a narkoza 300eur+36eur za objednanie.
@asocial 300eur za narkozu to uz mi pride prehnane ked vsade vsetci tvrdia ze to je 2-3min,co sa mi nezda ze za taku kratku dobu sa dostanu dolu,kuknu,vezmu vzorku a vytiahne hadicu.Ale stale dufam ze to viac nebude ze 5 az 15min.to asi uz vobec nedam.
Zienky, kazda, ktora ste absolvovali gastrostopiu (ci cez usta alebo nos) ste mali zastriekane hrdlo? Nebol niekto uplne bez liekov?
cena injekcie pri kolonoskopii v Piešťanoch aka je

@caroline_
@liv1 ja vás aj vsetkych ktory pridete a takto bez vsetkeho to zvladnete obdivujem.Mna bude nadrapovat lenbco mi da sprey do ust🥴