icon

Ako zvládnuť hlbokú depresiu?

28. okt 2025
Strana
z2
anonym_2feca1
28. okt 2025

je jesen, prsi, nik z nas nema z toho super naladu. prepac. zazila som ovela horsie veci a som tu. vsetko je to v hlave. robis daco aj pre seba ci sa len lutujes? sportujes? mas cas na prechadzku? proste nieco. si ubita zena rutinou, jesenna depresia, mozno ani nepracujes, mas syndrom 4 stien a vyhorenia. mne za 5 rokov umrelo tolko ludi ze ver ze si to ani nevies predstavit. lekarka mi odporucila denny stacionar. mozno aj tebe by take daco pomoh;lo. aby si videla ze nie si sama co ma take pocity.
alebo hospitalizacia, niekomu pomozu elektrosoky. infuzie.
mozno dakam vypadnut, chodis dakam na vylety dovolenka?

dollyzv
28. okt 2025
@anonym_2feca1

je jesen, prsi, nik z nas nema z toho super naladu. prepac. zazila som ovela horsie veci a som tu. vsetko je to v hlave. robis daco aj pre seba ci sa len lutujes? sportujes? mas cas na prechadzku? proste nieco. si ubita zena rutinou, jesenna depresia, mozno ani nepracujes, mas syndrom 4 stien a vyhorenia. mne za 5 rokov umrelo tolko ludi ze ver ze si to ani nevies predstavit. lekarka mi odporucila denny stacionar. mozno aj tebe by take daco pomoh;lo. aby si videla ze nie si sama co ma take pocity.

@anonym_2feca1 prepáč za výraz ale ty si hrozná puča..očividne vies o depresii veľký trt..to nieje sklesla nálada!
A to ze ty si nieco zvládla,neznamená ze aj ini ľudia zvládnu..ja som tiež zvládla smrť najlepšieho kamaráta s ktorým som vyrastala od skolky, bol mi bližší než brat..dobehlo ma to o cca 7rokov neskôr..je zvládnutie a zvládnutie..

anonym_2feca1
28. okt 2025
@dollyzv

@anonym_2feca1 prepáč za výraz ale ty si hrozná puča..očividne vies o depresii veľký trt..to nieje sklesla nálada!
A to ze ty si nieco zvládla,neznamená ze aj ini ľudia zvládnu..ja som tiež zvládla smrť najlepšieho kamaráta s ktorým som vyrastala od skolky, bol mi bližší než brat..dobehlo ma to o cca 7rokov neskôr..je zvládnutie a zvládnutie..

@dollyzv napisala som jej moznosti hospitalizacie ci stacionar. preco by som mala byt puca, co ty vies o mojom zivote? tiez mam tazke chvile a prezila som si ovela horsie veci. a prezivam. tak netrep. napisala som co by mozno pomohlo.
ano nie je zvladnutie ako zvladnutie, mam celozivotne traumy ! ale zaroven som napisala moznosti.
hlavne autorka ma deti, ma rodinu, a deti ju potrebuju. ini ludia maju depresie a su uplne sami.

anonym_2feca1
28. okt 2025
@dollyzv

@dollyzv ja sa liecim na depresie tak mi nepis trt a ano toto pocasie ozaj nepridava, preco nemozem napisat svoj nazor. diskusne forum, toto je diskusne f-o-r-u-m

anonym_751d55
28. okt 2025
@anonym_2feca1

@anonym_2feca1 keď sa liecis na depresie asi vieš, že každému stačí niečo iné a položí ho to.Ak by si bola dôsledná čítaš, že pracuje v zahraničí a o niekoho sa stará.Ked mám byť sprostá aj iným ľuďom zomreli ľudia a nepoložili sa.Si úbohá.Ked prestala brať lieky tak sa jej stav zhoršil nesmie ich prestať brať a hlavne ponocovat a druhým dávať oporu a starostlivost sama ju potrebuje.Ja viem kto si ani anonym ta neukryje, ale si hnusna

kiki68
28. okt 2025
@anonym_autor

Prišla som po 2 týždňoch z prace 😞. Vstávala som aj 2-3x v noci k pacientovi. Dávala som maximum zo seba a na mňa neostalo 😞muž tvrdí, že ok, ale nedokáže ma pochopit, vcítiť sa. Pomôžu mi v nemocnici? Raz som bola a bolo dobre. Ale mám výčitky, že zase odídem z domu 😭

@anonym_autor Chod do nemocnice, bez debaty. Dieta potrebuje Teba ako mamu a oni tomu pomozu, aby si bola zase v poriadku. Depresia je choroba, treba ju liecit. Cize povedz normal v nemocke, co sa deje a oni vedia co dalej.

marhulka13
28. okt 2025
@anonym_2feca1

@anonym_2feca1 ty kokos, tak úbohý komentár som už dlho nečítala.... niekedy je lepšie držať jazyk za zubami a nie za každú cenu vnucovať nemiestne názory, len za to, že je to fórum. A ešte porovnávať, kto je na tom horšie. Fakt úbohé

anonym_354ad4
28. okt 2025
@anonym_96ea2e

Choď do nemocnice, aspoň na pár dní. Ja som išla. Veľmi mi tam pomohli. Bola som tam 10 dní. Doma by som to nedala.

@anonym_96ea2e prosím ta, ja mám tiež problém, nikdy som sa ale u psychiatra neliecíla, môže takýto človek prísť na príjem že berte ma na hospitalizáciu? Ešte prosím, hospitalizácie počas vianoc v nemocniciach fungujú aj počas sviatkov či prepúšťajú pacientov domov na sviatky nevieš? Vďaka za info vopred

anonym_96ea2e
28. okt 2025
@anonym_354ad4

@anonym_96ea2e prosím ta, ja mám tiež problém, nikdy som sa ale u psychiatra neliecíla, môže takýto človek prísť na príjem že berte ma na hospitalizáciu? Ešte prosím, hospitalizácie počas vianoc v nemocniciach fungujú aj počas sviatkov či prepúšťajú pacientov domov na sviatky nevieš? Vďaka za info vopred

@anonym_354ad4 v zásade áno, môže prísť akýkoľvek pacient. Ale ideálne by bolo si nájsť svojho psychiatra. Alebo ak máš nejaký papier od psychológa. Ja som prvú hospitalizáciu už mala za sebou, čiže ako pacienta ma poznali a preto som tú druhú už dohodla priamo tam, na ÚPS - ústavná pohotovostná služba. Ako každé oddelenie, tak aj psychiatria je 365 dná v roku 24/7. Hospitalizácia, aby mala zmysel má byť v jednom kuse, 2.4 týždne. V liečebni to môže byť aj pár mesiacov.

maminkadeticiek
28. okt 2025

Smiem sa ta spytat na co mysli clovek ktory je v hlbokej depresii?Ake su to presne myslienky a pocity?

roztlieskavacka
Autor odpoveď zmazal
marca12
28. okt 2025
@anonym_autor

Som doma dva dni a nič som nespravila, len ležím v posteli, nejem. Má to riešenie, či ani nie? Dnes Dr nerobila, robí pozajtra

@anonym_autor Neopustaj sa. Ked nemas silu,oddychuj. Mam kamarata,ktory mal hlboke depresie,samovrazedne sklony a vdaka liekom zije normalny zivot. Len dlhsie trvalo,kym mu nasli vhodne a take,ktore zaucinkovali a spravne ich nakombinovali. On bral viacero druhov nielen AD,ale aj nejake povzbudzovace. Da sa to riesit. Teraz to ber tak,ze ti je zle,ale nie je to konecny stav. Teraz sa ti zda,ze to nema vychodisko,ale ver,ze sa z toho dostanes. Dokedy ma lekar dovolenku? Nema zastuoujuceho? Ak sa citis,ze to nezvladnes,chod do nemocnice.

anonym_96ea2e
28. okt 2025
@maminkadeticiek

Smiem sa ta spytat na co mysli clovek ktory je v hlbokej depresii?Ake su to presne myslienky a pocity?

@maminkadeticiek človek chce zomrieť, je mu tak psychicky zle, že už nedokáže existovať dlhšie. Je to obrovská vnútorná bolesť, si nešťastný, a ani plač ti už nepomôže. Je to niečo, čo ťa vnútorne zožiera s spôsobuje ti až fyzickú bolesť. Jediné východisko vidíš v tom to celé ukončiť.

maminkadeticiek
28. okt 2025
@anonym_96ea2e

@maminkadeticiek človek chce zomrieť, je mu tak psychicky zle, že už nedokáže existovať dlhšie. Je to obrovská vnútorná bolesť, si nešťastný, a ani plač ti už nepomôže. Je to niečo, čo ťa vnútorne zožiera s spôsobuje ti až fyzickú bolesť. Jediné východisko vidíš v tom to celé ukončiť.

@anonym_96ea2e Nefunguje vtedybtake tonracio ze -viem ze teraz musim vstat a nasilu vstanem,viem ze musim ist na prechadzku,viem ze musim ist medzi ludi,musim ist pre dieta,potrebuje ma?Toto ma clovek v takom stave vypnute?

anonym_96ea2e
29. okt 2025
@maminkadeticiek

@anonym_96ea2e Nefunguje vtedybtake tonracio ze -viem ze teraz musim vstat a nasilu vstanem,viem ze musim ist na prechadzku,viem ze musim ist medzi ludi,musim ist pre dieta,potrebuje ma?Toto ma clovek v takom stave vypnute?

@maminkadeticiek je to klinicka depresia, toto nefunguje, nalada nie je presvetlena a lucidna. Clovek nie je schopny ani vstat z postele a umyt si zuby. Nic z toho, co si napisala nefunguje.

evkamotka
29. okt 2025

Ahoj ja som prave hospitalizovaná na psychosomatickej klinike v pezinku a su tu pacienti s depresiou. A je to tu velmi fajn, nove priestory, mily personal. Porozmyslaj

Strana
z2