icon

Ako zvládnuť hlien a krv pri návrate UC?

domils
15. dec 2024

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu ... Mám diagnostikovanu UC 5 rok z toho 2 roky viacmenej v remisii bez liekov, bola som medzitým tehotná a v Tom období aj po som nemala žiadne príznaky. Užívala som salofalk 200mg .. momentálne ale posledný mesiac som mala naozaj veľmi stresové obdobie a UC sa mi vrátila na gastro som bola kde sa mi zmenil dr a ten mi urobil zatiaľ odber krvi+ vzorka stolice , lieky nechcel nepredpisat až po výsledkoch, avšak kontrolu mám až koncom februára... Momentálne ma hlienovito preháňa,resp.mam len hlien bez stolice niekedy aj s krvou, dosť často mám nutkanie ísť na wc .. prosím viete mi poradiť okrem vyradenia určitých jedál a probiotík čo som už spravila , ako si viem dočasne pomôcť kým sa dostanem k lekárovi ? Čo mi pomôže na zlepšenie stavu ?Začínam byť zúfalá .Mali ste niečo podobné? ,nakoľko možno už nejde ani o UC ale niečo inde .Ďakujem

mattuliatko30
25. apr 2025

@domils ja mam presne to iste momentalne. pisala som aj dr cipky salofalk nemam kde zohnat ze je vypadok tak neviem kazala zatial nasadit protrio probiotika 3x a prist na krv a stolicu vzorku dat. :(