icon

Ako zvládnuť PN a návštevu iného lekára?

13. okt 2024

Ahojte 🙂

Potrebujem poradiť. Už tri dni som chorá, včera som mala aj horúčky, dnes je to lepšie ale aj tak zajtra chcem ísť k lekárke. Išla by som na PN na celý týždeň len problém je že vo štvrtok mám ísť na vyšetrenie s babom do Martina. Čakám na to dva mesiace a ako na potvoru teraz ochoriem 😖 toto vyšetrenie sa preložiť nedá, čo by ste robili na mojom mieste? Asi k nemu nebudem môcť ísť ak budem na PN. Viem že to vyzerá nezodpovedne ale naozaj som nešťastná že kvôli chrípke sa nedozviem že ako natom je babo 🙁 na tri dni si dovolenku nemôžem zobrať. A paragraf už toľko nemám, keďže u obvodnej to nemáme ako tehotné neobmedzené. Ďakujem všetkým 😔

Strana
z2
aliziana
13. okt 2024

@koniarova "Nikto ťa po 3 dňoch PN skontrolovať nepríde."
No po 3 možno nie, ale mňa kontrolovali zo sociálky na 5 deň, a to som prvé 3 dni bola hospitalizovaná v nemocnici...

taktotedanie
13. okt 2024

@simona92101 nedocitala som komentare sorry

alex49
13. okt 2024

skontrolovať ťa môžu aj po jednom dni PN, na to sa nespoliehaj. Normálne si zober priepustku, lekár ti ju potvrdí a ak by náhodou vtedy prišla kontrola, tak ju predložíš.

64jarka64
13. okt 2024

@petracandle normálne chodím počas Pn aj k inému lekárovi

janinah
13. okt 2024

No,píšeš jaj Tatár...keď ideš ako tehotná teda ty na vyšetrenie tak môžeš, nijaký problém.

aurelia2000
13. okt 2024

❓Baby, načo ona potrebuje priepustku, keď bude na PN? Veď bude mať záznam v zdravotnej dokumentácii.
Ja som bola rok na PN, počas toho miliónkrát x doktorov a žiadne priepustky som si nedávala potvrdzovať.

koniarova
13. okt 2024

@aliziana tak to si jedna z milióna. Nehovorím,že sa stať nemôže, ale pravdepodobnosť je veľmi nízka. Určite pre to normálny človek nepreloží taký termín.

mimuska328
13. okt 2024

@aurelia2000 priepustku nepotrebuje lebo ma papier od grochala s výsledkami ze tam bola akurát ze toto sono sa platí cele a tým pádom on to do poisťovne nenahlasuje.

aliziana
13. okt 2024

@koniarova
Nehovorím, že má preložiť, však aj naozaj bude u lekára...
Len že môžu kontrolovať 🙂

rozculena
13. okt 2024

@muchotrafka298 žiadnu priepustku od iného lekára nepotrebuje,a druhá vec,priepustku dáva zamestnávateľ,je to priepustka z práce,nie z PNky

autor
13. okt 2024

@janinah tak napísala som v poslednej vete že som tehotná som myslela že to je zrozumiteľné

aurelia2000
13. okt 2024

@rozculena Konečne rozumná odpoveď 👍

autor
13. okt 2024

@rozculena takže proste mám ísť a nič neriešiť? Lebo keď budem PN a diagnózu budem mať že chrípka alebo čo tak som nevedela či mi to uznajú, predsa len je iné keď je niekto Pn so zlomenou rukou napr.

lalilla
13. okt 2024

Mozes ist k lekarovi inemu, vypytaj si potvrdenie a daj si pre istotu rusko, najma aj kvoli inym mamickam. Ja som tak chodila a vzdy si vypytala peciatku Drzim palce

muchotrafka298
13. okt 2024

@rozculena tak ine potvrdenie o navsteve daneho lekara. Akym inym sposobom dokaze v pripade kontroly to, preco nebola doma a nedodrzala liecebny rezim?

rozculena
13. okt 2024

@muchotrafka298 ale veď bude mať nejaký záznam o vyšetrení,nie?

rozculena
13. okt 2024

to je jedno,akú máš diagnózu,ty ideš k lekárovi,nejdeš do kina alebo na svadbu....od daného lekára budeš mať predsa záznam z vyšetrenia.
Druhá vec je,že máš chrípku,tak aby si niekoho nenakazila a aby si to zvládla,lebo ja som pri chrípke prvé dni úplne odpísaná....

autor
13. okt 2024

@rozculena tak už to bude od piatku do stredy 6 dni vyšetrenie mám štvrtok siedmy deň tak ja len dúfam že zvládnem. Ďakujem

tamitamitami
13. okt 2024

Kľudne choď (pre svoj dobrý pocit si daj ja tu chvíľu rúško) šanca že ťa prídu skontrolovať je malá a ak aj náhodou prídu tak budeš mať správu od doktora. Predpokladám že ideš na veľký ultrazvuk to je v tehotenstve veľmi dôležité vyšetrenie.

martul
13. okt 2024

Preboha čo riešiš?! Zajtra choď k svojej doktorke, dá ťa na PN, do štvrtka sa lieč ako sa dá.
Vo štvrtok choď na sono, daj si rúško w hotovo.
Čo chceš komu a načo oznamovať a dúfať, že ťa pustí?!

autor
13. okt 2024

@tamitamitami áno presne tak, presne na také. Ďakujem ☺️

autor
13. okt 2024

@martul len som sa spýtala veď je to diskusia nechápem takú nervozitu preboha 🫣

martul
13. okt 2024

Ja som úplne kľudná, len som ti chcela napísať aby si to neriešila a nerobila si zbytočné starosti a nekomplikovala jednoduché veci.

mogaa
13. okt 2024

Ako písali baby, ak ti príde kontrola či od zamestnávateľa alebo zo SP, návšteva u lekára s dieťaťom neprejde..... ak si PN , máš dodržiavať liečebný režim, nehovoriac o tom že ak máš chrípku, môžeš nakaziť iných, včetne ostatných detičiek ktoré idú tiež k danému lekárovi.....

luk25
13. okt 2024

Ako nechápem prečo tu riešite že niekoho nakazi , preboha šak si dá rúško a vybavené.

luk25
13. okt 2024

@mogaa skúste čítať s porozumením ide na vyšetrenie v podstate sama so sebou keďže je tehotná....

Strana
z2