Aktuálna téma koronavírus.
Neviem a akej vekovej skupine ste ženy ktoré tú píšu.Ja už nemám miminká,ale ako reagujete na tú situáciu s koronavirusom.?Podľa môjho názoru je to veľa o psychyke,už nás asi politici úplne blbnú.Možno sa mýlim,ale keď povedia,že ruky treba umývať 20 sekúnd minimálme,tak nech mi povie mama,ktorá má 2 deti a množstvo problémov,MÁ ČAS SLEDOVAŤ 20 sekund umývanie rúk.?Potom sa ani nestíha venovať ďetom,rodine,mužovi a hlavne sebe,lebo je úplne zblbnutá.
@carimari ty si fakt trúba bez pokory
@carimari no nemyslím, ze to "len tak" vzniklo z netopiera... Spojili sa /zmutovali dva vírusy a to chcelo náhodu aby sa v nejakej bunke naraz našli... Vírusy to robia, lebo chcú prežiť 😉 mutuje aj chrípkovy vírus... Plus pátranie po tom ako to vzniklo je bezpredmetné, či už bol umelo vytvorený alebo nie ( sars, mers... Sú zo zvierat... Náhodou vytvorené s tiež od decembra do leta vyčínali)...
@carimari nech sa páči. Môžeš sa realizovať https://www.seu.sk/prihlasovanie-dobrovolnikov-... Daj potom vedieť. Budem len rada ak budeš mať pravdu
@eliska13 ešte včera vo Viedni na letisku ľudia hlava na hlave, žiadne rúška, NIKTO, ani len zamestnanci letiska. (Bolo to v telke) Dosť som bola prekvapená 😕
@montemotherone áno, na to ako sú oni precízni ma to prekvapilo.Niekedy je to ako v tragikomedii ja som v skupinke na FB kozmeticky kadernícky v ČR a tam sa ženy búria, ktoré majú doma v rodinnom dome salón robia nechty, kozmetiku, že prečo by mali zatvoriť.som čítala, že vyse 200 ľudí, ktorí mali byť v karanténe odhalili, že ju nedodržiavajú smutné.U muža v práci majú jednu, ktorá prišla do styku s pozitívnym a namatkovo chodia k nej policajti či je doma ešte čaká na vysledok
@eliska13 myslím že sa schyľuje k reštrikciám a policajti budú mať ešte veľa roboty. V tomto sa bohužiaľ nejako nenádejám. Slováci sú nezodpovení 😕
Všade na svete sú takýto nezodpovedni 😁
@patriciaprizel Máš pravdu,veď každý má právo na svoj názor,lenže niektoré žienky nedávajú názor,ale urážajú ženy,ktoré sa pridajú do diskusie.Ja som otvorila diskusiu,a dostala som názov,šibnutá,ktorá nenaučila svoje deti umývať ruky.A to som sa len opýtala na názor,aké praktiky požívajú ženy,ktoré majú viac detí.A nie o hygiene.Veď tá je prvoradá,ale odtiaľ-potiaľ.
Ahojte! Vy ako casto hodievate na nakup? Mate doma zasobu?
Kupujete ovocie a zeleninu?
Dnes som kupila pomaranc, citron, paradajky a pomelo...doma pozeram Pomelo je z Ciny, pomaranc zo spanielska, citron a paradajky z Talianska.
Teraz co mam robit???
@zuzu100 co by si mala? Umyť a jesť 😁 K nákupu, ja som bola minulý pondelok, zásoby mam aj na 3 týždne v pohode vždy doma.. Ovocie a zelenina určite dôjdu do konca týždňa (aj mlieko), čiže vymyslime s polovičkou nejaký nákup.
Inak ja zvyknem pri nákupe študovať pôvod, to ovocie u nás nerastie, čiže je jasne ze bude z inej krajiny a korona je teraz už všade... 🙄
mňa iba zarážajú tie ich prognózy o počte nakazených napr. https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/1992329_pro... - v Číne mali za celú epidémiu cca 80 000 nakazených, v Taliansku momentálne 30 000, a u nás predpokladajú 86 000 až pol milióna???? Pri opatreniach, ktoré sú teraz ... !!! Buď som to teda zle pochopila, ale niekto nám klame a úmyselne nás udržiava v strachu ... ??
@lucka1222 mňa to tiež trochu zarazilo, ale moze ísť o to ze chorý a nakazený je ina vec, inak si to neviem vysvetliť. Lebo chory už má symptómy, potom ho riadne diagnostikuju. Čiže tých 80tis v Číne môžu byť diagnistikovani riadne testom... A ďalšia vec, v Číne zavreli celkom rýchlo mesto a zaviedli karanténu... Tu to bude záležať na disciplíne a to nie je, ved ľudia sú ako sibnuti s prepáčenim, každý deň sa lekári, ktorých je malo dostávajú do karantény napríklad... Plus mame malo zdravotníkov... Strašne málo sa testuje u nás, aj v Maďarsku som. Pozerala teraz správy a veľmi málo testov robia...
@lucka1222 no a ešte.. Taliansko nie je na konci a ma celkom dobre nemocnice.. Keby ich to nezavalilo takto naraz, tak by možno na tom boli lepšie...
práveže to tam vysvetľujú, že koľko diagnostikovaných + tí o ktorých nebudú vedieť. K takýmto číslam sa neblíži žiadna krajina. Poslala som ten link jednej lekárke, čo s tým robí a tiež sa čudovala, že kde na tie čísla prišli.
Aj ja som dnes ostala v soku s tych statistik a pritom myslim ze vatsina ludi sedi doma chce to mat co najskor za sebou , nosia ruska su disciplinovany a tak . Ja som naivna stale verim ze to dame a tromfneme vsetky statistiky .
@lucka1222 jasne, ze to nesedi, Cinania udavali falosne nizke cisla, odhaduje sa, ze nakazenych mali vyse miliona...a IT bude na tom podobne, nakazenych je teraz zrejme minimalne 10nasobok, takze 270tisic ludi, ale mozno tiez ovela viac...
My mame opatrenia hned od zaciatku, tak u nas to nevidim tak dramaticky.
@cammille áno, môže byť, že čínania udávali falošné čísla a že v počtoch nakazených, ktoré momentálne udávajú aj ostatné štáty nie sú zahrnuté prípady, o ktorých nevedia, takže počet je v skutočnosti vyšší, ale aj tak tieto čísla čo prezentujú u nás - a to sú čísla pri dodržaní týchto opatrení čo máme po celú dobu nákazy - až do júna!!! minimálne, sú neskutočne vysoké. Napr. Taliansko je pred nami v nákaze o 20 dní /niekde to písali/ - čiže momentálne je to u nich cca 40 dní, nemali zo začiatku žiadne opatrenia, alebo len slabé, a aktuálne majú nakazených necelých 28 000, u nás predpokladajú na 60 deň pri týchto opatreniach 86 000! Tiež si myslím, že to nebude také dramatické, ako to prezentujú, otázkou ostáva načo takéto odhady dávajú vôbec do správ, keď už bez toho je väčšina ľudí aj tak maximálne vystrašených... Komu to pomôže alebo čomu??
@lucka1222 ano, presne, ved Markiza a ich analyzy🤦♀️...2 tyzdne dozadu este tvrdili, ze je to len chripka, bol to rovnaky blud ako tieto cisla...my mame opatrenia.hned od zaciatku, Taliani dlho neriesili.
Prvy pripad v IT bol potvrdeny 22.2., u nas 6.3., takze su o 13 dni popredu pred nami.
My sme mali vcera 11.den a mame 97 nakazenych, oni na 11.den mali 587 nakazenych.
Keby sme nemali opatrenia, tak by tie cisla mohli byt pravdive, ale takto nebudu. Proste Markiza🤷♀️
Opatrenia nie su zle, aj ked sa to mnohych dotklo az prilis, no povedzme si tak, kde by sme bez nich boli. Najhlavnejsia vec je ta, kazdy by si mal uvedomit v akom stave mame zdravotnictvo. Nie sme na nieco taketo pripraveny a byt v nasich nemocniciach s vaznymi diagnozami nie je bohvie co
Tak je veľká pravdepodobnosť, že naše zdravotníctvo to nezvládne, to si asi zase musíme bohužiaľ priznať ☹ Ale to ani pri tom modeli "rozloženia v čase" na dlhšiu dobu, teda že vrchol epidémie bude až v júni ... A príde mi úplne nereálne, nechať ľudí zatvorených doma napr. 4 - 6 mesiacov, takisto obchody, továrne ... veď okrem iného by to bol úplny kolaps ekonomiky ...
@simca06022011 nemas dobre info,virus je produkt-odpad odumierajucej bunky,bunka ma nejake proteinove/bielkovinove/ obal,jadro...druha vec je ta,ze bunka je bud zivocisneho alebo ludskeho povodu,clovek ci zviera,
aby virus vobec bol zaktivovany,pritomny musi sa naviazat ,a je sucastou tej zijucej bunky,inac samotne virus neexistuje...
takze moze sa vyskytovat iba vo forme sputa,zeleneho sopla,vykalu,mocu...ako odpad z tela,ako som pisala na zaciatku,ze je odpad z niecoho...
@simca06022011 ci bol virus prirodzeny alebo umelo vytvoreny je zasadne dolezite...
ak by bol prirodzeny,tak koluje v populacii,kedze virusov mame mnozstvo v kanalizaciach,...wc atd,preto je dolezite si umyvat ruky
tym padom ma prirodzeny virus prirodzeneho hostitela,bud zanikne,ci niekde spi,zalezi od hygieny populacie a miesta kde caka na hostitela
ak by bol umelo vytvoreny a vhodeny do populacie nejakym sposobom,tak to je horsie...lebo aby prezil,potrebuje nato toho hostitela,musel by byt ten virus na nieco naviazany,a to sa da len laboratorne,a vtedy sa da cielene napadnut objekt,pozmenit DNA /jeho vnutro,struktiru/

@eliska13 som čítala niekde že taxikár nakazil vyše 100 ľudí kým ho diagnostikovali. U talianov to preto tak eskalovalo lebo boli prázdniny, lyžovačky, dobre sa to roznieslo všade. My sme už mohli mať výstrahu, no ľudia to podcenili, ešte začiatkom týždňa skoro nikto nebehal s ruskom, ani si nevedeli predstaviť ze bude takáto situácia.