icon

Aký máte názor tí, ktorí ste už zaočkovaní AstrouZenecou?

5. mar 2021

Čaute aký máte názor tí čo ste zaočkovaní na astru zenecu ? Ja som taký bojko, bala som sa o mamku aby nedostala covid...(lieči sa na tlak cez 10r). Robí v školstve v jedalni a idú uz aj oni sa očkovať teraz cez víkend s astru... Ze všetky kolegyne idú, ze sa neboja... Ze lepšie niečo ako nič... Ale ja sa bojím ešte viac, ze jej niečo bude po tom očkovaní ako keby covid mala dostať... Viem, že sú aj také prípady, že po očkovaní dostali covid tak ci tak... A až taky silný, že ležia v nemocnci... No môj strach o ňu je veľký...

evinqua
6. mar 2021

@baumka aj moji rodicia su nad 70 a to nevidim tak skoro, ale astru do 70 chcem pre tetu

baumka
6. mar 2021

@mogaa na BB, ale nad 70+,teda Pfizer alebo Modernu,čo možno až od pondelka,ale radšej to mám stále otvorené

baumka
6. mar 2021

@evinqua a tak si už tetu objednala?

mogaa
6. mar 2021

@baumka ja čakám tiež nad 70+ ale trnavský kraj

evinqua
6. mar 2021

@baumka nie v za kraji je len namestovo zatial

baumka
6. mar 2021

@mogaa ešte možno v tejto skupine na fb by vedeli poradiť,či sa dá skôr nahodiť údaje a termín sa doplní aj neskôr..., https://www.facebook.com/groups/111136026932509...
toto je hrozný systém, ani sa pohnúť od počítača nemôžeme. :D V Rakúsku je teraz fajn, idú síce tiež postupne po skupinách,ale očkujú aj rôzni obvoďáci, hocikde sa môže človek prihlásiť,vybrať si termín v kalendári s presnou hodinou a automaticky sa už dozvie aj termín druhého očkovania.

hettinka
6. mar 2021

@evinqua zilina už bola a už je vybookovana na astru

mogaa
6. mar 2021

@baumka druhé očkovanie Pfizerom alebo Modernou je na 28deň, ak nepríde sms s termínom treba tam v ten 28deň normálne prísť

hettinka
6. mar 2021

@mogaa pride SMS. Otca ale ockovali nie na 28., ale na 30.deň

Ale ta dňa prišla tak asi 2 dni pred.

baumka
6. mar 2021

@mogaa to ano s Modernou a PFizerom termín ostal, Astru vraj posunuli,čo som čítala aj u nás, ale zas niekto píše,že nie, vraj dávajú rôzne info v očkov.centrách.tak neviem.

hettinka
6. mar 2021

@baumka mne pri ockovani astrou nevedeli povedať, ale v správach odznelo, že dá bude s odstupom 10 týždňov. Ja mám dnes 3 týždne od ocko a zatiaľ termín neprišiel.

A tej mame mi to prešlo, už prišla SMS. 🙏👍👍👍

mogaa
6. mar 2021

@hettinka ja som pred 2očkovaním písala na mail nemocnice že stále nemám termín poslali mi ho večer pred 28.dňom že na druhý den, ale z nemocnice mi vtedy odpísali že normálne mám na 28deň prísť bez ohľadu na to či mi sms príde alebo nie

baumka
6. mar 2021

@hettinka super,tak im to asi dlhšie trvá posieať sms. A práve v tej fb skupine,čo som dala odkaz,tak tam tiež písala pani pred hodinou,že jej povedali na očkovaní,že na druhú Astru sa čaká 10 týždňov, tak uvidíme,mohli by to dať napr. niekde na korona. gov nejako oficiálne,aby neboli zmätky. Len dúfam,že dobre počítajú, že majú tam schopných ľudí a ostane na druhú dávku, inak by to bol riadny prúser.

reuska1
6. mar 2021

Baby a neviete ako je to s alergickymi reakciami po podani Pfizer? Mama ma 74 rokov, je onko pacientka.....nastastie 5. rok po operacii a je vsetko ok. Ale je alergicka a boji sa ist. Nechce sa nahlasit 🙁

mogaa
6. mar 2021

@reuska1 môže tam byť opuch alebo začervenanie v mieste vpichu.....ale či to môže zhoršiť alergiu netusím.....

baumka
6. mar 2021

@reuska1 konzultuj s vašim alergo lekárom, ja som tak urobila a odporúčajú. A napr. u susedov sa očkuje už 3 mesiace po onko operácii,ak je osoba stabilizovaná,takže napíš maily,volaj a netreba sa báť. Ja keby som mohla,tak celú rodinu nahlásim na očko. SKôr ako reakcie po očko by som sa bála covidu.

mogaa
6. mar 2021

@reuska1 u onkopacientoch to treba určite konzultovať s onkológom.....známej muž je onkopacient a jemu onkolog povedal že v žiadnom prípade očkovanie a testovanie len v súrnom prípade ka by mal príznaky....

evinqua
6. mar 2021

@hettinka joooj kedy prosim ta?

mogaa
6. mar 2021

@evinqua no ja stále čakám na trnavský kraj - už od rána, ale intenzívne preklikávam od kedy to spustili cca 2hodiny...a ano BB už bola, ešte neboli prešovský , trnavský a trenčiansky kraj a v BA dali len cca 180termínov takže ešte aj tam asi niečo nahodia

evinqua
6. mar 2021

@mogaa ja cakam za

miriam_s
6. mar 2021

@reuska1 odkonzultujte to s onko lekárom, ale vedia jej dať v očkovacom centre premedikáciu keď mala niekedy už alergickú reakciu, len im to treba povedať... Naša babka takto je zaočkovaná, síce nie onko pacient ale dosť reaguje na lieky vo všeobecnosti, tak jej pichli niečo a bolo to úplne ok potom ...

mogaa
6. mar 2021

@evinqua no ja len dúfam že tie kraje čo ešte neboli dajú ešte dnes, lebo som pri tom celý deň

reuska1
6. mar 2021

@miriam_s aha, to som nevedela, ze davaju premedikaciu aj pred ockovanim. Problem je,ze ona roky rokuce nebola na alergologii. Zistili jej pred rokmi na kadeco. Ale co jej na 100% robi zle je med a potom ajatin pri injekciach....to mala vaznu reakciu. Minule bola na CT a davali jej tiez premedikaciu pred nim.

evinqua
6. mar 2021

@mogaa aj ja

miriam_s
6. mar 2021

@reuska1 aj naša babka mala reakciu na CT, a keď musela ísť znova, tiež s premedikáciou... Naša babka tiež na alergologii nebola asi 10 rokov ...pred samotným očkovaním budete rozprávať s doktorkou, my sme jej tiež povedali na čo mala babka v minulosti reakciu, posúdili to a dali a premedikáciou... Ak by mali vážne pochybnosti o bezpečnosti pre ňu tak by ju nezaočkovali...

reuska1
6. mar 2021

@miriam_s ok, dakujem....este ju presvedcit aby sa vobec prihlasila

hettinka
6. mar 2021

@evinqua no predtým, ako som písala. To sa rapídne rýchlo míňalo.

evinqua
6. mar 2021

@hettinka ja som akurat okolo 15 chvilu nessledovala bola som sa testovat. Kolko miest bolo a kde?

miriam_s
6. mar 2021

@reuska1 ak jej odborní lekári sa vyjadrila kladne, môže to pomôcť v jej pohľade... No jedine sa s ňou porozprávať, rozumiem ze jej nie je všetko jedno ale predsa len, je to pre jej dobro...

hettinka
6. mar 2021

@evinqua klinika medivasa žilina asi 500 (tipujem po 100 každy deň), ale myslím, že zasa daju dalšie na další týždeň.