Alergia na chlad

monca1310
6. feb 2024

Ahojte, potrebujem poradiť. Nás malý 1,7r. sa mi začal dosť vyhadzovať. Najskôr sme si mysleli, že je to stravou tak sme skúšali. Ale nič. Potom sme mu dali studený jogurt a do 20min. opäť celý vyhadzany. Zase sme, že to mliečne. Ale nie. Cez deň sme šli na pol hodinku von a za ten čas sa zase celý vyhadzal. Ruky,nohy, tvár. Nič iné. Po čase strávenom vnútri mu to samé zmizlo. Bez akýchkoľvek liekov alebo niečoho podobného. Samozrejme mne nedalo a skusila som opäť ten studený jogurt a zase sa vyhadzal. Vždy keď zje aj niečo studené. Volala som dr. že sme si to všimli, že je to pravdepodobne na chlad a ona, že v takomto malom veku sa to nerieši. Je to naozaj tak?? Je nejaká rada čo s tým robiť aby toho nebolo tak veľa?? Mrzí ma to, už aj preto že keď si vnútri sadne na studenú podlahu hneď má nožičky vyhadzane. Proste stačí trošku zimi. Ráno keď vstane a je tu chladnejšie tak to isté. Teplotu v dome máme okolo 25°C keď sa nekury tak okolo 22-23. To mi nepríde až taká zima no on sa napriek tomu vyhadze. Podotýkam,vonku chodíme denne. Od úplného malička. Toto sa deje za posledné dva týždne. Mali ste niekto niečo podobné?? Ešte som zabudla napísať, že fľaky sú ako po uštipnutí komárom. Vystupene hrbolceky nepravidelného tvaru.

lukbe
6. feb 2024

Ja som to mala, ako zihlavku, v dospelosti už. Ale na studene jedlo som nereagovala. Trochu sa to zlepšilo otuzovanim. Myslím, že by ste najprv nali vylúčiť iné alergie, dat mu urobí testy u alergologa alebo na koznom a potom sa uvidí.

majamat
6. feb 2024

myslim, ze pri alergii na chlad je skor reakcia pri kontakte s chladom zvonka, cize skor chladny vzduch, mraz a pod.

navyse ja sice nemam oficialne potvrdenu alergiu na chlad, ale teda reagujem an chlad dost a mala som skus drobny vysyp na nohach a rukach.

dcera mi byvala od mala yhadzana. mozno to malo suvis s histmainovou intoleranciou.

co sa tyka potravin co ste skusali, ako ste to skusali?

majamat
6. feb 2024

a eda alergiu na chlad nejak extra nevyriesis. este mozno antihistaminika by mohli zmiernit reakciu,a le to je asi tak vsetko.

lievocenka
6. feb 2024

Ja mám potvrdenú alergiu na chlad a ako píše @majamat , skôr je to o priamom chlade , z vonka klimatizácie .... a drobný výsyp ... Ja mám dosť ťažkú alergiu na chlad ...chronický zápal dutín a teraz v zime ak sú nízke teploty ,tak som na sprejoch lebo nemôžem dýchať ... Nejako sa to extra nelieči, na alergiu mám Zodac , kortikoidy a som na imunoterapii ale to skôr už kvôli tomu chronickému zápalu- ani jedno nie je pre tak malé deti.
Ale skús alergologa nech spravia testy...

januska12323
6. feb 2024

Pýtala by som sa na kožné, to bude nejaká kombinácia keď sa to stáva len posledne dni.

nika23t
6. feb 2024

@monca1310 synovec aj švagriná majú reakciu na chlad, ale len na miesta, ktoré nie su oblečené, čiže tvar a ruky, ak nemá rukavice. Skus skupinu Zdravotníci na MK, mozno poradia tam.

monca1310
autor
6. feb 2024

Jedlom sme začínali tak, že sme vylucovali najväčšie alergeny. Zbožňuje ovocie, akékoľvek. Tak sme začali tým. Potom zelenina. Paradajky, uhorky, paprika. Mileko. Sladké. Koreniny, moja kuchyňa. Davali sme dietu a podávali potrraviny postupne. Nezistili sme nič. Len to,ze keď sme boli von boli tam nejaký čas tak to takto dopadlo. Po čase vnútri to samé zmizlo. Nemenili sme ani prach na pranie, aviváž naozaj nič. Asi to chce navštíviť doktora a nenechať sa odbiť, že sa to nerieši. Že také malé deti nemôžu testovať na alergiu

monca1310
autor
6. feb 2024

@nika23t ďakujem, skúsim

katarinabozikova23
6. feb 2024

Vyzerá to ako žihľavka.Riešili sme pred cca 3 rokmi..Z ničoho nič sa vyhadzádzala..Dávali sme Spirabel sirup,predpísal nám kožný.Postupne to samé zmizlo...Teraz to už nemá vôbec..

monca1310
autor
19. feb 2024

@amandee tu som písala