icon

Alternatívne spôsoby zvýšenia železa v krvi

ankapal
16. jún 2025

ahojte ,

prisli mi vysledky z hematologie a mam trochu znizenu hladinu zeleza. Lekarka mi len poslala recept. Beriem vsak lieky, ktore ovplyvnuju hladinu zeleza a mozu ovplyvnovat aj pecenove testy. Lekarka o tom vie. Taktiez D-dimer mam uz asi po tretikrat zvyseny. Nemam ziadnu trombofilnu mutaciu ani ziadny zapal v tele. Uz som z toho zufala. Co vam pomohlo na zvysenie zeleza okrem liekov ? Stravu mam pestru.

Strana
z2
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
cukroska
16. jún 2025

@ankapal Kúp si z Judtu NAROSAN.

ankapal
autor
16. jún 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat zelezo 5,6 hemoglobin 118 , feritin 9,1

ankapal
autor
16. jún 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat a navyse som mala som v tom case menzes

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
ankapal
autor
16. jún 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat predpisala mi doktorka tabletky tak uz nechcem dalsie kombinovat , lebo beriem aj ine dokonca dvoje a pecenove testy su zase velmi vysoke po nich. Ja uz som fakt zufala

ja_bb
16. jún 2025

@ankapal a iné to nemôže byt? Ja som mala roky nizke zelezo a je z toho celiakia

ankapal
autor
16. jún 2025
@ja_bb

@ankapal a iné to nemôže byt? Ja som mala roky nizke zelezo a je z toho celiakia

@ja_bb pred uzivanim liekov som mala normalne hodnoty.

ankapal
autor
16. jún 2025
@ja_bb

@ja_bb poslala ta doktorka na gastro ?

majamat
Autor odpoveď zmazal
aiana24
17. jún 2025

@ankapal a pocitujes aj nejaky problem? Ak je len cislo nizsie tak by som sa tym netrapila. Ja mam dlhodobo hranicne hodnoty zeleza ale ziadne problemy, nerobim s tym nic len stravovanim sa snazim dbat aby som jedla potraviny bohate na zelezo

taktotedanie
17. jún 2025

@ankapal melasa

ankapal
autor
17. jún 2025
@aiana24

@ankapal a pocitujes aj nejaky problem? Ak je len cislo nizsie tak by som sa tym netrapila. Ja mam dlhodobo hranicne hodnoty zeleza ale ziadne problemy, nerobim s tym nic len stravovanim sa snazim dbat aby som jedla potraviny bohate na zelezo

@aiana24 nie ine problemy nemam.

lusa18
17. jún 2025

@ankapal neviem z ktorej časti SK si, ale ako alternatívu by som ti odporučila vodu z Korytnice.... nielen moja vlastná skúsenosť.

ankapal
autor
17. jún 2025
@taktotedanie

@ankapal melasa

@taktotedanie doktorka mi predpisala ferretab ale nemala dobre recenzie vraj ze sposobuje zapchu a ine zaludocne tazkosti.

eliska13
17. jún 2025
@ankapal

@taktotedanie doktorka mi predpisala ferretab ale nemala dobre recenzie vraj ze sposobuje zapchu a ine zaludocne tazkosti.

@ankapal stačí silný menzes na zníženie...lieky od lekárky by som určite užívala
Plus som si dávala melasu, ale strašne mi nechutila a dobrá strava c vitamín, kyselina listova

ankapal
autor
17. jún 2025
@eliska13

@ankapal stačí silný menzes na zníženie...lieky od lekárky by som určite užívala
Plus som si dávala melasu, ale strašne mi nechutila a dobrá strava c vitamín, kyselina listova

@eliska13 a na zmiernenie menzesu nevies co pomaha , nemas skusenost ? Prve dni su strasne pre mna .

mdse
17. jún 2025

Ako som začala raňajkovať 3 vajíčka (žiadny chlieb), zvýšil sa mi hemoglobín zo 118 na 138. Za 3 mesiace.

ankapal
autor
17. jún 2025
@ankapal

@eliska13 a na zmiernenie menzesu nevies co pomaha , nemas skusenost ? Prve dni su strasne pre mna .

@ankapal vitamin C beriem takmer celorocne

ankapal
autor
17. jún 2025
@mdse

Ako som začala raňajkovať 3 vajíčka (žiadny chlieb), zvýšil sa mi hemoglobín zo 118 na 138. Za 3 mesiace.

@mdse ako casto si jedla vajicka ? Inak ja som citala ze mliecne vyrobky znizuju resp. Nevstrebavaju tak dobre zelezo. Asi budem musiet znizit trochu z jedalnicka, lebo nejaky vyrobok z mlieka mam kazdy den.

mdse
17. jún 2025
@ankapal

@mdse ako casto si jedla vajicka ? Inak ja som citala ze mliecne vyrobky znizuju resp. Nevstrebavaju tak dobre zelezo. Asi budem musiet znizit trochu z jedalnicka, lebo nejaky vyrobok z mlieka mam kazdy den.

@ankapal ja mám mliečne výrobky min.3x do dňa a vidíš. Mne pomohli vajíčka, jedávam ich každý deň na raňajky.

eliska13
17. jún 2025
@ankapal

@ankapal vitamin C beriem takmer celorocne

@ankapal neviem nemam s tým problém.Ale sestra berie roky železo kvôli menzesu.

sowhat
17. jún 2025

skus Hemo plus

taktotedanie
17. jún 2025
@ankapal

@ankapal chcela si alternativu
Kupis v obchode so zdravymi potravinami

mariynka
17. jún 2025
@ja_bb

@ja_bb toto ma zaujima. Ako ti prisli na celiakiu? Stale mam hranicne hodnoty.

ja_bb
17. jún 2025
@ankapal

@ja_bb poslala ta doktorka na gastro ?

@ankapal ja som mala dlhodobo nizke a na hematologii mi stále len Fe davali a nezaberalo. Ja som na gastro sla s inym problémom a keď počul,že mám problémom so zelezom,tak hneď prva otázka,či nemám celiakiu.proste každý si svoj odbor rieši,ale ze by na hematologii rozmyslali, čo to môže byť. 9 rokov som brala tabletky zbytocne.

itaa
22. jún 2025

@ankapal Skus kazdy den sezamove zrnka, petrzlenovu vnat cerstvu, tmavu cokolafu, je tam dost zeleza. Pripadne od Duolife My blood

Strana
z2