Alternatívy liekov na zníženie cholesterolu
Viem že majú veľa nežiadúcich účinkov. Je niečo iné overené okrem liekov čo máte na zníženie cholesterolu?
Liečim sa na chol s atorvastatínom, nemám žiadne NÚ
Skúšala som pár doplnkov ale nepomohli
arterin cholesterol
Liečim sa na chol s atorvastatínom, nemám žiadne NÚ
Skúšala som pár doplnkov ale nepomohli
@stellarstar to je na predpis? či je volnopredajný.
@stellarstar to je na predpis? či je volnopredajný.
@deti95060810 na predpis
Schudnut, lepsie sa stravovat, pit zeleny caj a caj z kvetov ibisteka. Je o tom cela veda, na internete velmi vela zdrojiv, studii, poznatkov.
Schudnut, lepsie sa stravovat, pit zeleny caj a caj z kvetov ibisteka. Je o tom cela veda, na internete velmi vela zdrojiv, studii, poznatkov.
@veselo_neveselo Veľa ľudí to má geneticky a môžu byť v pohybe denne aj 6 hodín, mať ideálnu váhu, stravovať sa ideálne a majú vysoký cholesterol a naopak ľudia čo sa nehýbu, jedia mastné ho mať nemusia. Je to komplexnejší problém a väčšinou nie je na vine životný štýl, ale genetika.
Na prírodnej báze AtheroControl a pomáha. Je bez predpisu ale je drahší cca 30 eur.
@veselo_neveselo mám 49 kíl, cvičím trikrát týždenne, vyprážané jem tak raz za mesiac, osobne mäso raz za týždeň...sama zelenina ovocie...čiže neviem čo iné ešte robiť mám
A je problém v strave? Máš zistené ktorý druh cholesterolu máš zvýšený a je to hodnota, ktorú je potrebné farmakologicky riešiť?
A je problém v strave? Máš zistené ktorý druh cholesterolu máš zvýšený a je to hodnota, ktorú je potrebné farmakologicky riešiť?
@belasy_motylik mám ten zly cholesterol 7.6 ale. v strave to nebude. Čo googlim tak som sa dozvedela že ešte pred rokmi by to bola len mierne zvýšená hodnota ale potom to upravili a teraz je to už vysoký cholesterol.
Mne pomohlo uplne vysadit sladkosti a stuzene tuky - za posledny rok a pol som jedla sladke asi 3x a aj to po jednom kolaci (ovocie do toho nepocitam, toho jem vela a stale). Mam momentalne hornu hranicu normalu, sleduje ma diabetologicka. Vazim podobne ako ty, mam aktivnejsi zivot, do toho este aj vela svalovej hmoty, ale geny neodres cajikom a uz som mala tu cest vidiet ako moze skoncit clovek co to neriesi... Odporucam diabetologicke vysetrenie ak si este nebola.
Ja som mala kolegyňu - zdravotnú sestru, štíhla, zdravá, mladá, vegetariánka, naozaj sa o seba starala v rámci pohybu, stravy, potom išla pracovať na rýchlu, bol to taký dynamický typ ... a cholesterol pernamentne vyše 9. Že to mala na genetickom podklade.
Ja som mala kolegyňu - zdravotnú sestru, štíhla, zdravá, mladá, vegetariánka, naozaj sa o seba starala v rámci pohybu, stravy, potom išla pracovať na rýchlu, bol to taký dynamický typ ... a cholesterol pernamentne vyše 9. Že to mala na genetickom podklade.
@belasy_motylik čože? Och
aký máš pomer HDL a LDL?
aký máš pomer HDL a LDL?
@rozculena to neviem. Len viem že zlý cholesterol mám tých 7.6
ku diabetológovi potrebujem odporúčanie - lístok od obvodnej? chol. 6,5...
váha 53 kg, BMI 19.
u mňa to váhou nebude.
Skus pridat strukoviny, a ubrat zivocisne tuky (ak sa ti da). Maslo, syr, mlieko, smotana, vajcia, jogurty, cottage, nic z toho nejest.
Mne sa zda ze som niekde citala ze tuk ako taky nie je tak problem, ako zivocisny protein (ale uz nepamatam, kde to bolo, tak som si nie ista ze si to dobre pamatam). Preto ak mozes, skus sa zamerat na protein z rastlin.
Pridaj este aj orechov a semiacok, a ked mas kde zobrat, tak aj morske riasy.
Skus si davat do kalorickych tabuliek jedlo, na sledovanie tuku, a vlakniny, a specialne si posleduj tie strukoviny. Isto by si to mohla aj skonzultovat s niekym kto sa venuje vyzive, aby si si bola ista ze ti nic nechyba; alebo si studovat sama a spravit si vlastny nazor.
ku diabetológovi potrebujem odporúčanie - lístok od obvodnej? chol. 6,5...
váha 53 kg, BMI 19.
u mňa to váhou nebude.
@deti95060810 Cholesterol sa bohuzial nwtyka len tlstych ludi. Velakrat aj sportovcov, stihlych, aktivnych.
je celkový cholesterol a LDL a HDL.
podľa mňa toto je celkový.To nemá žiadnu výpovednú hodnotu,pretože to môžeš mať aj geneticky zvýšenú hladinu,cholesterol stúpa aj v menopauze.
Treba pomer medzi HDL a LDL,ten určí riziko .
ak ti to doktorka nedala zistiť,tak si to daj ako samoplatca,to nie je také drahé
je celkový cholesterol a LDL a HDL.
podľa mňa toto je celkový.To nemá žiadnu výpovednú hodnotu,pretože to môžeš mať aj geneticky zvýšenú hladinu,cholesterol stúpa aj v menopauze.
Treba pomer medzi HDL a LDL,ten určí riziko .
ak ti to doktorka nedala zistiť,tak si to daj ako samoplatca,to nie je také drahé
@rozculena ďakujem je to naozaj lacné to si dám spraviť pozerám na Google že to závisí od pomeru dobrého a zlého či treba brať lieky
Áno, pred rokmi bola vyhovujúca hladina 7, skresali ju na 5. Vyrobme si pacienta. Mam 5,2 a obvodna mi už hneď natlačila lieky. Neberiem ich.
Áno, pred rokmi bola vyhovujúca hladina 7, skresali ju na 5. Vyrobme si pacienta. Mam 5,2 a obvodna mi už hneď natlačila lieky. Neberiem ich.
@aandrea9 mne obvodná povedala,že mi ich ani nepredpíše,lebo vie,že by som ich nebrala 😂 Síce neviem,ako na to prišla,ale mala pravdu
Aj mne teraz na preventívke vyšiel celkový 5,6 a zlý cholesterol 3,5 tuším. Všade píšu, že ma byt 3,ale podľa jej tabuliek by som mala mat 1,8. Už mi tiež lieky tisla. Som zatiaľ povedala, že skúsim stravou. Ale podľa mňa to mam stresom.
@aandrea9 presne ako hovoríš. Podľa tabuliek spred pár rokov som zdravý človek s normálnym cholesterolom. Podľa súčasných tabuliek som vysoko ohrozená skupina a musím brať lieky lebo čo ak umriem. Celé divné toto.
Mojej mame velmi pomahal krilovy a rybi olej. V DM maju dobre ceny aj koncentracie. Proste omega kyseliny
Mojej mame velmi pomahal krilovy a rybi olej. V DM maju dobre ceny aj koncentracie. Proste omega kyseliny
@viera27 krílovy? Nepočula som ešte ani o takom
To su obycajne morske korovce. Ale ano, omega-3 znizuju priamo triglyceridy a cholesterol. Takze par kapsli denne som mati naordinovala 🤣
Ahoj.Manžel ma tiež zvýšený .Kolegyňa mi poradila cesnak s citronom.Mala to na sebe vyskúšané ,tak manžel to tiež pil/pije.Po prvej davke mu pekne klesol.Teraz začal druhú dávku.
🍋🧄
32 strucikov cesnaku,5 citronov aj s korou,citrony porezat na kusky a cesnakom vsetko rozmixovat dat do toho 1liter vody a nechat prejst varom maximalne varit 2-3 minuty..Nechat vychladnut a dat do flase do chladnicky pit kazde rano pol dcl na lacno ,treba sa napiť trochu vody a potom ten napoj,je to davka na 3 tyzdne.potom 2 tyzdne pauza .
Citrony som davala bio a riadne vyumyvala.
Stale pred použitím poriadne premiešať .
Ahoj.Manžel ma tiež zvýšený .Kolegyňa mi poradila cesnak s citronom.Mala to na sebe vyskúšané ,tak manžel to tiež pil/pije.Po prvej davke mu pekne klesol.Teraz začal druhú dávku.
🍋🧄
32 strucikov cesnaku,5 citronov aj s korou,citrony porezat na kusky a cesnakom vsetko rozmixovat dat do toho 1liter vody a nechat prejst varom maximalne varit 2-3 minuty..Nechat vychladnut a dat do flase do chladnicky pit kazde rano pol dcl na lacno ,treba sa napiť trochu vody a potom ten napoj,je to davka na 3 tyzdne.potom 2 tyzdne pauza .
Citrony som davala bio a riadne vyumyvala.
Stale pred použitím poriadne premiešať .
@fifomimi vyskúšam ďakujem ti krásne

Bola som na jednej prednáške a tam rozprávala MUDr. práve o tých nežiadúcich účinkov liekov na zníženie cholesterolu a odporúčala prípravky z červenej ryže. Ja sama vysoký cholesterol nemam, takže som neskúšala