icon

Anestézia pri kolonoskopii

24. apr 2025

prosim vas, ked idem pod anestezu, tak sa mam dacoho bat?
to je klasicka anesteza ako pri operacii?
strasne sa bojim, .mate niekto skusenost ze sa nieco zle stalo?

Strana
z2
zalka
24. apr 2025
@nmoso26

Dobrý a to sa dá vybrať si...alebo sa to platí...pri tom vyšetrení. Je taka možnosť v každej nemocnici alebo len niekde....je dosť možné, že budem musieť ísť aj ja na kolono.

@nmoso26 aj lekári s ambulanciami mimo nemocnice majú podpísané zmluvy s anesteziologmi, ktorí prídu na ambulanciu .. zvyčajne pár dní do mesiaca lekár dá, podla záujmu ludí, lebo anestezu si každý platí sám. To nie je zo zdravotného poistenia. Aspon u nás to tak funguje.

yollanda
24. apr 2025

Ja som pri kolono prežila klinickú smrť. Proste ma vyplo v narkoze

autor
24. apr 2025
@yollanda

@yollanda coze? prosim??????

autor
24. apr 2025
@yollanda

@yollanda tak teraz sa bojim

yollanda
24. apr 2025

Museli ma intubovat

autor
24. apr 2025
@yollanda

Museli ma intubovat

@yollanda tak toto som naozaj nechcela citat och

yollanda
24. apr 2025

Tak sa nepýtaj

michaela329
24. apr 2025

Nedávno bola svokra, predtým aj otec. Obaja už majú svoj vek, svoje diagnozy a nič sa im nestalo. So zákrokom boli spokojní, otec sa len dobre vyspal. Svokru deň motalo. Ja som v takej narkoze bola pri odbere vajíčok a tiež mi nič nebolo. Napichnu kanylu a pustia narkozu fo žily, počítať máš fo desať - ale vypne Ťa skôr.

betulinka1
24. apr 2025

Moj muz bol. Dali mu injekciu, bol utlmený ale nespal uplne. Huba mu isla stale. Musel aj nieco vtipne rozpravat, lebo ked odchádzal, tak sa smiala cela recepcia aj s upratovackou na chodbe. Potom aj v aute stale nieco hovoril. Doprovod potrebujes na cely cas. Ja som isla prec a volali mi, ze sa mam vratit ale ja by som dostala uzkost, ak by som ho videla malatneho ako sa preberá. Ja to nemozem vidiet. Takze hundrali ale prisla som pre neho asi za 30 minut. Nemusis sa bat, to nie je klasicke uspatie. Plus vobec si nemusis dat tu injekciu. Ono to zase nie je take hrozne a vies to vydrzat aj bez, ked sa tak bojis injekcie. Vtedy použijú iba nejaky sprej

autor
24. apr 2025
@betulinka1

Moj muz bol. Dali mu injekciu, bol utlmený ale nespal uplne. Huba mu isla stale. Musel aj nieco vtipne rozpravat, lebo ked odchádzal, tak sa smiala cela recepcia aj s upratovackou na chodbe. Potom aj v aute stale nieco hovoril. Doprovod potrebujes na cely cas. Ja som isla prec a volali mi, ze sa mam vratit ale ja by som dostala uzkost, ak by som ho videla malatneho ako sa preberá. Ja to nemozem vidiet. Takze hundrali ale prisla som pre neho asi za 30 minut. Nemusis sa bat, to nie je klasicke uspatie. Plus vobec si nemusis dat tu injekciu. Ono to zase nie je take hrozne a vies to vydrzat aj bez, ked sa tak bojis injekcie. Vtedy použijú iba nejaky sprej

@betulinka1 ja som bola bez anestezy, a horsie nez porod.

betulinka1
24. apr 2025

Ale ides do úplnej anestezy, tam sa robia normalne vysetrenia pred alebo len na injekciu, to je taky oblbovak, ze nevnímáš svet?

autor
24. apr 2025
@betulinka1

Ale ides do úplnej anestezy, tam sa robia normalne vysetrenia pred alebo len na injekciu, to je taky oblbovak, ze nevnímáš svet?

@betulinka1 mala som oblbovak a vsetko som vnimala,. nechapem
a ano , idu mi brat krv pred vysetrenim

betulinka1
24. apr 2025

Tak potom sa vobec nemusis bat. Uplna je v pohode. Zaspis ani nebudes vediet ako. My sme este vtipkovali, ked som anesteziologovi hovorila, ze vy ste este medik. Taky ste mlady 🤣🤣 a on sa nedal…ze nie ide iba na prijímačky 🤣🤣🤣 potom mi dal masku a ratala som asi do dva….A ked sa zobudíš mas hotovo. Mala som uplnu narkozu ale kvoli operacii a v pohodicke ako ma prebrali, ziadne bolesti hlavy ani nic. Ty po kolono uz nebudes vecer vediet, ze si bola na vysetreni.

liv1
24. apr 2025

Pocuvaj uplna pohodicka. Pichnu na uspatie tolko co treba podla vahy, budes mat tie predoperacne vysetrenia cize vsetko skontroluju a bude ok. Ja keby som vedela ze to je tak v pohode uz davno by som bola 😉

krasneleto
25. apr 2025

su dve moznosti. celkova kratka anesteza, alebo len s oblbovakom, ktory ta prispi... nemaj obavy... to je na par minut... bola som takto s tetou aj na kolono aj na gastro a pri oboch sa ma po preprati pytala, kedy jej to uz urobia a bola davno po...

autor
25. apr 2025
@krasneleto

su dve moznosti. celkova kratka anesteza, alebo len s oblbovakom, ktory ta prispi... nemaj obavy... to je na par minut... bola som takto s tetou aj na kolono aj na gastro a pri oboch sa ma po preprati pytala, kedy jej to uz urobia a bola davno po...

@liv1
@krasneleto dakujem vsetkym

martinadomianova
Autor odpoveď zmazal
viktoria63
Autor odpoveď zmazal
stefania52
26. apr 2025

Ale veď to nič není také hrozne ako vás strašia u mňa bol väčší problém tu prípravu vypiť mne dali len injekciu do krížov a za desať minút už doktor vyšetroval a v pohode a nič som nespala

autor
26. apr 2025
@stefania52

Ale veď to nič není také hrozne ako vás strašia u mňa bol väčší problém tu prípravu vypiť mne dali len injekciu do krížov a za desať minút už doktor vyšetroval a v pohode a nič som nespala

@stefania52 nemala som problem s pripravou, aj ked je pravda ze posledne glgy ma uz napinalo.

nikita1109
26. apr 2025

No z môjho okolia,šiel pán na vyšetrenie len a ostal tam ležať v nemocnici.Doktorovi sa pri vyšetrení podarilo prederavit črevo,čiže mu musel doktor zašiť črevo,strašné niečo čo sa môže stať chybou lekára.

autor
27. apr 2025
@nikita1109

No z môjho okolia,šiel pán na vyšetrenie len a ostal tam ležať v nemocnici.Doktorovi sa pri vyšetrení podarilo prederavit črevo,čiže mu musel doktor zašiť črevo,strašné niečo čo sa môže stať chybou lekára.

@nikita1109 cozeeeee :(

Strana
z2