Bdelá kóma trvajúca už dva mesiace

kabinka11
18. okt 2021

Ahojte, známy mal úraz a dostal sa do bdelej kómy. Ma za sebou 3 operácie hlavy, prognózy sú zlé, lekári mu nedávajú veľké šance na prežitie. Je takto už 2 mesiace. Poznáte niekoho, kto sa prebudil po takom čase? Ako dlho môže takto byť? Ten čas a čakanie je hrozný 😢

mima1
18. okt 2021

Byvalej kolegyni priatel mal uraz. Pol roka skor v kome. No ked sa zazrakom z toho dostal nikoho nepoznal,nevedel rozpravat chodit. Vsetko sa ucil znova. Sice som s nou dlho nebola asi pol roka nazad no vraj aj po rokoch stale neni fit. Aj sa s nim “rozisla” lebo uz nevladala kedze si ju nepamatal… chvilu pomahala jeho mame sa starat no ze to vzdala.

gianna
18. okt 2021

@kabinka11 robila som dobrovoľnicku v hospici, mali sme tam mladého chalana po havárii v bdelej kóme, bol tak už niekoľko rokov, nakoniec sa prebral, som až nechápala, ale myslím, že nikdy nebude úplne ok. Inak prečítaj si na nete niečo o bazalnej stimulácii.

dilino
19. okt 2021

Ja mám kolegynu v bdelej kome už to bude rok.Dostala ťažku mozgovu príhodu odvtedy leži na ležiacom oddeleni v DD.a A už sa ani nepreberie nakoľko mozog jej odumrel idú jej len orgány.To zaleži od toho aka časť mozgu bola zasiahnuta či je ta koma hlboka.Mojej znamej mama sa prebrala po 20 rokov úpne šokujuco ked už nikto nedúfal skrátka zazrák nikto enchápal úplna senácia úpne nevedela kde je čo je to za svet čo tam robi odkiaľ prišla doslova odkiaľ pochádza, iba sa pozerala nikoho nepoznala.Stálo sa jej to ked mala 40 a o 20 rokov neskôr sa prebrala do úplne iného sveta. Zila pootm ešte dva roky a zomrela. Aj môjho kolegu mama tiež leži v kome už 10 rokov a neprebrala sa ešte.To je ťažko povedať každy organizmus je iný zohrava tam aj srdce veľa ake ma silne srdce, aka časť mozgu je zasiahnuta. S čoho vznikla ta koma.Musite veriť že sa preberie.A ak môžeš tak napiš u vás v rodine sa to stálo.To zaleži aj od toho či mala mozgovu príhodu, či hávariu, alebo zohral tam iný faktor.To vie povedať len taký čo vydel výsledky vyšetreni.Držim veľmi palce.Musite dúfať a veriť že to bude zo šťastným koncom ale aj nemusi.

kacena4
19. okt 2021

jedna vec je prebudit sa a druha nakolko he poskodeny mozog