Bolesť bedrového kĺbu po pôrode

4. júl 2022

Ahojte mamicky.
Som 1.5 roka po porode a priblizne rok ma trapi bolest bedroveho klbu. Mam bedro po porode mierne posunute. Fyzioterapeut v tom nevidi problem. Moja doktorka tiez. No bolesti mam denne vo dne aj v noci. Neviem inak spavat len na boku. Pri chodzi ma to boli. Stretli ste sa s niecim podobnym? Za akym specialistom este ist, ked aj fyzio aj vseobecny ma dobreze nevysmiali. Pripadne ak ste to mali po porode, zmizlo to casom? Dakujem.

taktotedanie
4. júl 2022

Ortoped

majlo1234
4. júl 2022

Neurolog. Mam momentalne podobny problem, posledne mesiace mi bolest vystreluje do noh. Chystam sa na neurologiu, a potom fyzio. Mozes mat niekde priskripnuty nerv, tiez to moze byt sposobene jednostrannym pohybom-nosis dieta na jednom boku, sadas k nemu na jednu stranu…

janka_266
4. júl 2022

Neurológ, mna tak rok bolel chrbát, až do nôh to šlo, že som ledva chodila, po mri sa ukazala vytecena platnicka. Zrejme sa bieco pokazili pri pôrode.

joesvk
4. júl 2022

Ortopéd.. Aj keď neviem, či to netrebalo riešiť skôr. Hneď po pôrode. Ak došlo k rozostúpeniu niektorých panvových kostí, tak po roku a pol už ťažko niečo poriešiš.

autor
6. júl 2022

@joesvk nevedela som hned po porode, ze mam tento problem. Bolest sa ozvala az tak cca 10 mesiacov po porode a stale sa zhorsovala. Ty si riesila nieco take hned po porode?

autor
6. júl 2022

@majlo1234 dakujem. To mi teda nenapadlo. Moze byt.

majlo1234
7. júl 2022

U mna nakoniec aj posunuta platnicka v driekovej chrbtici, ze treba obmedzit nosenie😃 neviem, kto to vysvetli mojmu synovi😃

autor
8. júl 2022

@majlo1234 myslis v nosici ci na rukach? Ja som nosic ani nepouzivala. Len som bola na vacsinu cinnosti sama, tak asi to bola privelka zataz na bedrovy klb.

majlo1234
8. júl 2022

Na rukach myslim, akoze ja napriklad syna bezpecne udrzim len na jednom boku😀 na druhom sa mi smyka, cize ho drzim furt na tej jednej strane a ten opacny bok ma boli

autor
8. júl 2022

@majlo1234 chapem. Mna boli prave bedro a spm celkovo pravacka a mam pravu nohu akoby dominantnu. Tak tiez to moze byt tym, ze ked napr. kocikujem, tak vykrocim a potlacim kocik pravou stranou tela. A kopa dalsich takychto cinnosti. Inak ja som pred tehotenstvom bola sportovy typ, chodila som s ruksakom po horach. Tak som ani necakala, ze dieta mi odrovna bedrovy klb. A predsa sa stalo.

majlo1234
8. júl 2022

Ano, presne toto. Ja som si uvedomila, ze zo zeme vzdy vstavam cez rovnaku stranu, nacahujem sa za hrackami rovnakou rukou, na postel leziem tou istou nohou a sedim na nej vzdy z toho isteho boku. Tak sa to snazim teraz vedome striedat, a bolest posledne dni povolila(klop, klop)

eriryb
7. júl 2023

Ahojte. Chcem pridat svoju skusenost. Mala som tieto hrozne bolesti klbov po prvom porode dlho a zacali mi aj po druhom a bola som zdesena prezit to znovu, tak som nasadila tvrdu vitaminovu liecbu : vitaminy od Avity. Bolesti su zazracne prec a nevracaju sa (a to som tri tyzdne dozadu zufalo googlila tieto debaty). Zabralo mi to okamzite, malicky ma mesiac teraz a nastastie som ok a pritom zatazujem ich riadne, lebo kojim, takze vela lezim na boku, hrbim sa a podobne. Uzivam tieto vsetky vitaminy, co vypisem. Nie je to malo penazi, ale stalo to teda za tu bezbolestnost.

Tu je moj zoznam:
Joy flex
Vapnik s D3 2000 UI
Klbova vyziva
B komplex forte
Kyselina listova
C+D3+Zinok

Myslim, ze je to dobre aj pre kojenie, ktore z nas naozaj vytiahne vsetky vitaminy. Vrelo odporucam, citim sa teraz skvele a veru to viem porovnat s mesiacmi bolesti po prvom porode.

Drzim palce vsetkym.🙏