icon

Bolesť chrbtice a strach z úmrtia

23. feb 2025

Prosím nesmejte sa mi ani nejadavajte mňa dlhodobo boli chrbtica mám v spodnej časti nejaké posuny platničiek len boli ma dosť aj hrudna časť nezaberajú lieky od bolesti boli to mesiace každý pohyb a teraz razom aj krcna a na ľavo aj hrudna na ľavo niekedy pri srdci pri kludnej kosti...no a čítala som že váľa ľudí bolel chrbát a umreli 🙈 mám sa toho báť? Mávam aj extrasystoly aspoň si myslím také preskakovanie nepríjemné respektíve vynechávanie úderu. Mám sa bat?

colsami
23. feb 2025

Jasne, mozes umriet na hocico, nevies dna ani hodiny.

lucia13022023
23. feb 2025

Áno, máš sa báť, ale niečoho iného

autor
23. feb 2025

@lucia13022023 akože čoho?
@colsami ja viem pýtala som sa ale normálne skrz ten chrbát ono keď má človek nonstop roky bolesti tak rozmýšľa

viestta
23. feb 2025

Pytas sa ci umries a pritom das smajla co sa rehoce, az mu slzy tecu a este aj cakas seriozne odpovede? Iste je jedno, raz zomries, na co to len cas ukaze...

zuzanita1609
23. feb 2025

Raz určite,ako každý 😏. Ale skôr umreš zo stresu.

simsalabim
23. feb 2025

A na tie platnicky si uz aj skusila nejake fyzio? Denne zopar mesiacov? Inak, moderny clovek s bolestou chrbta asi umiera bezne - ake nie na bolest.

autor
23. feb 2025

@simsalabim áno skúšala. Ako myslíš že nie na bolesť

simsalabim
23. feb 2025

Tak, ze bolest nebude pricinou smrti. Cvicenie malo aky efekt? Platnicky sa krasne vedia upravit cvicenim, len treba cvicit poctivo a pravidelne. A ak je stav moc zly, mozno operacia. A extrasystoly? Bezne a vacsinou neskodne. Aj ja ich mam.

autor
23. feb 2025

@simsalabim no ja sa bojím aby to nebolo niečo vážnejšie. Cvičenie mu nepomohlo ale nejdem sa tu hrať že som cvičila poctivo...ale mne sa zhoršili iné časti a už ma boli komplet chrbtice od krku po kríze každý pohyb je bolestivý. Dúfam že je to ,,len" chrbtica a nič vážne

guudy
23. feb 2025

A ake vysetrenia si teda teda uz absolvovala?
Extrasystoly ma kazdy druhy clovek…

lonely66
Odpoveď bola odstránená
vanilkovazmrzka
23. feb 2025

Jedine istoty v zivote su dane a ze umries.
Ake mas predpisane rehabilitacie a kolko krat do tyzdna cvicis?

guudy
23. feb 2025

@lonely66 tato tu uz bola ? 😅

simsalabim
23. feb 2025

No tak mas odpoved, ked si necvicila poctivo. Pri vystupnovanych bolestiach sa casto odporuca cviky cvicit kazde 2 hodiny. A potom kazdy den, ked sa ti polepsi. Ved ako chces tie platnicky zasunut naspat?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
viestta
23. feb 2025

@lonely66 @guudy mam pocit, ze zalozila este jednu o umierani

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
23. feb 2025

To je na psychiatra.

zuzanita1609
23. feb 2025

Vravím, dlhodobý stres a paranoja uškodí viac 😏

guudy
23. feb 2025

@viestta tak mozno umrie dvakrat ;)
@lonely66

januska12323
23. feb 2025

No hlavne máš problémy v hlave, nie len v chrbtici. Nechceš túto paranoju riešiť?

svetlonos
23. feb 2025

SM Andrea Chrenkova Trenčín! Áno je drahá a áno robi zázraky. Pouzi Google a vyhľadaj si ju. Ma aj vyškolených terapeuta v iných mestách. Mas nejaké snímky od lekára, dg? Ak áno dones to ku nej ale to ti uz povie sama.
Viacerých jej fizio a sm cviky zachránili pred uz naplánovanú operáciou. Skusrnosti mam cez expartnera. Co ta s nim dokázala za zázraky.

taktotedanie
23. feb 2025

Zase kolegyna byvala uz mala termin na operaciu hernii platniciek multietazove poskodenie tlacilo na nervy snad vsade ani chodit nevedela,o dvoch paliciach aj to jej musel este jeden clovek pomahat, na silnych liekoch no stop, syna mala v prahe nasiel tam nejaku fyzioterapeutku na sm system, za 6 mesiacov sa vratila a chrbtica ako vymenena, ani jedna hernia, korene nervov volne, ziadne bolesti, dosla bez palic
Teraz je sucastou komunity turistov slovenska a chodi po tatrach a kopcoch ako keby mala 20 a nie 68 rokov

siegi
23. feb 2025

Ak si chces dat naozaj chrbat dokopy treba seriozne a poctivo cvicit a nie ze par dni ale mesiace a najlepsie potom uz stale. To ze sa postupne pridavaju ine useky chrbtice je dosledok toho ze jedna cast nefunguje dobre a snazia sa to vykompenzovat ostatne useky chrbtice a tym sa pretazuju a to vedie k bolesti. Radim ti najst si co najskor vyborneho fyzioterapeuta a zacat pekne poctivo cvicit cviky co ta nauci. A to zo zaciatku mozez cakat aj zhorsenie. Mne bolo asi mesiac horsie a zlepsenie sa dostavilo asi po 3och mesiacoch. Hlavnr je nevzdavat sa. Je lahke aa stazovat ze ako ma boli chrbat povedat ze cvicenie nezabera ked tomu clovek nevenoval dostatok usilia. Tebe uz chrbat bije na poplach riadne silno a ty to zatial ignorujes… neignoruj aby potom nebolo neskoro…

ojku1977
24. apr 2025

Ja to mám tiež a všetko len od chrbtice