Bolesť kĺbov 10 mesiacov po pôrode

pupina14
21. nov 2016

Dobry den maminky. Mozno tu bola zalozena tato diskusia uz davno. Ale u mna je to aktualne a neviem uz ako si pomoct. Som 10mes po porode, sme plne kojene s malickou. Chcem sa opytat boleli niektoru z vas klby po takom dlhom case? Reumu nemam ani DNU. bolesti mam hnusne niekedy az placem lebo sa nedokazem postarat o moje dieta.
Ako vam to preslo,popripade co pomohlo,kde vsade ate boli na vysetreni? Ja som bola uz vsade a pohadzuju si ma ako horuci zemiak..
Dakujem za kazdu odpoved..

1sweet
21. nov 2016

ahoj ja si pamatam, ze mna strasne boleli klby, kazdy clanok prsta, dokonca rano som nevedela ani prejst co ma nohy boleli.bola som na krv,nic nezistili, tak som to prestala riesit a postupne preslo.Neviem mozno treba zvysit prisun vapnika, mineralov. Drz sa, urcite to prejde 🙂

zuzu1122
21. nov 2016

Ahoj. Mňa začali bolieť kĺby, ale len na prstoch na rukách asi mesiac po pôrode. Tiež som kojila a zatiaľ ešte stále kojím, ale už len večer a na obed pred spaním - malá má dva roky. Bolesti boli také, že som veľakrát nevedela ani malú chytiť na ruky, nemohla som s prstami pohnúť od bolesti. A najhoršie to bolo, keď som si nechtiac buchla do nejakého prsta. Až mi prišlo zle. Trápilo ma to viac ako rok. Postupne ma kĺby prestávali bolieť až nakoniec boleli kĺby už len na jednom prste. Skúsila som si ho obviazať obväzom na 24 hodín, aby som ho zafixovala a toto mi pomohlo. Tiež som sa bála, či nemám reumu.

pupina14
autor
21. nov 2016

@zuzu1122 dakujem velmi pekne za odpoved..
Ja som az z toho zufala... mozno ked malinka mna bude menej papat tak sa to polepsi. Ten obväz skusim. Dakujem

pupina14
autor
21. nov 2016

@1sweet presne toto mam aj ja ze rano sa neviem ani pohnut na nohy tak ma to boli :( uz som 3mes papala aj vapnik aj vitamini a nic.. dakujem za odpoved

danusskaaa
21. nov 2016

Ja som s bolesťami bola aj na ortopedii. Vraj mi "zmizla" tekutina v klbovom obale. Brala som condrosulft + kolagenove zele. Pomohlo, ale musela som cca na pol roka odložiť športy + nakúpiť si kvalitné topánky alebo vložky do topánok, ktoré akoby znižovali nárazy kĺbov pri chodeni. Na ďalšie trasy som nosila spevnovace na kolená. Po pol roku bolo fajn. Vraj sa to stáva ak žena veľa priberie naraz. Ja som dala na váhe 25 kg za pár mesiacov tak potom aj napriek tomu, že som schudla bolesti ostali.

zuzu1122
21. nov 2016

@pupina14 za malinko. Dúfam, že pomôže 🙂

pupina14
autor
21. nov 2016

@danusskaaa ahoj. Tak topanecky kvalitne to bola moja prva volba.. po dome chodim v bezeckej topanke lebo by som nevydrzala stat na nohach :( pribrala som 14kg.. ale skusim pozriet tie pripravky co si napisala.
Kolafit som brala ale nic. Dakujem pekne

danusskaaa
21. nov 2016

@pupina14 a este mi dr kazal denne zjest balicek gumennych medvedikov 🙂 vraj to je paradny kolagen 🙂

bjanka00
21. nov 2016

Odporucam uzivat vit D spolu s vapnikom (1000mg denne) plus C. Tie 3 vitaminy v tejto kombinacii kedze sa navzajom vstrebavaju. Rada od ortopeda (tretieho v poradi) ktoreho som vyhladala lebo som nevladala. Ja mam bolest bedrovych kolennych a ramenych klbov. Odporuca sa aj condrosulf ten je na predpis. V tehu a pri dojceni..hm asi skor nie.
Este aj kvalitny makovy olej urobi zazraky.

pupina14
autor
21. nov 2016

@bjanka00 dakujem velmi pekne.. idem to nasadit. Aj ja som pocula o tejto kombinacii od jedneho odbornika..

bjanka00
21. nov 2016

@pupina14 a ziadne kombinacie 3 v 1 tablete. Normalne cisty vapnik ciste C (500mg denne) a vit D (beriem vigantol kvapky od syna 2kvapky denne).

pupina14
autor
22. nov 2016

@bjanka00 idem hned dnes zacat s tym..dakujem z radu. Viem ze sa to papa aj s jedlom lebo vapnik potrebuje kyseliny. Dnes som sa zobudila s bolestami bedrovich a ruky a chodidla spuchnute..az sa mi nechce zit :( a chcem sa opytat Ty aj kojis?

bjanka00
22. nov 2016

@pupina14 nie nekojim. Prestala som v 10mes kvoli neustalym zapalom prsnika kopu Atb a znizena imunita. Teraz cakam druhe babo a zacalo to opat. 3 r ma zanedbali a mala som brat vkuse tie doplnky.
Ja mam aj podozrenie na celiakiu. daj si spravit testy.
A na reumatologiu sa pytaj.

pupina14
autor
22. nov 2016

@bjanka00 ahoj. Reumatologicky faktor v pohode. Celiakia tiez neni.
Uvidime co bude zajtra. Dala som si vsetko podrobne urobit z krvi tak som zvedava. Inak tesne pred tehu som prekonala mononukleozu tak mozno z toho sa mi telo este nemalio kedy zregenerovat a zatazuje to klby. Uvidim. Dakujem bjanka 🙂

ivka_marek
8. jan 2019

@pupina14 Ahoj, aka liecba ti pomohla na bolesti? Ja som 14m po porode a ako je zima sa to zhoršilo, az sa mi chce plakat od bolesti...

pupina14
autor
9. jan 2019

@ivka_marek ajojj moja. Presne zima bola najhorsia. Az sa mi chcelo plakat,aj teraz ked si spomeniem na tu bolest. Mam voci tomu respekt doteraz. Nemala som hlavne vitamin D. Zacala som cvivit jogu! Pohyb ti urcite pomoze! Bicykel je skvela volba,premaze ti klby bedrove a kolena aj tie dole. Teraz po 3rokoch ked aktivne sportujem,mozem potvrdit ze pohyb je uplna pecka na telo. Preberie ta prekrvi ta. Skus tu jogu a aj fitko si to striedaj. Ja som mala aj trenerku normalne. Ale joge som najviac zaviazana. ♥️potom sa ozvi. Rada ti este pomozem a poradim. Musis zabojovat ako ja. A prejde to.

ivka_marek
9. jan 2019

@pupina14 Ahoj, dakujem za odpoved. Mam nasadit Dcko?

pupina14
autor
10. jan 2019

@ivka_marek skus ist na krv. Ak mas malo decka,tak mozes.

ivka_marek
13. jan 2019

@pupina14 teraz mi jeden znami vravel ze ma to bolia triesla..ze musím spavnit brucho 🤷‍♀️

pupina14
autor
14. jan 2019

@ivka_marek nooo mozno ma pravdu. Treba spevnit stred brucho chrbat a bude lepsie.