Bolesť krížov u 20-ročnej

oblaacik
19. okt 2023

V juni som zacala pocitovat bolest krizov, ale nebolo to nic az take vyrazne. Potom to prestalo, zase sa vratilo a takto dookola v nejakom intervale. Teraz ma bolia krize zas, pri sadani a pri vstavani. Napadlo mi ze to moze byt z menstruacie, pretoze som ju vcera dostala, no kriza ma bolia uz par dni. V lete som chodila na brigadu, kde som stala aj 10 hodin denne, vtedy ma tiez boleli krize, ale nie stale. Moze to byt z menstruacie? Teraz neviem ci som ju mala zrovna vtedy ked ma boleli, ale teraz ano no boli ma to hlavne pri pohybe, zohynani, sadani atd. Co to moze byt? Co mam s tym robit? Bojim sa toho, mam 20 rokov a bolia ma krize ako keby som mala 70.

colsami
19. okt 2023

Co mas s tym robit?
Chod k doktorovi a posle Ta na spravne miesta kvoli diagnostike aj s vymennymi listkami 🙂

Mas 20, urcite si dost chytra na to aby si vedela ze taketo veci sa na fore neriesia a ze ak nieco vo vaznych zdravotnych otazkach zanedbas, mozes na to doplacat cely zivot...

kova85
19. okt 2023

@oblaacik tu je veľa možností. Ofúklo ťa, seknutie, namáhanie, menzes, zápal močových ciest...a potom problémy s platničkami..... Zatiaľ môžeš skúšať suché teplo ak je bolesť neúnosná smer Dr a pošle ťa kde bude treba. Ja mám problémy s krížami už dlhšiu dobu a vracia sa to stále v intervaloch

oblaacik
autor
19. okt 2023

@kova85 ako nie je to nieco strasne ze by to bolo neznesitelne ale je to neprijemne a hlavne sa bojim ze ci nie nejaky zapal. Ty to mas od coho?

stanulienkat
19. okt 2023

Krive sedenie, zle drzanie tela, vela sedenia, oslabene svalstvo v krizovej oblasti, spanie na bruchu, vysunute platnicky, prenasanie velmi tazkych veci, nespravne rotacne pohyby, cropp-topy v chladnom pocasi........a dalsich X veci.

kova85
19. okt 2023

@oblaacik ja mám z viacerých hľadísk namáhanie v záhrade + sedavá práca, musím si dávať bacha keď je chladno aby ma neofúklo, u mna nikdy nehrozilo nosiť krátke tričká... lebo som potom nepoužiteľná 2 týždne minimálne... a potom sa mi bolesti dostavia aj bezdôvodne...ale ja to riešim aj s Dr. nabudúce už neurológia... tu je strašne veľa príčin pri krížoch

oblaacik
autor
19. okt 2023

@colsami tak pardon ze som si dovolila sa opytat a som zvedava na vase rady a skusenosti, myslim ze od toho toto forum je 🙂

simca06022011
19. okt 2023

No tu ta jokto nepozna a nevidí, nehodnotí ako žiješ fungujes. Môže to byť z menštruácie, môže to byť zo sedaveho života, poškodenej chrbtice, nedostatku pohybu ... odslefuj si to.mimo menštruáciu. To je najjednoduchšie. A potom smer prakticky lekár, najskôr ta viem poslať iba na rehabilitácie, netreba ti chodiť hneď k iným lekárom. Prevenine prehliadky predpokladám.mas, iné gynekologické problémy nemáš... ak áno, tak smer lekár tiež.

bessie12
19. okt 2023

@oblaacik chod k lekarovi. Bolesti chrbtice a krizov mam uz niekolko rokov a to z prace. Ked ma seklo, tak som isla hned na druhy den k lekarovi a dostala som par dnovu PN.

viestta
19. okt 2023

@oblaacik a co ti pomozu skusenosti inych, ked pricina tvojich bolesti moze byt uplne ina ako tych co ti tu napisu? Nie, nemusis chodit k lekarovi, nie je to povinne, ale zvycajne sa zdravotne problemy riesia s lekarmi.

vanilkovazmrzka
19. okt 2023

Mas cvicit.

Boze mladi ludia a absolutne neexistujuce alebo totalne zle pohybove navyky…

ibrunova
19. okt 2023

Cvičiť, pravidelne,