icon

Bolesť nôh pri práci v obchode

21. jún 2025

Ahojte, začala som robiť v obchode s módou a hrozne ma bolia nohy. Robím 8mičky, ale tak veľmi ma bolia nohy že až plačem. Neviem či to prejde alebo si mam nájsť nieco kde nebudem stáť/chodiť. Som na nohách možno 2 hodiny a už ma bolia. Niekedy tam urobím aj 25000 krokov, niekedy do 10-15000. Nebola som zvyknutá byť takto dlho na nohách. Po práci mám úplne navreté žily na chodidlách.

pribinak
21. jún 2025

Čo máš obuté?

autor
21. jún 2025
@pribinak

Čo máš obuté?

@pribinak také ľahké botasky z CCC

pribinak
21. jún 2025

Hm, vyzerajú celkom ok

viestta
21. jún 2025

Kup si ortopedicke pracovne topanky, dost to citit ked ich nemam obute. Sice je to drahe, ale dobra investicia

simona1998
21. jún 2025

Prejde 🙂 ja som tiež mala neskutočnú bolesť nôh a telo si zvyklo

janinah
21. jún 2025

Zažila som,zduchla som na MD.Potom som sa sice tam vratila po 3 rokoch,ale zmenili sa okolnosti,už nas tak šef nehnal,bolo viac sedenia pri praci a dalo sa.

adri266
21. jún 2025

Isla by som si dat skontrolovat, ci mas v poriadku zily.

tenerifka
21. jún 2025

Ja som na nohach non stop 5-6 hodin, stale v pohybe a aj po schodoch. Zaciatky boli vselijake, ale telo si postupne zvyklo. Mne najviac sadli protismykove kozene topanky Sketcher, stoja okolo 80 eur, ale su top. Maju anatomicku vystelku. Kupila som si cislo 39 (moje normalne je 38,5, ale nevyrabaju ho), a ako sa mi postupne vystelka vysuchala, kupila som si v lekarni Dr. Scholl pracovne gelove a dobre tam sadli, kedze topanky su o kusok vacsie.

janinah
21. jún 2025

Mozno ti pomozu striedave kupele resp.sprcha na nohy tepla a studena voda,rob si to kazdy vecer,zakoncuje sa studenou.

defulik
21. jún 2025

zacni uzivat Detralex

defulik
21. jún 2025
@tenerifka

Ja som na nohach non stop 5-6 hodin, stale v pohybe a aj po schodoch. Zaciatky boli vselijake, ale telo si postupne zvyklo. Mne najviac sadli protismykove kozene topanky Sketcher, stoja okolo 80 eur, ale su top. Maju anatomicku vystelku. Kupila som si cislo 39 (moje normalne je 38,5, ale nevyrabaju ho), a ako sa mi postupne vystelka vysuchala, kupila som si v lekarni Dr. Scholl pracovne gelove a dobre tam sadli, kedze topanky su o kusok vacsie.

@tenerifka ahoj, posles prosim foto

luccija
21. jún 2025

Môže to byť aj nezvyk uvidíš ako to pôjde ďalej, ale bolo by fajn ísť k cievnej možno potrebuješ kompresné pančuchy a Detralex.

autor
21. jún 2025

Ďakujem pekne za všetky rady 😊

tenerifka
21. jún 2025
@defulik

@tenerifka ahoj, posles prosim foto

defulik
21. jún 2025

@tenerifka vyzeraju super, dakujem

nelka93
21. jún 2025

Tiež odporúčam topánky sketcher, sú skvelé a majú anatomicku vložku. A časom si zvykneš, nestojis a nechodíš 8 hodín vkuse

lavender94
21. jún 2025

Časom si zvykneš, je normálne ze zo začiatku ta bolia nohy keď si nebola zvyknutá. Môžeš užívať na tie žily detralex. My na tom v práci fičíme všetky. Poprípade aj kompresné punčochy. Ale daj tomu par mesiacov a určite to bude lepšie.

martulka48
22. jún 2025

tie tenisky vyzerajú dobre. Ak nemajú ortopedickú vložku, tak si do nich určite nejakú kúpte. Skúste pozrieť toto:
https://akusoli.com/akusoli/product

maya_hi
24. jún 2025

Ak chodíš a nielen stojíš tak je to hlavne kondičkou. Skús doplniť magnezko, keď prídeš domov, dať si masáž, chladivýgel, vyložiť riadne do výšky nohy. Aj na 30-60 minút. Možno by stálo za to dať aj protikŕčové kompresné pančuchy, podkolienky. Mohlo by to pomôcť

erika4117
24. jún 2025

Môžeš sa v práci prezuť do papúč? Ja robím 12tky a keď som robila celý deň v teniskách v ktorých som prišla večer som sa nevedela postaviť na nohy a mala som pocit, že sa mi zlomili všetky kosti v chodidlách a mala som stále otlačené maličky. Niekedy až do krvi.

autor
24. jún 2025
@erika4117

Môžeš sa v práci prezuť do papúč? Ja robím 12tky a keď som robila celý deň v teniskách v ktorých som prišla večer som sa nevedela postaviť na nohy a mala som pocit, že sa mi zlomili všetky kosti v chodidlách a mala som stále otlačené maličky. Niekedy až do krvi.

@erika4117 nemôžem, musím mať uzavretú obuv

autor
24. jún 2025
@maya_hi

Ak chodíš a nielen stojíš tak je to hlavne kondičkou. Skús doplniť magnezko, keď prídeš domov, dať si masáž, chladivýgel, vyložiť riadne do výšky nohy. Aj na 30-60 minút. Možno by stálo za to dať aj protikŕčové kompresné pančuchy, podkolienky. Mohlo by to pomôcť

@maya_hi beriem magnézium ale nepomáha mi v tomto. Chladivý gél som tiež vyskúšala a nepomohol

andrea2667
25. jún 2025

Ako dlho to už trvá?