icon

Bolesť pri slepom čreve

maria1023
4. jan 2026

Ahojte. Aké ste mali príznaky ?
Mňa boli pravý bok nie úplne na boku. Medzi zlcnikom a podbruškom.
Nemám zvracanie ani teplotu, stolicu mám pravidelnú. Ležať na pravom boku môžem.. boli to len keď to stlacim. + ma bolia dosť kríze. Je pravdou že som aj trocha cvičila. Vždy si to musím stlačiť keď sa ráno zobudím neviem prečo.

sandri2009
4. jan 2026

Ahoj. Ja som pocula, ze kolki zvracali a bolelo ich pod pupkom. Ale viac neviem. Nastastie (poklopem si 😅) ja som takyto problem nemala a verim, ze ani nebudem mat.
Ale tak skus zajst zajtra k lekarke.

bambulkaaskatulka
4. jan 2026

Tak toto slepak nebude. Príznaky - zvracanie - silné, bolesť nad pupkom, až postupne sa presunie na dolný pravý bol. Hnačka tiež bola. Ale hlavne, tá bolesť bola tak intenzívna, že a m a i vzpriamene chodiť nevedela. Najlepšie sa mi chodilo v pravom uhle 😃

sandri2009
4. jan 2026
@bambulkaaskatulka

Tak toto slepak nebude. Príznaky - zvracanie - silné, bolesť nad pupkom, až postupne sa presunie na dolný pravý bol. Hnačka tiež bola. Ale hlavne, tá bolesť bola tak intenzívna, že a m a i vzpriamene chodiť nevedela. Najlepšie sa mi chodilo v pravom uhle 😃

@bambulkaaskatulka Ja som citala uz niekde tu na diskusiach, ze niektori nemali takmer vobec bolesti. Ale no, rozhodne by som zasla k doktorke. Aj ked nakoniec to nemusi byt nic vazne.

sisamisaaa
4. jan 2026

Ahoj nemáš ovuláciu? Mňa to každý mesiac bolí na tej strane ktorý vaječník ovuluje.

maria1023
autor
4. jan 2026
@sisamisaaa

Ahoj nemáš ovuláciu? Mňa to každý mesiac bolí na tej strane ktorý vaječník ovuluje.

@sisamisaaa no je to vyššie od vaječníka.

sisamisaaa
4. jan 2026
@maria1023

@sisamisaaa no je to vyššie od vaječníka.

@maria1023 a stresy nemáš?

maria1023
autor
4. jan 2026
@sisamisaaa

@maria1023 a stresy nemáš?

@sisamisaaa mám teraz psychiku rozhádzanu. Čaká ma operácia tak myslím nad somarinami.

anonym_bf013e
4. jan 2026

@maria1023 u mňa - nedokážeš si nohy pritiahnuť k sebe, máš pocit akoby si mala pravítko v bruchu ktoré ti to nedovolí + rovnako ani úplne vystrieť nohy v ležme nešlo

maria1023
autor
4. jan 2026
@anonym_bf013e

@maria1023 u mňa - nedokážeš si nohy pritiahnuť k sebe, máš pocit akoby si mala pravítko v bruchu ktoré ti to nedovolí + rovnako ani úplne vystrieť nohy v ležme nešlo

@anonym_bf013e no ja nemám žiadne také príznaky, nohy k bruchu skrcit môžem, pri kašľani ma to neboli. Ja som cvičila a asi som niečo zle urobila podľa mňa to bude brušný sval neviem.. + tým že som to stále stlacala vždy keď sa zobudím to ostalo asi podráždene neviem. Môj názor

betulinka1
4. jan 2026

@maria1023 to je crevo 🤣🤣 sprav 10 drepov, pomasiruj si brucho, probiotika. Skus jest zajtra striedmejsie.

anonym_a4ea37
4. jan 2026

Kľudne aj plodne dní. Tiež to tak mam bolestivé tu stranu

maria1023
autor
4. jan 2026
@betulinka1

@maria1023 to je crevo 🤣🤣 sprav 10 drepov, pomasiruj si brucho, probiotika. Skus jest zajtra striedmejsie.

@betulinka1 veď keby to bolo črevo tak mám teplotu nie ? Alebo zvracanie

maria1023
autor
4. jan 2026
@anonym_a4ea37

Kľudne aj plodne dní. Tiež to tak mam bolestivé tu stranu

@anonym_a4ea37 a za koľko vás to prejde ? Len to neni v podbrušku.

betulinka1
4. jan 2026
@maria1023

@betulinka1 veď keby to bolo črevo tak mám teplotu nie ? Alebo zvracanie

@maria1023 nie slepé ale hrube. Vianocne prejedanie sa. Mala som vcera to iste. Muz riesil ci ideme na pohotovost 🤣🤣🤣 stacilo si nedať veceru a rano mi bolo uz dobre

lenka188
4. jan 2026
@maria1023

@anonym_bf013e no ja nemám žiadne také príznaky, nohy k bruchu skrcit môžem, pri kašľani ma to neboli. Ja som cvičila a asi som niečo zle urobila podľa mňa to bude brušný sval neviem.. + tým že som to stále stlacala vždy keď sa zobudím to ostalo asi podráždene neviem. Môj názor

@maria1023 ver mi, ze keby si mala akutny zapal slepeho creva, tak sa to nepytas v skupine, ale to proste vies. To je bolest, ktora sa neda nijako opomenut. Zacina hore nad pupkom a postupne sa presuva do pravej spodnej casti brucha. Mna to zobudilo rano o 4, o 8 som bola v nemocnici a o 17tej ma uz operovali a vraj uz hnis v celom bruchu. A vobec som nezvracala a nemala som doma ani nijako vysoku teplotu. To je proste ale vec, ktoru ked mas, tak to proste vies, neda sa to s nicim zamenit, so ziadnou virozou, ovulaciou, natiahnutim niecoho. Je to bolest, ktora ti absolutne nedovoluje normalne fungovat. Aspon teda v mojom pripade to tak bolo.

maria1023
autor
5. jan 2026
@lenka188

@maria1023 ver mi, ze keby si mala akutny zapal slepeho creva, tak sa to nepytas v skupine, ale to proste vies. To je bolest, ktora sa neda nijako opomenut. Zacina hore nad pupkom a postupne sa presuva do pravej spodnej casti brucha. Mna to zobudilo rano o 4, o 8 som bola v nemocnici a o 17tej ma uz operovali a vraj uz hnis v celom bruchu. A vobec som nezvracala a nemala som doma ani nijako vysoku teplotu. To je proste ale vec, ktoru ked mas, tak to proste vies, neda sa to s nicim zamenit, so ziadnou virozou, ovulaciou, natiahnutim niecoho. Je to bolest, ktora ti absolutne nedovoluje normalne fungovat. Aspon teda v mojom pripade to tak bolo.

@lenka188 mňa aj dosť bolia kríze posledný mesiac aj viac. Neviem či sa teda tá bolesť preniesla alebo čo

anonym_a4ea37
5. jan 2026
@maria1023

@anonym_a4ea37 a za koľko vás to prejde ? Len to neni v podbrušku.

@maria1023 nie nie je to v podbrušku ale vyššie. Ako kedy. Niekedy deň niekedy 3

sisamisaaa
5. jan 2026
@anonym_bf013e

@anonym_bf013e to bude z toho podľa mňa. Len si povedz že je to z toho a nerieš to. Podľa príznakov čo popisuješ to nesedí na nič konkrétne. Lebo keď sa budeš na to zameriavať tak to bude silnieť. Takže si to len pohlaď, alebo pomasíruj a povedz si že nejde o život. A veľa šťastia na operácii, nech všetko dobre dopadne.
Ja deň pred operáciou som nedokázala stáť na nohách, fyzicky som padala na zem, nohy nefungovali... Toto dokáže psychika.

maria1023
autor
5. jan 2026
@sisamisaaa

@anonym_bf013e to bude z toho podľa mňa. Len si povedz že je to z toho a nerieš to. Podľa príznakov čo popisuješ to nesedí na nič konkrétne. Lebo keď sa budeš na to zameriavať tak to bude silnieť. Takže si to len pohlaď, alebo pomasíruj a povedz si že nejde o život. A veľa šťastia na operácii, nech všetko dobre dopadne.
Ja deň pred operáciou som nedokázala stáť na nohách, fyzicky som padala na zem, nohy nefungovali... Toto dokáže psychika.

@sisamisaaa ja sa stále na to miesto zameriavam a potom to cítim. Ja som si strašne to miesto stlacala keď som mala žlčníkový záchvat.. som si tam stále tlačila.

maria1023
autor
5. jan 2026
@sisamisaaa

@sisamisaaa ale slepé črevo by asi netrvalo 3-4 dni však ?

sisamisaaa
5. jan 2026
@maria1023

@maria1023 no to už by si asi mala iné ťažkosti - minimálne teploty. Podľa mňa to máš presne cyklus stres - bolesť - strach - ešte väčší stres - ešte väčšia bolesť a si v slučke.

lenka188
5. jan 2026
@maria1023

@maria1023 tak ked si pisala, ze si vela cvicila, tak si si mohla nejaky sval natiahnut. Z mojho pohladu, z priznakov, ktore pises, je obava zo zapalu slepeho creva uplne iracionalna. Slepe crevo netrva 3-4 dni, to uz by si ho mala davno prasknute a nebolelo by ta to tak aby si si mohla to miesto akokolvek stlacat, proste to boli len sa pohnes a nie este aby si si to stlacala. Ja som na ultrazvuku nevedela vydrzat od bolesti a nie este aby som si to sama mackala.
Skor to mas naozaj z cvicenia a podporujes si to psychikou. Skus sa tomu nevenovat, chod nieco robit, co ti odputa pozornost.