Bolesť zubov po nasadení mostíka
Dobrý deň, potrebovala by som radu, dala som si urobiť mostík na 5 zubov, 3 a 7 zub obrusený a v strede tri zuby vytrhnuté. Dala som si inekciu pri brusení zubov. Po odznení inekcie zuby dosť boleli. Po týždni, čiže minulú stredu mi zubárka nasadila mostík, ešte neni pricementovaný. Zuby ma pod mostíkom hrozbne bolia, čo mám robiť? Mám si dať vybrať nervy zo zubov ktoré sú obrúsené? Poraďte prosím, ďakujem.
Ahojko, takze moj doktor sa tvaril ze je to v poriadku, ano platit by som mala za vsetko znova ale ze" sa dohodneme". Zivicovy by mi dal len nakratko aby som si zvykla. Podla mna to nebolo celkom ok, sam na zaciatku sa vyjadril ze technikovi to trosku uslo. Skoda ze som typ ktory nie je taky suverejny. Cize teraz mam pokrk zubarov a prejde zase dlhy cas ak sa vobec rozhodnem toto riesit. Prajem vsetkym pevne nervy a trpezlivost, viem co prezivate😉ahoooj
@teta7 ja mam zase skúsenosť že mám problémy s celustnym klbom tiež zlý zhryz po protetika ale neprizná ju si to
@marjuk ešte že to nemáš pricementovane ja už hej a začal mi robiť problém celustny klb takže zla protetika zlý zhryz katastrofa ale neprizná ju si to teraz nosím nahryzovou dlahu tak uvidíme
@marjuk Žasnem, že sa nájdu aj takí fušéri ako tvoja bývalá zubárka. Čo sme v stredoveku obrusovať zuby bez injekcie?! Ešte že si trvala na injekcii. A nenasadiť dočasné korunky?! Veď zuby po obrusení sú veľmi citlivé, tak samozrejme, že ťa museli obnažené veľmi bolieť. A na ktorej klinike v BA ti zuby opravili? Ja práve hľadám nejakú, kde by vyriešili môj problém.
@lolitka89 Ja som mala.hrozne bolesti ako nikomu neprajem, furt len na tabletkach som bola, ani spat som nemohla. Nakoniec mi tie zuby same odumierali, hoci boli zdrave, len tym ze som nemala docasne korunky, preto mi nakoniec vybrali nervy na klinike Schill v Ba, zacvakala som viac ako ma stal samotny mostik.
@bobricek1979 tak vtedy som si to veru nedala nacementovat ked som mala bolesti. Jasne ze si nepriznaju chybu, to aj mne moja zubarka tvrdila ze mostik je dobre vyrobeny aj ked na poslednom zube mi ta korunka nezakryvala cely zub, ze vraj to nevadi, no no koment...
@marjuk no taky tak ani si nenacementuj potom trpí sánka a celustny klb ako u mňa
@marjuk Schill patrí medzi najdrahšie kliniky. A už máš definitívny cement alebo zatiaľ len provizórny? A teraz si už spokojná? V ústach cítiš komfort? Ja mám len provizórny cement, lebo rátam s tým, že môj súčasný mostík sa bude musieť strhnúť a opraviť, pri provizórnom cemente to ide ľahšie dolu.
@lolitka89 Jasné že sú najdrahší, to som ja najprv nevedela ale po prvom sedení som na to prišla. Oni mi vybrali tie nervy z dvoch obrusenych zubov a ešte jednu stoličku mi robili. Peňazí som minula ale čo už, keď som mala neznesiteľné bolesti. Mostík mi urobil môj nový zubár, už ho mám jeden rok. Ono zvyknúť som si zvykla, len je to také, ten pocit, že tie zuby sú umelé a nie moje, ale dá sa s tým žiť 🙂
@mlpj určite mostík nasadený napevno sa dá dať dole, niekto ho má 10-15 rokov a potrebuje výmenu tak to určite pôjde. Mne mostík napevno nalepili až po šiestich týždňoch.
@katka160871 dakujem, tiez mi to mal dat na skusku, ale neako sa ponahlal a nalepil hned napevno...uz cakam kedy bude dr po dovolenke...
@bobricek1979 prosím ťa,ako zuby? Riešim.tiez podobný problém, nové zuby na implantatoch+ fazety.. Cena brutal A po nasadení pukanie V kĺboch.. Dočasné som mala, nič mi nebolo, aj tieto ked nasadil, bolo to lepšie.. Len to na 3x pribrusoval kvôli zhryzu A teraz ako otváram ústa aj vidno tu celustnu kosť ako mi vypúli nabok..dnes mi brali odtlačky na dlahu.. Vraj mi menili zahryz, tak kĺby sú preťažené, no ja to cítim, že mám blbý zhryz
@cernusik taky tak bolesť vyklenutie ťažké otváranie vykrivenie sánky
@bobricek1979 sa to nenapravilo? A prerobiť to nechceli ci ako? A inde si sa neinformovala, ze co s tým? Ci msd dobrý zhryz? Ved keď si dám robiť zuby, ocakava.,ze to bude ok.. ze ak som mala zlý zhryz predtým, tak to napraviť, keď som sa rozhodla pre rekonštrukciu chrupu.no na plač toto..
@cernusik no musím sa info inde, nosím nahubok do zubov len mierna úľava no kto bude teraz riešiť cez covid, vieš
Ahojte skusim oživiť tému….. mam mostík 4dni na pevno 12 horných zubov a teraz mám obavy, lebo keď pijem studene cítim bolesť, ako keď mám odhalené krčky, na viacerých zuboch. Zubár povedal, že pár dni to bude citlivé, ale toto mi nepride v poriadku. Bude sa to dat nejak zachrániť?
@majka2018 mňa po nasadení mostíka nebolelo nič, no studené, napríklad zmrzlinu cítim, asi tak mesiac som ich mala nalepené no nie úplne napevno, či má nezačne niečo tlačiť alebo bolieť. Už mám mostík nasadený napevno a všetko ok.
@katka160871 ufff takze, ja to mám pravdepodobne zle, pretože keď pijem vodu studenú, tak ju cítim normalne vo vnutri zubov a nie jedného ale skoro všetkých, plus na zadnom zube mi vidno, že mi nedolieha uplne mostík. No som zvedava ako sa toto vyrieši 😤😤😤
Ahojte baby prosím vás písali ste tu aj o zahryze. Ja mam mostík no vrchne zuby sa mi dotýkajú spodných tých očnych. Je to normálne? Ci sa vôbec zuby nemajú dotýkať spodných? Prekáža mi to pri jedení. Alebo to je len o zvyku? Neviem ci to tak ma byt alebo nie. Ďakujem za odpoveď
@topanocky054 tiež to mám tak že sa mi zuby nespájajú a dokonca mám pocit, že idu dolu kopcom ako keby, akože neni to vidno keď rozprávam, necítim to, celkom som si zvykla. To studene už omnoho menej cítim, jediný problém čo mám a dúfam, že sa to ešte napraví, že na jednej strane keď niekedy zahryznem ma na par sekund začne boliet zub číslo 4 a to veru neviem či sa nejak upraví. Ja to mám tak že 4 mi drzi 5 a 6 a dalej už nemám nic, tak asi mám veľkú záťaž na tu 4 keď žujem, preto ma to sem tam boli. Ja mám 5 a 6 v podstate vo vzduchu trochu
@majka2018
Nespajaju? Mne sa práveže spájajú nemôžem poriadne zahryznúť lebo mi tam bránia tie očné zuby nepuszia ma poriadne zahryznúť
@topanocky054 no keď zahryznem, tak pár zubov mám spojených a pár vo vzduchu milimeter ale je pravda, že mi dolnú trojku trochu obrusil aby som mohla lepsie zahryznúť, tak možno aj ty to potrebuješ trochu obrusit a bude to ok
@majka2018
No uz som mu volala a hovoril ze si musím len zvyknúť. Presne som vedela ze to tak bude. Uz som zaplatila mam zuby a hotovo. Nic ich nezaujíma. Pôjdem tam osobne. Proste viac a viac mi zo vadí nemôžem úplne čeľusť zavrieť je to nepríjemné
Ahojte , skusim oživiť tému aj ja , ak by mi niekto z vás vedel poradiť alebo povedať svoju skúsenosť , týždeň dozadu mi Zubar nasadil mostik, zbrusoval dva zuby bolesť bola po odznení injekcie silná , ale dávala som ai tabletky týždeň som čakala na zuby, ktoré mi potom už nalepil, zajtra bude týždeň čo mám mostík, a zuby ma stále dosť bolia , keď si dám tabletku na čas to prejde , ale potom sa bolesť opäť dostaví denne sa snažím max dve tabletky, mám pocit že to nikdy neskončí, keď mi zbrusoval troska z horných aby dorovnal skús tak ma tak skublo akoby mi do nervu, volala som mu lebo začalo to byt citlivé na studené, tak že si mám dávať sensodyne nato že do 10dni sa tie mikrokanaliky zaleptaju, dávam si aj cutaprox , aké máte prosím skúsenosti po nasadení mostíka hneď bolo všetko Ok ? Alebo ste ešte pociťovali bolesť nejaký čas ? Ja už neviem či ma bolia horné či dolné :( ďakujem za každú odpoved
@marissa123
Ahoj je to citlive. Aj ja som to tak mala dlho potom to preslo. A niekedy mam citlive aj teraz
@topanocky054 ďakujem za info …:(
@marjuk zdravim ten istý problém mám pod mostom bolia zuby zajtra idem vyberať nerv chcem sa spýtať boli to

@lolitka89 dakujem zajtra ide mi trhat korunku co mam lebo sa kyve a 2 zuby brusit bude..anestezu da lebo vie ze sa bojim, dakujem ste ma upokojila 🙂 cely tyzden som v strese a strachu