icon

Bolesť zubov v zime: Môže to byť alergia?

clementisa
14. nov 2024

Ahojte dievčatá mám taký problém vždy keď ideme v zime von a mrzne alebo fúka chladný vietor tak ma príšerne bolia zuby prídem domov som v teple bolesť ustúpi ale neviem čo stým ako to vyriešiť lebo som bola u zubára vraj zuby mám v poriadku tak nevie aký mám problém tento rok ešte zima ani nezačal a už som ztoho na prášky už som rozmýšľala že či to nieje alergia na chlad

colsami
14. nov 2024

Neviem no, ja mam alergiu na chlad a aj moja teta ale teda prejavy su uplne ine.

opica_skorica
14. nov 2024

@clementisa musis nosit sal okolo ust, aby ti citlivost zubov ustala.

hyta
14. nov 2024

Vitaj v klube. Tiež mám alergiu na chlad. Keď sa ocitnem v mraze, začnú mi z očí tiecť slzy a napriek rukaviciam ma začnú veľmi bolieť prsty na rukách.

lukbe
14. nov 2024

Mňa všetko svrbí, ale so zubami nič. Asi len ten šál.

opica_skorica
14. nov 2024

@lukbe svrbia aj nohy? Je to hrozné, co ti pomaha?

colsami
14. nov 2024

@hyta presne toto aj u mna. Ruky mam strasne, a velmi rychlo popraskane s ekzemom. Akonahle pri ochladeni zacnem nosi rukavice, vsetko je ok a ruky mam pekne.

A teta vzdy az ofialovela v tvari, raz mala aj stratu pamate. Chodi von len na nutny cas v zime a sal ma az pod ocami.

misuliacik81
14. nov 2024

Moja dcéra 10 ročná, akonáhle je zima sa jej na tvári spravia červené fľaky, keď sa krémuje je to v pohode. Keď nechce tak jej tie fľaky akoby sa vysušia a praská jej koža. Môže to byť alergia na chlad?

danieli
14. nov 2024

Aj jaaaaa, svrbenie az bolest so zihlavkou na chrbtoch ruk podla miery vystavenia chladu, v najhorsich pripadoch premastim kortikoidmi, neexistuje ist bez rukavic, z tvare mi trcia len oci a nos, rokmi sa to zhorsuje

lukbe
14. nov 2024

@opica_skorica teraz je to už lepšie, boli časy, keď som mala z toho až pupence ako pri žihlavke. Pomohlo mi otužovanie, zvládla som aspoň na nohy striedavé sprchy studená, horúca voda. Odvtedy je to oveľa, oveľa lepšie. Skús.

clementisa
autor
14. nov 2024

@opica_skorica áno šál nosím iba nos mi trčí je to hrozné bola som u obvodného lekára dal mi výmenný lístok na imunológiu tak som zvedavá dúfam že nejakého lekára zoženiem všade to trvá večnosť sa niekde objednať

colsami
14. nov 2024

@misuliacik81 tazko povedat. Mne sa ruky vysusia a praskaju bez ohladu ci ich niecim kremujem alebo nie (hocicim). Ale ano je to u vas mozne, ze to bude aj alergia na chlad.

opica_skorica
14. nov 2024

@lukbe otužujem sa. Pomaha to, ale ked je nizka oblacnost a sychravo, vtedy to nepomaha.

ewita88
4. dec 2024

@lukbe prosím vás a napr také jedenie zmrzliny alebo studená voda v lete vám nevadia? Alergia sa vám prejavuje len na koži? Ďakujem

hyta
5. dec 2024

@ewita88 Ano, len na koži a na očiach. Zmrzlinu a studené nápoje môžem v pohode.

lukbe
5. dec 2024

@ewita88 áno, hlavne na koži plus som z toho nervózna. Zmrzlinu, nanuky môžem, ale s mierou, vodu si aj v lete objednávam nechladenú a nesýtenú.

tamarka2628
17. jan 2025

@clementisa práve kvôli tomuto neznášam zimu stačí jeden deň a ruky mam v takomto stave...

hyta
18. jan 2025

@tamarka2628 Treba v zime stále nosiť rukavice a ruky natierať. Výborný je kokosový olej, vazelína, či krémy s glycerínom.

tamarka2628
18. jan 2025

@hyta áno ja používam ale úprimne neznasam ked mam krem na dlani a keď je mastný takže to riešim na noc gumovými rukavicami ze ruky natriem a dám do rukavic ale inak je to dosť komplikované no