Bolesť zubov v zime: Môže to byť alergia?
Ahojte dievčatá mám taký problém vždy keď ideme v zime von a mrzne alebo fúka chladný vietor tak ma príšerne bolia zuby prídem domov som v teple bolesť ustúpi ale neviem čo stým ako to vyriešiť lebo som bola u zubára vraj zuby mám v poriadku tak nevie aký mám problém tento rok ešte zima ani nezačal a už som ztoho na prášky už som rozmýšľala že či to nieje alergia na chlad
@clementisa musis nosit sal okolo ust, aby ti citlivost zubov ustala.
Vitaj v klube. Tiež mám alergiu na chlad. Keď sa ocitnem v mraze, začnú mi z očí tiecť slzy a napriek rukaviciam ma začnú veľmi bolieť prsty na rukách.
Mňa všetko svrbí, ale so zubami nič. Asi len ten šál.
@lukbe svrbia aj nohy? Je to hrozné, co ti pomaha?
Moja dcéra 10 ročná, akonáhle je zima sa jej na tvári spravia červené fľaky, keď sa krémuje je to v pohode. Keď nechce tak jej tie fľaky akoby sa vysušia a praská jej koža. Môže to byť alergia na chlad?
Aj jaaaaa, svrbenie az bolest so zihlavkou na chrbtoch ruk podla miery vystavenia chladu, v najhorsich pripadoch premastim kortikoidmi, neexistuje ist bez rukavic, z tvare mi trcia len oci a nos, rokmi sa to zhorsuje
@opica_skorica teraz je to už lepšie, boli časy, keď som mala z toho až pupence ako pri žihlavke. Pomohlo mi otužovanie, zvládla som aspoň na nohy striedavé sprchy studená, horúca voda. Odvtedy je to oveľa, oveľa lepšie. Skús.
@opica_skorica áno šál nosím iba nos mi trčí je to hrozné bola som u obvodného lekára dal mi výmenný lístok na imunológiu tak som zvedavá dúfam že nejakého lekára zoženiem všade to trvá večnosť sa niekde objednať
@misuliacik81 tazko povedat. Mne sa ruky vysusia a praskaju bez ohladu ci ich niecim kremujem alebo nie (hocicim). Ale ano je to u vas mozne, ze to bude aj alergia na chlad.
@lukbe otužujem sa. Pomaha to, ale ked je nizka oblacnost a sychravo, vtedy to nepomaha.
@clementisa práve kvôli tomuto neznášam zimu stačí jeden deň a ruky mam v takomto stave...
@tamarka2628 Treba v zime stále nosiť rukavice a ruky natierať. Výborný je kokosový olej, vazelína, či krémy s glycerínom.
@hyta áno ja používam ale úprimne neznasam ked mam krem na dlani a keď je mastný takže to riešim na noc gumovými rukavicami ze ruky natriem a dám do rukavic ale inak je to dosť komplikované no

Neviem no, ja mam alergiu na chlad a aj moja teta ale teda prejavy su uplne ine.