Bolí vyberanie stehov?
Dobrý deň. Chcem sa opýtať či bolí vyberanie stehov. O dva dni by mi mali vybrať stehy ale mňa ešte jazva a celé okolie veľmi bolí a veľmi štípe. Ide o pooperačnú ranu
Nemas tam zapal? Bezne neboli.
@janinah nie nemám. Chodím pravidelne na chirurgiu takže dr to videla a vraví že rana je kľudná. Len ja mám veľmi stiahnuté šitie a mňa to už moc ťahá. Všetko aj okolo ma bolí a neviem si predstaviť že by mi ešte mala vyberať stehy
Mňa nikdy nebolelo.
Stiahnute šitie je blbosť.Si cca 8_10 den po zakroku.Bolesti nemaju byť.Nech sa na to pozrie iny chirurg.Som operačna sestra.
Nemalo by to bolieť, ani ťahať. Mam 5 operácii za sebou.
ja som bola na vyberani stehov po operacii slepeho creva a akoze nebolo to uplne prijemne, troska to tak tahalo, stipalo, ale rozhodne to nie je nic, co by sa nedalo vydrzat 🙂 horsia bola ta bolest predtym samozrejme 😀
Stiahnute šitie je blbosť.Si cca 8_10 den po zakroku.Bolesti nemaju byť.Nech sa na to pozrie iny chirurg.Som operačna sestra.
@janinah ja som tu už písala, aj si mi odpovedala sa mi zdá. Mám krížové šitie v slabinach
Dnes som presne týždeň po op
Neboli,pokiaľ ti to nemusia vystikavat,ja mám stehy vždy vrastené v rane
@anonym_autor môžu ti vadiť už aj tie stehy a ťahať ta. Ja to tak mám bežne. Keď ich dajú preč razom sa ti uľaví. Môže to mierne stipnut a potom ta aj chvíľku rana bolieť.
Ja osobne keď mi ťahajú stichy odpadávam. Nič iné mi nevadí ale vyťahovanie stihov je ako by má niekto vypol.
Neboli,pokiaľ ti to nemusia vystikavat,ja mám stehy vždy vrastené v rane
@minenkaa a čo vtedy? Lebo mne sa zdajú byť tiež vrastené a neviem si predstaviť aby mi teraz niekto rýpal v rane
@anonym_autor môžu ti vadiť už aj tie stehy a ťahať ta. Ja to tak mám bežne. Keď ich dajú preč razom sa ti uľaví. Môže to mierne stipnut a potom ta aj chvíľku rana bolieť.
Ja osobne keď mi ťahajú stichy odpadávam. Nič iné mi nevadí ale vyťahovanie stihov je ako by má niekto vypol.
@3petka no to si ma nepotešila ale bolí ma už každý pohyb. Nie vyslovene rana ale také štípanie, pichanie a pnutie. Je to hrozné, mám to v trieslach a neviem normálne sadnúť ani postaviť sa tak to štípe. A keď si predstavím že mi ide vyberať v piatok stehy tak mám mdloby
Mne dr vybral tak rýchlo stehy, že som sa nestihla ani nadýchnuť. Mala som ich cez 20. Ešte mu vravím, že mi pri vyberaní býva zle a napína ma a on, že veď už som skončil
Mne dr vybral tak rýchlo stehy, že som sa nestihla ani nadýchnuť. Mala som ich cez 20. Ešte mu vravím, že mi pri vyberaní býva zle a napína ma a on, že veď už som skončil
@dominikakoll ale ranu si už mala bezbolestnu?
Vyberanie stehov ma iba stiplo a bolo po
@dominikakoll ale ranu si už mala bezbolestnu?
@anonym_autor mňa to vôbec nebolelo, áno po operácii. Len svrbelo. Daj si liek od bolesti, trebárs voltaren
@3petka no to si ma nepotešila ale bolí ma už každý pohyb. Nie vyslovene rana ale také štípanie, pichanie a pnutie. Je to hrozné, mám to v trieslach a neviem normálne sadnúť ani postaviť sa tak to štípe. A keď si predstavím že mi ide vyberať v piatok stehy tak mám mdloby
@anonym_autor to bude naozaj len tým že ta ťahajú stehy. Vydrzis neboj.

Nemas tam zapal? Bezne neboli.