Bolia ma kríže
Ktoreho doktora poslúchnuť?plus aka prísada v chlebe spôsobuje priberanie na váhe?
Bolia ma moc krize. povedala som to svojmu psychiatrovi aj svojmu obvodnému. Psychiater povedal ze to preto lebo malo chodím von. Ale obvodný ze praveze nemám vela chodit...
Este mi psychiater povedal ze nemam
Jest chleba kvôli nadváhe. Prosím co na.to chlebe je.to "zlé,, co spôsobuje ze.clovek priberá?.dá sa urobit domaci chleba bez.toho?
@terezkaarthuramax viac sa hyb a ak mas nadvahu schudni a posilnuj stred real ked ta bolia krize
@lisymbia mne tiež ta rada prsla zvlastna.
Tak chlieb je hlavne z múky. Keď spravíš chlieb bez múky, ostane ti voda a soľ, z tej ozaj nepriberieš.
Prečo nemáš veľa chodiť?
@terezkaarthuramax tou prisadou su kalorie 🤣 Treba jest s mierou.
Doktor (neurológ, ortopéd..?) ti a povedal, čo máš s krížami?
Máš tam nejaký zápal? Či ťa seklo v krížach? Nemáš chodiť na rehabilitácie?
Psychiater a jeho vyjadrenie k tej nadváhe? Máš vysokú nadváhu, či nie?
Čo má psychiater s tvojimi krížami? Ten sa špecializuje na niečo iné. Pýtaj od obvodného žiadanku k ortopédovi a schudni ak máš vysokú nadváhu môže byť len z toho. Chlieb sám za priberanie nemôže.
Chlieb su vo vseobecnosti zbytocne kalorie, neobsahuje nic co by telo potrebovalo ak sa bavime o klasickom bielom kvaskovom chlebe. Potom su rozne so semienkami a proteinom a kadecim a to v rozumnej miere moze mat nejaky pozitivny vplyv na travenie, pocit sytosti alebo iny ucinok pre ludsky organizmus. A co sa tyka chodenia zalezi co mas s krizami, ja ked som mala problem s nimi som nezniesla sediet ani lezat, pri chodzi ma neboleli vobec.
Cvic, menej jedz. Ked ta budu boliet krize aj napriek cviceniu, tak sa vypytaj k neurologovi ( nie k ortopedovi). V dnesnej dobe preinformovanosti sa opytat, ze co v chlebe sposobuje priberanie je cez ciaru. Co mas len zakladne vzdelanie?
@unicornlady obvodny. No nie som ziadny prútik ale zase ani nie hodna do extremnych premien... Mam tak okolo 90kg.
@unicornlady bolesti uz niekolko dni. V akejkolvek polohe.
@januska12323 pytal sa ma ako sa mam tak som mu povedala ze nie dobre keď ma to boli
Ten obvodný ti na kríže nepomôže. Vypýtaj sa teda, ako tu niekto spomenul neurológovi.
@nynia Ja keď som mala seknuté v krížoch, tiež mi bolo lepšie po stojačky.
@unicornlady dobre dik. Pondelok pojdem
@terezkaarthuramax s bolavymi krizami sa nechodi k psychiatrovi, ale k neurologovi alebo ortopedovi. Ale ak mas nadvahu a nehybes sa, tak tam mas odpoved - ochabnute svalstvo, zle drzanie tela, zataz na klby.
@terezkaarthuramax ono môže byť aj zápal obličiek, aj vtedy boli v oblasti krížov, takže pozor nato, nie si aj prechladnuta?
@sissy27 psychiatra navstevujem pravidelne pre psychicke problemy. Akurat mi vysla kontrola ked ma to bolel
@janickacrazy nie som
A cvicis na tie krize? Samy od seba ta neprestanu boliet. Treba cvicit, viac pohybu, menej jest. 90 kil je mega vela.
Pohyb je dôležitý určite ho nezanedbávaj. A nie len prechádzky ale aj cvičenie. To na bolesti pomáha najviac. Samozrejme s vedením niekoho skúseného aby si sa nedochrámala este viac ako si. A k tomu priberaniu. Chleba je vlastne len múka s vodou. Tak hádaj ktorá prísaha spôsobuje priberanie 😄 ale to je jedno či jes veľa chleba, alebo sladkého, alebo iného jedla. Nejde o konkrétnu potravinu ale o celkový kaloricky príjem. Keď vyradiš chlieb a začneš miesto toho tlačiť ryžové chlebíčky a vlastne nič iné nezmeníš tak sa ti váha nepohne
@terezkaarthuramax citala som raz, ze u niektorych to moze sposobovat, ktoreho je v psenicnej muke omnoho, omnoho viac ako kedysi. Ta je preslachtena a je tam niekolkonasobne viac lepku, nez byva obvykle.
Ak by si si sama piekla.chlieb, skus skor spaldovu muku alebo skus dat pol na pol psenicku s nejakou inou mukou.
Mne napriklad, ked jem privela potravin z bielej muky, telo povie dost a musim na nejaku dobu obmedzit taketo produkty. Muka sa nachadza aj v kantinach, ked si das nejaku mliecnu polievku ci privarok, takisto vo vyprazanych jedlach, lebo struhanka.
vyhýbaj sa pšeničnému chlebu, sladkosti vôbec a pohyb, takto som schudla
@terezkaarthuramax Chleba je kaloricky, tak ked ho prestanes jest, hned mas deficit potrebny na schudnutie. Ale to je taka rada naprd.
Najlepsie by bolo ist sa s jiekym poradit co a ako jest.
90,je dost vela, krize ta mozu aj z tej nadvahy boliet, hlavne ak vobec necvicis.
Von chodievaj to ti spravi len dobre, pohyb na psychiku robi vela. aAe pozor na tie krize. Nauc sa cvicit, chodievaj v dobrych topankach, a len tolko, kolko zvladnes. Ak sa ti da niekde plavat, zacni,to je vyborny pohyb.
@terezkaarthuramax to je v poriadku, ale psychiater ti s bolavym chrbtom nepomoze.
@terezkaarthuramax no s 90kg niesi na extremne premeny ale teda obezitu mas , za par rokov ak nebudes riesit pripad na extremne premeny budes
@veselo_neveselo neviem plavat. 😥som takzvane bose obuvnikove dieťa. Moj otec bol trener plavania ked zil.
A koľko meriaš pri váhe 90 kg? Je to dosť vysoká váha na ženu. Môj otec má 97 a je teda tučný a tiež má problem s krížami. Veľké brucho mu zaťažuje chrbát. A aj nohy.
Pokial nemáš viac ako 2 metre výšku, tak sa treba fakt viac hýbať a zdravšie sa stravovať. Klasický chlieb treba vymenit za zdravší celozrnný, bielkovinový. Ale pri tej váhe na ženu, to chce asi viac zmien ako len chleba.
@terezkaarthuramax Je vyborna prilezitost sa plavat naucit 🙂 Naozaj, to sa ti bude hodit.
Ked nie vyslovene plavat, dufam ze sa vody nebojis - mozes v bazene v plytkej vode chodit, poskakovat, najdi si hodinu aquagymu...lebo v tej vode sa mozes hybat bez zataze z nadmernych kil.
Ak voda nejde, tak ako sport bicykel, ale poriadne vyskovo nastaveny, a pouzivat prehadzovacku aby si stale sla na lahky prevod a nezatazovala potom kolena.
A potom joga a strecing, a najst si dobreho masera, ktory sa ti bude venovat. Ale krize treba riesit komplexne, vylucili ti poskldenie platniciek a ine ochorenia chrbtice? A podla toho sa zariadit.
@veselo_neveselo nie. Veľakrát som uz bola na kupku, plavarni i v termálnom bazéne aj pri jazere a chodila som tam. A mam aj kruh. Kamarati ma tam.zobrali.
Ja som zatial len obvodnemu povedala ale pondelok teda pojdem na nejake vysetrenie...
Bycikel.nemam ale mam.kolobezku.
A ale cviky by boli pre mna vhodne?

😅 ma pobavil názov že prisada v chlebe spôsobuje priberanie 🙈 nie nespôsobuje to žiadna prísada ale životný štýl, aj keď nezješ ani gram chleba ale vypasieš sa napr na syroch budeš priberať a neschudneš