icon

Bude celoplošné testovanie povinné?

20. okt 2020

Prosím Vás už sa na 100% vie či to bude povinné alebo dobrovoľne? A rozmýšľali ste či pôjdete alebo nie?

tramtada31
20. okt 2020

@bambulienka25 ešte nie, ale za 2 týždne vraj budú, aby sme si tu “hnusobu” sem zas nezavliekli😀

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
angelinja
20. okt 2020

@nevludna neskutocne ja sa uz nebojim tejto vvlady, ale tejto slovaci, toto je neskutocne jak je slovensky narod sprosty

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
janinah
20. okt 2020

@angelinja hlavne urobím čo mi káže zdravy rozum.aby som nikoho nenakazila...som zodpovedná ovca a som na to hrdá

pribinak
20. okt 2020

@bambulienka25 zlatko netuším, ja nie som člen matovicovho tímu

fajnova
20. okt 2020

Dievčatá, tieto testy nezachytia bezpriznakovych. Niečo si o tom prečítajte prosím.

nina255
20. okt 2020

@angelinja skor mam pocit ze ide o to ze ega niektorych jedincov neunesu ze by im nieco nieco stat “nakazal” aj ked je to pre dobro vsetkych slovakov 🙂 a potom trucuju 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
tramtada31
20. okt 2020

@bambulienka25 ale keď budeš mat PCR test, tak ti ho uznajú.

tramtada31
20. okt 2020

@janinah ty si tuším zdravotak. Idete sa nahlásiť s kolegyňami ako dobrovoľníci?

nevludna
20. okt 2020

@nina255 juj takych prikazov od statu v mene blaha vsetkych, to tu uz bolo...kedy sa poucite?

stormie
20. okt 2020

@lenka2710 lenze u nas manzel “musi” aby mohol do prace a ja nemusim (viem a aj ostanem doma zavreta tych 10 dni)

nina255
20. okt 2020

@nevludna ja to neberiem ako prikaz,idem tam z mojho vlastneho slobodneho rozhodnutia a presvedcenia 🙂

nevludna
20. okt 2020

@nina255 ok, to si mohla aj vcera, aj kazdy den by si mala ;) inak je to absolutne nezmyselne

frndza
20. okt 2020

@fajnova dnes som o tom čítala a podľa odborníkov tie testy sú menej spoľahlivé ako PCR testy

janinah
20. okt 2020

@tramtada31 niektoré áno.ja mám celý víkend úrazovu pohotovosť

tramtada31
20. okt 2020

@janinah super, vraj zháňajú 20tisic ľudí, tak snáď sa im to podari, aj keď podľa mna administratívu mohol robit hocikto...

nika_m
20. okt 2020

@nelca0510 my tiez planujeme ist s muzom a mame dieta male...bud sa vystriedame doma alebo bude s nim jeden vonku niekde mimo davu a druhy pojde a naopak...ked sa bude testovat kazdy tak to ani nemas komu dat postrazit asi 🙂

susedbielek
20. okt 2020

@nina255 Nemyslím. Kým nedostanem odpoveď na otázku, ako zaručia, že sa nenakazím pri testovaní, nechcem tam veľmi ísť. Nemám problém poslúchnúť nariadenie, ale nepovažujem za múdre tráviť čas v spoločnosti hromady neznámych ľudí v tomto sychravom počasí(náchylnosť na vírusy).

renab
20. okt 2020

@tramtada31 adminiatrativu bude robit dalsich 30 000. 20 000 zhanaju zdravotnikov, ktori budu robit vytery.

nela82
20. okt 2020

@mogaa naozaj si myslíš,že to bude tak jednoduché?Naozaj?Ciže podľa teba stačí ísť na tie testy a sme za vodou...wau.Realita je trošku iná.Tak po 1.tie testy vôbec nie sú 100% Vobec.Čiže nemáš koronu-podľa testu máš.Máš koronu-podľa testu nemáš-lebo aj toto môže nastať.Už tomu rozumieš?Ciže ak sa ti potvrdí korona-všetci s kým žiješ v jednej domácnosti ste doma.Pokiaľ si pracujúca+manžel-ste doma.A to ešte neviem či nebudu doma aj tí-s kým ste boli v kontakte...čiže predpokladám,že dosť ľudí v takomto prípade-deti škola-školky atd.Dajme tomu,že test sa pomýli a v skutočnosti nebudete pozitívny-no aj tak ste doma.V práci na vás ani nemusia čakať-môžu prepustiť.Všetko je možné v tejto dobe už a zvlášť teraz.Ciže doma si posedíš zbytočne a možno ozaj startíš zamestnanie.Alebo nebudeš pozitívna na teste,no tvoj manžel či dieťa bude a ste doma-všetci tak či tak.A čo je ešte horšie-ak budeš pozitívna-no tie lacné testy ti to neukážu,nepotvrdia a ty dostaneš vásledok s negatívnym testom a pôjdeš si kludne po testovaní ešte aj k niekomu na navštevu,ved prečo nie.Nemáš koronu,tak čo,prečo to nevyužiť?A vlastne takto nakazíš iných....
Alebo odmietneš a budeš musieť do karantény-či chceš,alebo nie-čiže čo z toho vyplýva?Tak či tak budeme všetci v karanténe.
Teba som uviedla ako príklad-neber to osobne.Nevyjadrujem sa veľmi k politike,ale toto už je vrchol.
Od marca nikam nechodíme-žiadne dovolenky,nič.Ani po Slovensku.Snažím sa nemyslieť na koronu a dodržiavam opatrenia.Nezľahčujem toto všetko,no snažím s amyslieť pozitívne,ale toto je už veľa.
Nepatrím medzi milionárov,preto mi tiež nieje jedno,aby padla ekonomika.Nebude mi jedno,ked ludia prídu o prácu-príjmy-a nebudu mať za čo splácať účty a prídu o všetko.
Mám pred koronou rešpekt,no ak raz vyjde na povrch niečo iné,ako nám hustia do hláv.......
Neber to osobne.Mne neide o hádky,či doťahovačky kto z koho.Len mám ozaj obavy čo bude.Toto už nieje sranda.Matovič je za vodou-no nie každý je za vodou.
Pekný večer.

katkaba1
20. okt 2020

A ako budú kontrolovať tých, ktorí teda budú v "dobrovoľnej" 10 dňovej karanténe? Ja som napr.na materskej s takmer 5 mesačnými dvojičkami, testovať sa pravdepodobne nechystám.. kto ma bude doma kontrolovať? A ďalši milion ľudi bude kontrolovať kto? Je to trochu utópia..

renab
20. okt 2020

@katkaba1 doma ta podla Matovica nikto kontrolovat nebude. Mozu ta vraj zastavit vonku a pytat test. Ak sa nebudes moct preukazat negativnym testom, dostanes pokutu. Takto to dnes vysvetloval.

lucia851
20. okt 2020

Radšej budem v karantene než ísť na jeho blbé testy.

autor
20. okt 2020

A keď pôjde člen domácnosti a ja nie tak on môže ísť nakúpiť,hocikde a ja normálna 10 dní karanténa alebo ak ide jeden musia všetci?

nevludna
20. okt 2020

@nela82 mna tiez fascinuje ako musi byt clovek hlupy, ze si mysli, ze celoplosnym testovanim (s nepresnymi testami) korona zmizne....

Ale budete meeekat na tych, ktori aj rozmyslaju racionalne a nie len emocne...posluchat ako ovce, co stat nariadi...

Ani trocha nikoho nestrasi, ze stat si moze s vami robit co chce? To fakt??
Takyto ako vy su nebezpecnejsi nez cela korona.

nela82
20. okt 2020

ak pôjde jeden člen a bude pozitívny-tak či tak budete musiť byť doma-čiže nikto nepôjde nepojde na nákupy ani nikde.

katkaba1
20. okt 2020

@renab ďakujem, nestihla som správy

autor
20. okt 2020

@nela82 ale ak bude negatívny ako to bude? Ja netestovaný karanténa a testovaný člen domácnosti nemusí byť v karanténe hoci býva s niekým netestovanym?