Budem musieť absolvovať kolonoskopiu po rotavíruse?
Dobry den
Na konci Februara som prekonala rotavirus. V polke apríla mam ísť na krvne testy (volali mi z hygieny). Ked som zavolala ako sa mam pripraviť a ci budem musieť absolvovat aj kolonoskopiu, nedvihali. Budem musiet absolvovať aj kolonoskopiu? Nikdy mi nedal o tom vediet. Mozem vyšetrenie vzdy odmietnut?
píšeš o krvným testoch... kde ti budú robiť krvné testy? kolonoskopia sa robí na gastre...
@deti95060810 na hematologii. Len sa bojim ze ma posle na kolonoskopiu. Lebo kde mi to budu robit je ta ambulancia spojené s gastrom
@pribinak aj ked budem umierat?
Aj keď budeš umierať. Tvoje zdravie tvoja vec.
@pribinak dobre. Neviem preco mi nedvihali späť ked som volala kde ma este poslu, určite zavolam este zajtra
Mne po rotaviruse nerobili ziadnu kolonoskopiu.
Zajtra je sobota.
@pokemonkaa nepoznám nikoho kto mal rotavirus, aj opakovane, aby mu robili kolonoskopiu 😁😁😁🙈🙈🙈
@pribinak práveže sa bojim ze budem mat zlé výsledky krvi (neraz za mi stalo ze mi zamenili vysledky s inou pani) a poslu ma na gastro, samozrejme odmietnem
@pokemonkaa
@pribinak mnw volali v sobotu tiez, asi robia
Určite ti nebudú robiť kolono kvôli rotavirusu
Na kolonoskopickē vyšetrenie treba predsa vopred prípravu -dietu a pod. Určite nie tak, že prídeš na odber krvi a pošlú ťa potom na kolonoskopiu. A kvôli rotavirusu? Ako si na to prišla?
@caramellka mala som potvrdený rotavirus, do 5 dni som bola fit
@caramellka samozrejme, aj ked budem mat zlé výsledky, kolonoskopiu odmietnem.
Ako píšem, určite sa nemusíš obávať, že by ťa poslali zrazu po odbere krvi na kolonoskopiu. Moja mama chodí raz ročne na kontrolné kolonoskopické vyšetrenie a tomu vždy predchádza poučenie z gastra, niekoľko dní musí mať špeciálnu stravu, niekoľko hodín pred vyšetrením už nič nejesť, ani nepiť, atď.
urcite ti ju robit nebudu, zasa rotavirus nie je ziadna vzacnost ale pomerne bezne virusove ochorenie spojene s hnackami
@mamina7070 ano viem o tom, do par dni som bola fit, len ma 4-5 krat prehnalo
@caramellka bojim sa ze kvoli zlym výsledkom ma tam daju, ale vzdy odmietnem
Preco tolka panika z kolonoskopie?? Normalne vysetrenie.
@bg92 veď mi budu do riti strkať hadicu. Moja znama ma z toho traumu, doktor jej odmietol dat anesteziu alebo co to je.Plus mam svoje súkromie a nepotrebujem aby mi doktor videl celú rit. Vraj to aj boli
Myslim, ze sa zapodievas zbytocnymi predstavami a myslienkami. Pojdes na krv a uvidis, aky postup navrhnu dalej. V rodine sme mali kvoli detom viaceri opakovane rotavirus a nikdy nikomu neodporucali absolvovat kolonoskopiu. Nasad si na dlhsi cas kvalitne probiotika a hlavne nestresovat.
no tak ja aj deti sme mali rotavirus viac krat a teda nikomu nikdy ziadnu kolonoskopiu
nerobili. max ked u mna problemy trvali viac ako mesiac mi kazali priniest vzorku stolice.
kolonoskopia vyzaduje pripravu. to ti na pockanie nikto neurobi a po takejto beznej viroze uz vobec nie. neblazni.
Preco by ti mali robit kolono po rotaviruse? To ako ti vobec napadlo?
My sme mali rotavirus viackrat cela rodina a keby nam mali po kazdom robit kolono, tak chodime doteraz nasiroko.
Urcite nie, co by nou zistovali u Teba, kolonoskopia je pre diagnostiku poskodenia hrubeho creva, nadory, polypy. Hlavne by to oni neriskovali, ked mozes byt stale infekcna s rotavirom. Cize vezmu krv a dovi. Tam ide o moznu infekcnost
Panecku ze hadica do riti a sukromie.. dufam ze s tymto postojom naozaj nebudes raz potrebovat aby ti citujem doktor videl celu rit🫣
@bg92 to su tie typy, co ani ku gynekologovi nechodia, aby im nahodou doktor p..u nevidel 🤷♀️
@diewcatqoo nie nechodim, dokym nemam ziadne problemy ani nebudem chodit. Je to predsa moje sukromie

Samozrejme že mizes odmietnuť