Budem musieť absolvovať kolonoskopiu po rotavíruse?
Dobry den
Na konci Februara som prekonala rotavirus. V polke apríla mam ísť na krvne testy (volali mi z hygieny). Ked som zavolala ako sa mam pripraviť a ci budem musieť absolvovat aj kolonoskopiu, nedvihali. Budem musiet absolvovať aj kolonoskopiu? Nikdy mi nedal o tom vediet. Mozem vyšetrenie vzdy odmietnut?
Tak gynekolog, gastroenterolog su odbornici, pre nich su tieto casti tela bezny pohlad, je to ich job a mozu ludom zachranit zivot, co aj casto robia. Podcenovat preventivku u gynekologa je velky hazard. Ten lekar vacsinou dopraje pacientovi maximalne sukromie, akurat musi vysetrit, co je nutne. Odobrat vzorku a zistit mozne zmeny. Inak to nie je pre nich nejaka extra podivana. Vidia 20 ludi a viac denne?
@bg92
@diewcatqoo
Akože ženy, mňa už vôbec neprekvapuje, že sú aj takí ľudia... Moja dcéra mala v 10.r. prvýkrát menzes a ja sa s ňou bežne rozprávam o čomkoľvek, vie, že na hocičo sa ma môže spýtať. No jej spolužiačke (chodieva k nám) mamina povedala, že sa s ňou o tom bude rozprávať, keď bude mať 20 r. Skoro mi oči vyleteli. A to tento rok ako štvrtáci už preberali aj rozmnožovaciu sústavu...A potom dcerina kamoška hľadá info v pochybných videách, ako mi povedala a asi tiež bude mať problém aj vyšetrením na preventívne, keď to jej mama vníma ako tabu. Smutné.
@kiki68 je mi to absolútne jedno, mama bola u gynekológa iba vtedy ked bola so mnou tehotna, nikdy inak nebolo a je tu, zdravá a hlavne stastna. A na kolonoskopii to iste, nema mi videt moje súkromie a je mi absolútne jedno ci vidi 2 ludi alebo 10 ludi denne.
nuz ty asi celkovo nebudes najostrejsia ceruzka v peracniku 🙈
Ehm, to ze mama bola zdrava, to Tebe nic nezarucuje. Moja teta bola taka ako Ty, skoncila s rakovinou hrubeho creva IV stadium, viezli ju v hroznom stave. Dostala sa z toho, ale nasledky su velke, dalsia tie pani to riesila po svojom, ked prisla, tak uz nebolo pomoci. Preto sa tej prevencie netreba bat. Ako radsej som u odbornika raz za rok, ako potom skoncit tak, ze mi bude 50 ludi pozerat na spodok a ja nebudem vediet zdvihnut ruku. Lebo nebudem vladat, tie terapie v horsich stadiach su velmi narocne. Ale tak to musi kazdy za seba riesit
Ja som to vedela, ze ty si z tych, ehm, statocnych. No neviem, ja radsej rit aj pindu otrcim doktorovi pravidelne, nez keby sa prislo na rakovinu v stadiu, ze mi nebude pomoci... ale tak kazdy mame ine priority 🤷♀️
@bg92 Tak ako pre koho.Ja som to absolvovať musela ako dvadsaťročná v nemocnici a nikdy viac! Bez injekcie,trvalo to celú večnosť, strašné bolesti.Som myslela, že sa mi dačo stane.
Takže dodnes nočná mora a to som nikdy nebola nejaký bojko a mala aj dva ťažké pôrody.Ale možno po vyše 20 rokoch by to bolo iné ...
@pokemonkaa robili aj sono?
z rodiny nikomu nerobili po rotaviruse ziadne vysetrenie.

@bg92 je to predsa moje sukromie a nikdo nema nic take videt