icon

Budem musieť absolvovať kolonoskopiu po rotavíruse?

28. mar 2025

Dobry den
Na konci Februara som prekonala rotavirus. V polke apríla mam ísť na krvne testy (volali mi z hygieny). Ked som zavolala ako sa mam pripraviť a ci budem musieť absolvovat aj kolonoskopiu, nedvihali. Budem musiet absolvovať aj kolonoskopiu? Nikdy mi nedal o tom vediet. Mozem vyšetrenie vzdy odmietnut?

Strana
z2
autor
29. mar 2025

@bg92 je to predsa moje sukromie a nikdo nema nic take videt

kiki68
29. mar 2025

Tak gynekolog, gastroenterolog su odbornici, pre nich su tieto casti tela bezny pohlad, je to ich job a mozu ludom zachranit zivot, co aj casto robia. Podcenovat preventivku u gynekologa je velky hazard. Ten lekar vacsinou dopraje pacientovi maximalne sukromie, akurat musi vysetrit, co je nutne. Odobrat vzorku a zistit mozne zmeny. Inak to nie je pre nich nejaka extra podivana. Vidia 20 ludi a viac denne?

caramellka
29. mar 2025

@bg92
@diewcatqoo
Akože ženy, mňa už vôbec neprekvapuje, že sú aj takí ľudia... Moja dcéra mala v 10.r. prvýkrát menzes a ja sa s ňou bežne rozprávam o čomkoľvek, vie, že na hocičo sa ma môže spýtať. No jej spolužiačke (chodieva k nám) mamina povedala, že sa s ňou o tom bude rozprávať, keď bude mať 20 r. Skoro mi oči vyleteli. A to tento rok ako štvrtáci už preberali aj rozmnožovaciu sústavu...A potom dcerina kamoška hľadá info v pochybných videách, ako mi povedala a asi tiež bude mať problém aj vyšetrením na preventívne, keď to jej mama vníma ako tabu. Smutné.

autor
29. mar 2025

@kiki68 je mi to absolútne jedno, mama bola u gynekológa iba vtedy ked bola so mnou tehotna, nikdy inak nebolo a je tu, zdravá a hlavne stastna. A na kolonoskopii to iste, nema mi videt moje súkromie a je mi absolútne jedno ci vidi 2 ludi alebo 10 ludi denne.

pralinka25
29. mar 2025

nuz ty asi celkovo nebudes najostrejsia ceruzka v peracniku 🙈

kiki68
29. mar 2025

Ehm, to ze mama bola zdrava, to Tebe nic nezarucuje. Moja teta bola taka ako Ty, skoncila s rakovinou hrubeho creva IV stadium, viezli ju v hroznom stave. Dostala sa z toho, ale nasledky su velke, dalsia tie pani to riesila po svojom, ked prisla, tak uz nebolo pomoci. Preto sa tej prevencie netreba bat. Ako radsej som u odbornika raz za rok, ako potom skoncit tak, ze mi bude 50 ludi pozerat na spodok a ja nebudem vediet zdvihnut ruku. Lebo nebudem vladat, tie terapie v horsich stadiach su velmi narocne. Ale tak to musi kazdy za seba riesit

diewcatqoo
29. mar 2025

Ja som to vedela, ze ty si z tych, ehm, statocnych. No neviem, ja radsej rit aj pindu otrcim doktorovi pravidelne, nez keby sa prislo na rakovinu v stadiu, ze mi nebude pomoci... ale tak kazdy mame ine priority 🤷‍♀️

cukroska
31. mar 2025

@bg92 Tak ako pre koho.Ja som to absolvovať musela ako dvadsaťročná v nemocnici a nikdy viac! Bez injekcie,trvalo to celú večnosť, strašné bolesti.Som myslela, že sa mi dačo stane.
Takže dodnes nočná mora a to som nikdy nebola nejaký bojko a mala aj dva ťažké pôrody.Ale možno po vyše 20 rokoch by to bolo iné ...

bg92
2. apr 2025

@cukroska mrzi ma ze mas zly zazitok, nehorim, ze sa to nemoze stat (ja som mala statsie na DR a vsetko bolo OK). kazodopadne ani po zlej skusenosti asi tvoj pristup nie je ze sa ti nema kto pozerat ako hovori "autorka" do riti lebo je tvoje sukromie... ja som skor narazala na to

autor
3. apr 2025

@pokemonkaa robili aj sono?

pokemonkaa
4. apr 2025

z rodiny nikomu nerobili po rotaviruse ziadne vysetrenie.

Strana
z2